Inlägg från: PrickenChicco |Visa alla inlägg
  • PrickenChicco

    Vet du mer om Colombia?

    Hej!

    När vi väntade vårt första barn fantiserade jag om ett mörkt barn med afrikanskt ursprung och när vi fick BB och jag frågade hur vårt barn såg ut blev jag helt paff när de sa att det hade svart hår, bruna ögon och vit hy. Jag minns att jag utbrast: -Vit hy?? Men det skulle ju vara mörk hy!!! Jag var helt inställd på att få ett mörkt barn det tog ett tag att ställa om den bilden men som tur var fick vi BB en fredag och fick vänta ända till måndagen innan bliden kom och då hade jag ställt om mig.

    Vårt första barn hade som Colombianerna sa ljusare hy än mamma, alltså mig. Det tyckte de var lustig men i dag har det mörkare  hyn än mig men ändå ljus för att vara Colombian. Vårt andra barn är mörkare i hyn än det första.

    Båda våra barn är från Los Pisingos. Generellt sett är det nog fler ljusa barn på LP MEN det kommer många barn med mörk hy därifrån också. Det är ju tyvärr också så att Colombianerna som adopterar inte vill ha de barn som har mörkhy för i Colombia är det finare att vara ljus i hyn. Detta gör att de ljusa barnen hamnar hos Colombianerna och de med mörk hy hamnar hos oss utlänningar .

    Förhoppningsvis kommer det se annorlunda ut i framtiden men det sitter hårt rotat detta hos Colombianerna, tyvärr säger jag, och det är som bekant inte lätt att lära gamla hundar att sitta.

    När det gäller ålder är det svårt att säga hur det blir. Generellt sett kommer det väl yngre barn från de privata barnhemmen men det går inte heller att säga helt säkert hur det blir. Vi hade med tanke på vårt första barns ålder trott att vi skulle få ett något äldre barn andra gången kanske dryga året närmare två år men vi fick en liten bebis även denna gången. Det är som sagt svårt att säga och du får låta fantasin flöda fritt i allt från en mörk liten bebis till en ljus två- treåring och vända det fram och tillbaka hit och dit. När du sedan får BB blir det troligtvis inte som du fantiserat ändå .

    Det som gäller för alla barn från Colombia är att det är världens vackraste och tro mig jag har ännu inte sett något barn som har hästhuvud, vilket jag drömde om att jag skulle få en natt när vi väntade vårt första barn. :-0. Alla Colombiabarn är så otroligt söta, vackra, fina, goa, charmiga att du kommer smälta den dagen du får bilden på just ert barn. Jag berättade för min syster om min hästhuvudsdröm och då berättade hon att när hon väntade sitt första barn, i magen, drömde hon att det kom ut en massa ormar i stället för ett barn. Gissar att de flesta mammor drömer att deras barn är något helt annat, vad vet jag?

  • PrickenChicco

    Till Thalis,

    Jag håller helt med dig och hoppas att inte mitt inlägg var mästrande på något sätt för det var inte avsikten.

Svar på tråden Vet du mer om Colombia?