• logg81

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    6 månader ungefär.
    Jag gillade inte den där stolen. Jag menar.... jag lärde mej ju att gå utan en så varför skulle inte tösen göra det med.
    Däremot var det en supersmidig sak att distrahera tösen med när jag var tvungen att ha händerna fria. Typ toabesök eller matlagning.
    Annars stod gåstolen mest ivägen...


    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Snart vår tur skrev 2009-12-31 12:22:59 följande:
    Jag tror iof inte många använder en gåstol för att barnet ska lära sig gå tidigare..utan det är mest som en kul grej så barnet har nåt att göra. De kan ta sig fram lätt och nå/se lite annat än de gör på golvet. Klart barnet lär sig gå ändå!
    Absolut... Men det heter ju inte "lära-gå-stol" för ingenting.

    Nej det är nog en av de mest onödiga saker jag släpat hem tror jag. Min tös gillade den inte speciellt heller. Den användes i nödfall när jag var tvungen att ha båda händerna fria...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Ejin skrev 2010-01-01 17:39:43 följande:
    det heter inte lära gå stol.. det heter gå stol.. Lära gå stol är en sådan lite vagn som barnet kan ha senare och använda som stöd just när dom lär sej gå...
    Jasså? Då börde typ alla butiker som säljer "gå-stolar" få en timmes uppläxning i vad de heter... På nästan alla ställen har det hetat "Lära-gåstol"...

    Gå-vagnen tösen hade var en fantastisk uppfinning.... ja efter att jag upptäckt att det gick att bromsa hjulen Den första kvarten gick det i en rasande fart...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 17:41:48 följande:
    Lära-Gå-Stol heter det inte... Finns det allvarligt folk som tror att vi använder/använt gåstol till våra barn för att lära de gå? Ja jösses... mycket ska man höra innan öronen trillar av.
    Jag tror det absolut inte. Jag lärde mej gå för egen maskin och jag tror nog att de flesta barn lär sig på egen hand, inkl mitt eget. Såvida de inte har någon form av funktionsnedsättning... Men då tycker jag att vi hamnat i en helt annan diskution... Då är det inte en leksak längre utan ett hjälpmedel...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 23:12:04 följande:
    Nu förstår jag inte riktigt... Jag säger alltså att vi naturligtvis INTE använder gåstolarna för att lära vår barn gå. Det är en leksak! Och det jag skrev var att det förvånar mig att någon verkligen tror att man använder det för att lära barnet gå. Men jag förstår inte hur det har samband med det du skriver...? Så klart alla barn som lär sig gå gör det av egen maskin. Oavsett gåstol eller ej. Och som sagt, syftet med en gåstol är inte att lära barnen gå och jag förstår som sagt inte att det finns folk som verkligen tror att det är syftet!!
    Och jag har aldrig påstått att man lär sig gå i dom.

    Däremot har det annonserats om "Lära-gå-stolar" och varit skyltat som en "lära-gå-stol" i butiker här... så även om vi föräldrar har fattat att man inte lär sig gå i dom så verkar inte butikerna ha kopplat det ännu...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 23:18:40 följande:
    Blir väldigt nyfiken på vilka butiker du pratar om faktiskt... På babyland heter det "lekstol", på babyproffsen heter det "lekstol" t.ex.
    Har sett dom i de flesta butiker här i stan... babyland, babyproffsen, lekia, lekhuset osv.. vi har de flesta stora barn- och leksakskedjorna här och på de flesta ställen har det stått "Lära-gå-stol" på skyltningen.
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 23:20:51 följande:
    Nej, men du har antytt att vi som använder de gör det för att lära våra barn gå. Och jag blir som sagt förvånad att någon verkligen tror att någon tror att det skulle vara syftet. Jag har aldrig sett att de kallar gåstolarna/lekstolarna för lära-gå-stol någonstans.
    Jag har inte antytt något. Som jag skrev... min tös hade en sån när jag behövde ha båda händer fria... En utmärkt barnvakt i 10 min. En leksak, något som distraherade henne... vet inte hur jag lättast ska förklara för dej så du förstår.

    Hon lärde sig iaf inte gå i den. Det lyckades hon bra med utan den där fotmisshandlaren.

    Det kanske är ett lokalt fenomen att de kallas "Lära-gå-stolar".

    Jag är lixom inte bäng i pallet
    Vad andra tror får stå för dom. Jag vet vad jag vet och jag går inte runt o tror så mye... Onödigt slöseri med energi
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 23:30:48 följande:
    Mja, vi har helt enkelt väldigt olika åsikter om hur man antyr något. Men du skrev. "jag lärde mej ju att gå utan en så varför skulle inte tösen göra det med.". Det är för mig en antydan att man skulle använda de för att lära barnen gå... eller ja, alltså att du tror att folk använder de för att lära barnen gå. Sen skrev du "Men det heter ju inte "lära-gå-stol" för ingenting" Vilket återigen verkligen, enligt mig, är en antydan att du tror att föräldrar använder stolen för att lära sina barn gå. Ja, det är förmodligen ett lokalt fenomen.
    Ja här kallas de fär lära-gå-stolar. Att det uppenbarligen var ett lokalt uttryck hade jag inte den blekaste om.
    Jag trodde inte heller att folk  var så petiga med ord.

    Jag tycker du börjar antyda att jag är korkad... så jag drar mej ur och hitar något annat att sysselsätta mej med...
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • logg81
    Lalalong skrev 2010-01-01 23:39:02 följande:
    Nej, det var inte meningen. Om du uppfattat det så, så ber jag verkligen om ursäkt. Inser att jag kan ha uttryckt mig klumpigt, men ja jag är uppriktigt förvånad över att någon trodde att någon använde stolarna i tron att det skulle lära barnen gå. Men det handlar förmodligen inte om dumhet (även om ja, jag kan i hettan ha antytt att jag menade så), utan om okunskap helt enkelt, vilket är en himla skillnad.
    Jag har inte någonstans skrivit att barn lär sig i dom. Jag har bara kallat dom för vad de kallas för här.
    Jag har nog uttryckt mej illa jag med. Jag får omformulera mej...

    Jag överlevde utan en... tror min tös klarar sig fint i livet utan att ha fått skena runt (mycket) i ett sådant tortyrredskap. För ja.. enligt mina sargade fötter är det ett tortyrredskap
    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?