• Beckah82

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol. Om du har flera barn och har gjort olika, rösta för det barn som började tidigast med gåstol.


    Min nu 11-årige son fick en gåstol när han var 6 månader. Då reste han sig redan mot möbler och en månad senare gick han med gåvagn och när han var 8 månader gick han själv så han hann inte använda gåstolen speciellt mycket. Rätt onödigt.

    Gåstolen sparades och 9 år senare var det dags för son nummer 2 han använde den inte heller men eftersom den fanns tillgänglig provade jag den några gånger. Minns inte från vilken ålder men jag tror 4 månader. Dvs han provsatt i den. Sen började han gå själv när han var 7,5 månad (och innan dess mot möbler och med gåvagn) så han hade inte heller någon nytta av den.

    Nu är gåstolen på vinden. Jag orkar inte plocka ner den och jag vet inte om jag tycker att vi har plats hemma heller. Son nummer 3 fyller 4 månader nästa vecka och många jämnåriga bebisar får redan sitta i gåstolar. Är inte det lite tidigt? Eller är det nu man ska ta fram den om den ska hinna användas? Risken finns ju att han tänker gå vid 7-8 månaders ålder precis som brorsorna. Jag kanske rent av har en sån tur att han börjar gå SENARE om han får börja med gåstol? (tidiga gå-bebisar är jobbigt).

    Det här är mina erfarenheter av gåstolar, vad är din?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ beckahbitch.se
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?
  • LillaFlingan

    vi började vid 3mån då han dels ville vara uppe och stå hela tiden men inte hade den styrseln..
    för att kunna laga mat osv utan att ha honom i famnen dygnet runt så var gåstolen skitbra för just oss!

    han vägrade ligga ensam på golvet, och ogillar det fortfarande!!
    han kan ta sig baklänges,sidleds och framåt i gåstolen utan problem!

    han går nu också med gåvagn, lite ostadigt är det ju såhär i början MEN ändå!
    han är 8mån nu..

    jag tror inte gåstol är något som de tar skada av..
    men som sagt, allt ska väl användas i måttfulla mängder.
    vår son sa ifrån och säger ff ifrån när han inte tycker det är roligt längre!=)

    alla är fria att göra som de vill, det är ju inget krav att använda den liksom:)

  • Saskia
    Danitrass skrev 2009-12-30 14:15:48 följande:
    Vad blir den hemska konsekvensen? Blir dom rullstolsburna eftersom dom aldrig någonsin lär sig gå?
    Jag har förstått att det finns risk för sned rygg, sneda ben, dålig hållning, förkortade hälsenor pga "tågående". Sådana saker.
  • VulgusProfanum

    Aldrig.

    Vi fick en gammal gåstolsliknande anordning men den användes bara ett fåtal gånger.

    Våra barn har alltid varit på golvet och de har börjat gå när de varit redo för det och innan det så tog de sig runt efter förmåga och utveckling.
    Vi har aldrig känt att det har funnits ett behov av en gåstol.


    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • jen bossman

    Fick en till sonen men använde den bara 1 eller 2 gånger. Tycker den är helt onödig och därför brydde jag mig inte ens om att ta fram den till dottern. Båda mina barn har lärt sig att gå ändå;)

  • Ejin

    runt 5 månader var hon.. hon har älskat den över allt annat och använt den mkt... tur de annars hade jag nog inte fått nått gjort här hemma...

    Nu är hon ett år (fyllde i måndags) och gick idag tvärs över hela vardagsrumsgolvet själv så hon är ju inte direkt sen att gå iaf... lagom..

    Vissa i tråden får jag dock en känsla av att dom verkar tro att gåstol är till för att lära barnen gå och så är det absolut inte.. det är en leksak inget annat...

  • anchel

    Jag tror vi köpte vår när Erika var nästan 7 månader och hon älskar den! Hon brukar vara i den en kort stund varje dag. Hon tycker att det är jättekul att kunna ta sig frammåt. Hon kan inte krypa ännu nämligen och blir frustrerad av att bara sitta på golvet. Nu är hon nästan 9 månader.

  • Lia85

    Gabriel var bara två månader - Men han var extremt tidig och stadig. Satte sig upp i babysittern då. Han älskade den och den användes flitigt ett par månader innan han lärde sig krypa. Sina första steg utan stöd tog han dagen innan han blev åtta månader och bröjade gå stadigt efter ngn vecka.

Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?