• Beckah82

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol. Om du har flera barn och har gjort olika, rösta för det barn som började tidigast med gåstol.


    Min nu 11-årige son fick en gåstol när han var 6 månader. Då reste han sig redan mot möbler och en månad senare gick han med gåvagn och när han var 8 månader gick han själv så han hann inte använda gåstolen speciellt mycket. Rätt onödigt.

    Gåstolen sparades och 9 år senare var det dags för son nummer 2 han använde den inte heller men eftersom den fanns tillgänglig provade jag den några gånger. Minns inte från vilken ålder men jag tror 4 månader. Dvs han provsatt i den. Sen började han gå själv när han var 7,5 månad (och innan dess mot möbler och med gåvagn) så han hade inte heller någon nytta av den.

    Nu är gåstolen på vinden. Jag orkar inte plocka ner den och jag vet inte om jag tycker att vi har plats hemma heller. Son nummer 3 fyller 4 månader nästa vecka och många jämnåriga bebisar får redan sitta i gåstolar. Är inte det lite tidigt? Eller är det nu man ska ta fram den om den ska hinna användas? Risken finns ju att han tänker gå vid 7-8 månaders ålder precis som brorsorna. Jag kanske rent av har en sån tur att han börjar gå SENARE om han får börja med gåstol? (tidiga gå-bebisar är jobbigt).

    Det här är mina erfarenheter av gåstolar, vad är din?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ beckahbitch.se
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?
  • JuliaåRonjasmammis
    JuliaåRonjasmammis skrev 2009-12-30 23:59:52 följande:
    Båda mina älskade sina gåstolar, mycket roligare än att sitta i en tråkig babysitter eller ligga på golvet! Tror den ena började använda den vid 4,5 månad och den andra vid 6. På ett ungefär.Den som började vid 4,5 lärde sig inte krypa förrän han var över året, men gick själv vid 9,5 månad! Han som började senare, lärde sig krypa och gå ungefär samtidigt, vid 11 månader.Klart det inte är bra om ungarna sitter där dagarna i ända, men det får man väl hoppas att inte många låter dom göra. Måttligt användande när barnet själv gillar det, tror jag inte alls är farligt.
    Sorry, räknade fel. Han som började med gåstol vid 6 månader, gick vid 10 månader.
  • JBC

    Tyckte inte att lillen skulle ha nån, men som med allt annat jag inte tyckte att han ska ha älskar han den (samma med hoppgungan) och eftersom han inte börjat gå än så får han springa runt med den bäst han vill. Han är snart 8 månader och tycker den är skitkul!

  • spacebeare

    börjat med gåstol vid 4mån på alla 3. har en modell som är låg så de når ner tidigt.

  • spacebeare

    har läst igenom inläggen nu tror inte att gåstolen påverkar motoriken som vissa inlägg verkar luta åt. antingen så har ungarna det el inte!
    min första tog sina första steg vid 8½ å det hade hon gjort utan stolen åsså, man använder den juinte konstant utan som en av "stationerna" man har kidsen i. hon satt mer i sittern än i stolen....

  • Lia85
    Beckah82 skrev 2009-12-30 22:22:32 följande:
    Oj, 2 månader! ja alltså mina har också varit väldigt stadiga, kunnat stå själv och hålla en hand när de varit 2 månader - men gåstol hade känts konstigt, men jag har en sån hög där en tvåmånaders inte skulle nå ner och jag tänker ju inte låta dem hänga i skrevet. Däremot har de fått suttit i matstol och bumbo.
    Våran gick att ställa in höjden på vill jag minnas. Han fattade ju inte hur man skulle göra direkt, men som allt annat när det gällde motoriken med honom så gick det fort. Tack och lov så avtog superfarten av utvecklingen när han var ca 1,5 och sedan dess har han varit "normal" Nästa barn får gärna vara bebis i sättet lite längre
  • Kajak

    Runt 5 mån skulle jag tro.

    Dottern (1a barn) var ca 6 mån då hon att där första gång. och hon gick själv strax före sin 1 årsdagen. (hon ska bli 4 år nu till april)

    Sonen (2a barn) var ca 5 mån då han satt därförsta gång och han gick själv runt16 mån. Han hade dålig självförtroende o vågade inte mycket.
    Han är mycket försiktigt men på klumpigt sätt det var han så hela tiden. Han är 2år och 4 mån.

    Dottern (3e barn) a 6 mån då hon satt på gåstolen första gång, hon var cär 11 mån just nu och går runt möblerna, hon kan kanske börja gå själv runt 1 årsdagen?? (26 januari)
    Vi får se hur det blir.

  • Lekia

    Bägge våra barn har älskat sina gåstolar o haft dem från 4 mån. Det kommer twinsen också att få.
    Varit rätt mycket i gåstol med men kröp ändå vid 8mån o gick vid 11-12 mån.

  • Saskia
    Danitra skrev 2009-12-30 23:42:20 följande:
    Men det kan ju knappast gälla vid normal användning?
    Jag gissar att risken ökar ju mer man använder den.
Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?