• Beckah82

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol. Om du har flera barn och har gjort olika, rösta för det barn som började tidigast med gåstol.


    Min nu 11-årige son fick en gåstol när han var 6 månader. Då reste han sig redan mot möbler och en månad senare gick han med gåvagn och när han var 8 månader gick han själv så han hann inte använda gåstolen speciellt mycket. Rätt onödigt.

    Gåstolen sparades och 9 år senare var det dags för son nummer 2 han använde den inte heller men eftersom den fanns tillgänglig provade jag den några gånger. Minns inte från vilken ålder men jag tror 4 månader. Dvs han provsatt i den. Sen började han gå själv när han var 7,5 månad (och innan dess mot möbler och med gåvagn) så han hade inte heller någon nytta av den.

    Nu är gåstolen på vinden. Jag orkar inte plocka ner den och jag vet inte om jag tycker att vi har plats hemma heller. Son nummer 3 fyller 4 månader nästa vecka och många jämnåriga bebisar får redan sitta i gåstolar. Är inte det lite tidigt? Eller är det nu man ska ta fram den om den ska hinna användas? Risken finns ju att han tänker gå vid 7-8 månaders ålder precis som brorsorna. Jag kanske rent av har en sån tur att han börjar gå SENARE om han får börja med gåstol? (tidiga gå-bebisar är jobbigt).

    Det här är mina erfarenheter av gåstolar, vad är din?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ beckahbitch.se
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?
  • stina84

    Började med gåstol vid 5 månader. Dottern gick vid 10 månader.


    ♥(¯`°?.¸ ♥mamma till världens underbaraste flicka, Salome 070314 ♥¸.?°´¯) ♥
  • Plutteli

    Aldrig, vi skaffade ett "gåbord" istället (påminner om en lära gå vagn) som än i dag är en favorit för dottern. Hon fick den när hon var 6 månader och började gå utan stöd när hon var 10 månader och gick bekymmerslöst (och började springa) vid 11 månader...

  • logg81

    6 månader ungefär.
    Jag gillade inte den där stolen. Jag menar.... jag lärde mej ju att gå utan en så varför skulle inte tösen göra det med.
    Däremot var det en supersmidig sak att distrahera tösen med när jag var tvungen att ha händerna fria. Typ toabesök eller matlagning.
    Annars stod gåstolen mest ivägen...


    Jag stavar inte taskigt! Min dator är faktiskt trasig!!!
  • Beckah82
    Lia85 skrev 2009-12-31 10:46:00 följande:
    Våran gick att ställa in höjden på vill jag minnas. Han fattade ju inte hur man skulle göra direkt, men som allt annat när det gällde motoriken med honom så gick det fort. Tack och lov så avtog superfarten av utvecklingen när han var ca 1,5 och sedan dess har han varit "normal" Nästa barn får gärna vara bebis i sättet lite längre
    Min gåstol är också ställbar men lägsta läget är väldigt högt. Nu skulle iofs min Elmer ändå nå ner förmodligen eftersom han är ganska precis 70 cm (har inte mätt på en månad så jag gissar) fast han blir 4 mån på måndag.

    Men jag tror att alla nyare är höga just för att man inte ska använda xdem för tidigt.
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ Rösta på BeckaHBitcH -- kidzine.se
  • Anki85

    min äldste son började med gåstol när han var 4 månader och reste sig upp mot saker när han var 7 månader och han gick strax innan han var 10 månader.

    mina tvillingar (6 v prematurer) satt i gåstol när de var 5-6 månader, reste sig upp själv vid 8-9 månader och gick när de var 13 månader gamla.

    vår minsting på 2 månader kommer vi se när han är redo för gåstolen, men han är väldigt stark i kroppen och har hållt huvudet sj sen han var 4-5 veckor så det blir säkert vid 3-4 månader med


    Liam 070423, Nova & Linn 080710, Elias 091026
  • Snart vår tur
    logg81 skrev 2009-12-31 11:38:36 följande:
    6 månader ungefär. Jag gillade inte den där stolen. Jag menar.... jag lärde mej ju att gå utan en så varför skulle inte tösen göra det med. Däremot var det en supersmidig sak att distrahera tösen med när jag var tvungen att ha händerna fria. Typ toabesök eller matlagning. Annars stod gåstolen mest ivägen...
    Jag tror iof inte många använder en gåstol för att barnet ska lära sig gå tidigare..utan det är mest som en kul grej så barnet har nåt att göra. De kan ta sig fram lätt och nå/se lite annat än de gör på golvet. Klart barnet lär sig gå ändå!
  • spacebeare
    Snart vår tur skrev 2009-12-31 12:22:59 följande:
    Jag tror iof inte många använder en gåstol för att barnet ska lära sig gå tidigare..utan det är mest som en kul grej så barnet har nåt att göra. De kan ta sig fram lätt och nå/se lite annat än de gör på golvet. Klart barnet lär sig gå ändå!
    håller med dig
  • teha

    Dottern fick gåstol när hon var 5 mån och satt i den tills hon var kanske 8-9 mån sedan var det roligare att krypa samt gå längs möblerna. Hon gick sedan själv vid 10 månaders ålder.

    Sonen började sitta i sin gåstol vid 7 mån, han har hela tiden varit lite senare i utvecklingen än sin storasyster så jag låter honom inte sitta i den allt för ofta och länge. Nu ännu mindre sedan han ramlade nedför trapporna igår när han satt i den, glömde i ett ögonblick att stänga trappgrinden!! {#lang_emotions_yell} Är livrädd att det ska hända igen...


    ****Filippa född maj-03 och Vilmer född mars-09****
  • skruttan8

    Använde den från ca 5 mån och tyckte den var jättebra som extra när plutten var uttråkad eller ville komma upp eller jag duscha mm. Använde den inte överdrivet mkt men använde den en hel del faktiskt så jag är glad att jag hade den.
    Mitt barn började gå vid 10 månader så det försenade inte den utvecklingen. Mina två äldre barn hade jag inte gåstol.

Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?