• Beckah82

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol. Om du har flera barn och har gjort olika, rösta för det barn som började tidigast med gåstol.


    Min nu 11-årige son fick en gåstol när han var 6 månader. Då reste han sig redan mot möbler och en månad senare gick han med gåvagn och när han var 8 månader gick han själv så han hann inte använda gåstolen speciellt mycket. Rätt onödigt.

    Gåstolen sparades och 9 år senare var det dags för son nummer 2 han använde den inte heller men eftersom den fanns tillgänglig provade jag den några gånger. Minns inte från vilken ålder men jag tror 4 månader. Dvs han provsatt i den. Sen började han gå själv när han var 7,5 månad (och innan dess mot möbler och med gåvagn) så han hade inte heller någon nytta av den.

    Nu är gåstolen på vinden. Jag orkar inte plocka ner den och jag vet inte om jag tycker att vi har plats hemma heller. Son nummer 3 fyller 4 månader nästa vecka och många jämnåriga bebisar får redan sitta i gåstolar. Är inte det lite tidigt? Eller är det nu man ska ta fram den om den ska hinna användas? Risken finns ju att han tänker gå vid 7-8 månaders ålder precis som brorsorna. Jag kanske rent av har en sån tur att han börjar gå SENARE om han får börja med gåstol? (tidiga gå-bebisar är jobbigt).

    Det här är mina erfarenheter av gåstolar, vad är din?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ beckahbitch.se
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?
  • Beckah82
    teha skrev 2009-12-31 12:37:55 följande:
    Dottern fick gåstol när hon var 5 mån och satt i den tills hon var kanske 8-9 mån sedan var det roligare att krypa samt gå längs möblerna. Hon gick sedan själv vid 10 månaders ålder.Sonen började sitta i sin gåstol vid 7 mån, han har hela tiden varit lite senare i utvecklingen än sin storasyster så jag låter honom inte sitta i den allt för ofta och länge. Nu ännu mindre sedan han ramlade nedför trapporna igår när han satt i den, glömde i ett ögonblick att stänga trappgrinden!!  Är livrädd att det ska hända igen...
    åh fyyy hoppas allt gick bra!

    iofs, om den inte välter kan det nog vara mindre farligt att åka gåstol i trappan än att göra kullerbyttor...
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ Rösta på BeckaHBitcH -- kidzine.se
  • Beckah82
    Strumpan08 skrev 2009-12-31 21:59:39 följande:
    Man behöver ingen gåstol, bara dåligt för deras ryggar.
    Va? Hur då?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ Rösta på BeckaHBitcH -- kidzine.se
  • spacebeare
    Strumpan08 skrev 2009-12-31 21:59:39 följande:
    Man behöver ingen gåstol, bara dåligt för deras ryggar.
    det är även en sitter, babyskydd och bärsele vid felaktig användning.
  • ElinOlsson

    Ettan satt några gånger, men han fattade liksom inte vitsen med en gåstol. Han gick vid 15 månader.
    Tvåan börjagde vid 6 månader och tog första stegen vid 8 månader. Efter ca 9 mån ville hon inte sitta i den mer, det var ju roligare att gå!

    Håller med dig Beckah om att det är jobbigt med tidiga gå-bebisar!

  • gutegirl

    Aldrig. De där helvetesmaskinerna kommer inte innanför min dörr.

    BArn lär sig gå när de är redo för det, finns ingen anldning att träna dem speciellt för det. Och den där stolen är rena olycksmaskinen, så nej, inga sådana här.


    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • teha
    Strumpan08 skrev 2009-12-31 21:59:39 följande:
    Man behöver ingen gåstol, bara dåligt för deras ryggar.
    Inte bara dåligt för deras ryggar, i vissa situationer är gåstolar bra för barn då de stärker både ben och rygg. Min brors son som har downs syndrom blev rekomenderad att använda både gåstol och hoppgunga just för att stärka kroppen.
    ****Filippa född maj-03 och Vilmer född mars-09****
  • teha

    Alltså, vad jag har förstått på vissa inlägg här så verkar gåstol användas för att barnen ska lära sig gå? Jag trodde gåstol var mer en "leksak" för barnen. Det är i alla fall anledningen till att jag har låtit mina barn ha gåstol, att de skulle kunna sitta i den. Leka och ta sig fram hur de ville. Inte för att försöka få dom att gå tidigare.


    ****Filippa född maj-03 och Vilmer född mars-09****
  • Ejin
    gutegirl skrev 2010-01-01 11:00:18 följande:
    Aldrig. De där helvetesmaskinerna kommer inte innanför min dörr. BArn lär sig gå när de är redo för det, finns ingen anldning att träna dem speciellt för det. Och den där stolen är rena olycksmaskinen, så nej, inga sådana här.
    som sagt tidigare.. gå stol har inget att göra med att man ska lära barnet gå.. Det är en leksak...
Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?