• Äldre 30 Dec 13:37
    80538 visningar
    155 svar
    155
    80538

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol?

    I vilken ålder började ditt barn med gåstol. Om du har flera barn och har gjort olika, rösta för det barn som började tidigast med gåstol.


    Min nu 11-årige son fick en gåstol när han var 6 månader. Då reste han sig redan mot möbler och en månad senare gick han med gåvagn och när han var 8 månader gick han själv så han hann inte använda gåstolen speciellt mycket. Rätt onödigt.

    Gåstolen sparades och 9 år senare var det dags för son nummer 2 han använde den inte heller men eftersom den fanns tillgänglig provade jag den några gånger. Minns inte från vilken ålder men jag tror 4 månader. Dvs han provsatt i den. Sen började han gå själv när han var 7,5 månad (och innan dess mot möbler och med gåvagn) så han hade inte heller någon nytta av den.

    Nu är gåstolen på vinden. Jag orkar inte plocka ner den och jag vet inte om jag tycker att vi har plats hemma heller. Son nummer 3 fyller 4 månader nästa vecka och många jämnåriga bebisar får redan sitta i gåstolar. Är inte det lite tidigt? Eller är det nu man ska ta fram den om den ska hinna användas? Risken finns ju att han tänker gå vid 7-8 månaders ålder precis som brorsorna. Jag kanske rent av har en sån tur att han börjar gå SENARE om han får börja med gåstol? (tidiga gå-bebisar är jobbigt).

    Det här är mina erfarenheter av gåstolar, vad är din?
    ♥ Victor 9808, Alvin 0707, Elmer 0909 ♥ beckahbitch.se
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?
  • gutegi­rl
    Äldre 1 Jan 14:06
    #71
    Ejin skrev 2010-01-01 13:38:41 följande:
    som sagt tidigare.. gå stol har inget att göra med att man ska lära barnet gå.. Det är en leksak...
    Leksak för vems skull, undrar jag då? Helt onödig pryl.
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • Äldre 1 Jan 14:12
    #72
    gutegirl skrev 2010-01-01 11:00:18 följande:
    Aldrig. De där helvetesmaskinerna kommer inte innanför min dörr. BArn lär sig gå när de är redo för det, finns ingen anldning att träna dem speciellt för det. Och den där stolen är rena olycksmaskinen, så nej, inga sådana här.
    Tror iofs inte att föräldrar använder gåstolen som gåträning. Men jag håller med, barn ska lära sig gå när de är redo. Vill bebisen ta sig nånstans, men då får väl h*n lära sig rulla/åla sig/krypa fram.
  • Äldre 1 Jan 14:20
    #73
    gutegirl skrev 2010-01-01 14:06:01 följande:
    Leksak för vems skull, undrar jag då? Helt onödig pryl.
    för bebisen skull.... antar att du tycker alla leksaker som bebisar har är totalt onödiga då....dom kan ju leka med en kotte och ett vedträ typ ... 
    sen är det lite för min skull också som hon hade en.. hon kunde roa sej runt benen på mej och jag kunde laga middag och dammsuga utan problem...
  • gutegi­rl
    Äldre 1 Jan 14:47
    #74
    Ejin skrev 2010-01-01 14:20:19 följande:
    för bebisen skull.... antar att du tycker alla leksaker som bebisar har är totalt onödiga då....dom kan ju leka med en kotte och ett vedträ typ ... sen är det lite för min skull också som hon hade en.. hon kunde roa sej runt benen på mej och jag kunde laga middag och dammsuga utan problem...
    Varför så upprörd? Jisses vilka slutsatser du drar!
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
  • Äldre 1 Jan 14:56
    #75
    gutegirl skrev 2010-01-01 14:47:26 följande:
    Varför så upprörd? Jisses vilka slutsatser du drar!
    jag är inte ett dugg upprörd... tycker bara det känns så överdrivet att kalla en gåstol för en helvetesmaskin när det i själva verket är en leksak som vilken annan...
  • Vulgus­Profan­um
    Äldre 1 Jan 14:58
    #76
    gutegirl skrev 2010-01-01 11:00:18 följande:
    Aldrig. De där helvetesmaskinerna kommer inte innanför min dörr. BArn lär sig gå när de är redo för det, finns ingen anldning att träna dem speciellt för det. Och den där stolen är rena olycksmaskinen, så nej, inga sådana här.
    Jag är av den åsikten också

    Våra har fått vara på golvet eller i våra famnar. De har alla lärt sig att gå allt eftersom de var mogna att klara det.

    Vårt äldsta barn gick kring året, mellan barnet gick kring 9 månader och vårt yngsta var drygt ett år.
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • Vulgus­Profan­um
    Äldre 1 Jan 15:05
    #77
    Ejin skrev 2010-01-01 14:56:50 följande:
    jag är inte ett dugg upprörd... tycker bara det känns så överdrivet att kalla en gåstol för en helvetesmaskin när det i själva verket är en leksak som vilken annan...
    Jag är rätt anti-gåstolar just därför att jag inte ser det som en leksak som vilken annan leksak.
    Frågan är ju bara varför man som förälder väljer att använda dem?

    Det finns studier som påvisar att gåstolar inte påskyndar barnets utveckling utan snarare tvärtom och det finns dessutom rätt stora säkerhetsrisker involverade. I t.ex Kanada så har man förbjudit dem överhuvudtaget bl.a p.g.a. säkerhetsrisker och olycksfall.

    Så jag är rätt skeptisk till dem och frågan som jag tycker är intressant är just detta varför man väljer att använda det?
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • Danitr­a
    Äldre 1 Jan 15:10
    #78
    VulgusProfanum skrev 2010-01-01 15:05:24 följande:
    Jag är rätt anti-gåstolar just därför att jag inte ser det som en leksak som vilken annan leksak. Frågan är ju bara varför man som förälder väljer att använda dem? Det finns studier som påvisar att gåstolar inte påskyndar barnets utveckling utan snarare tvärtom och det finns dessutom rätt stora säkerhetsrisker involverade. I t.ex Kanada så har man förbjudit dem överhuvudtaget bl.a p.g.a. säkerhetsrisker och olycksfall. Så jag är rätt skeptisk till dem och frågan som jag tycker är intressant är just detta varför man väljer att använda det?
    Det finns väl ändå ingen som använder gåstol för att dom tror att barnet utvecklas fortare av det? (Bortsätt från vissa handikappade barn)
    Gåstolen var för oss ett sätt att skona våra ryggar eftersom sonen enbart ville gå, hela tiden och då med oss som stöd. Så istället för att slita ut våra ryggar så skaffade vi en gåstol.
    Självklart hade vi uppsikt och tog bort sladdar och liknande som han kunde dra i. Men det hade vi ju gjort ändå. Det är inte gåstolar som orsakar olyckor utan idioter till föräldrar som inte tänker på att en trappa blir farlig när barnet tar sig fram.
  • Äldre 1 Jan 15:12
    #79
    VulgusProfanum skrev 2010-01-01 15:05:24 följande:
    Jag är rätt anti-gåstolar just därför att jag inte ser det som en leksak som vilken annan leksak.Frågan är ju bara varför man som förälder väljer att använda dem? Det finns studier som påvisar att gåstolar inte påskyndar barnets utveckling utan snarare tvärtom och det finns dessutom rätt stora säkerhetsrisker involverade. I t.ex Kanada så har man förbjudit dem överhuvudtaget bl.a p.g.a. säkerhetsrisker och olycksfall.Så jag är rätt skeptisk till dem och frågan som jag tycker är intressant är just detta varför man väljer att använda det?
    om man använder den med måtta så är jag övertygad om att den inte är någon fara för kroppen alls.. precis som allt annat bebisar har (matstol, bumbo, babysitter, alltid ligga på¨rygg eller var man nu vill ta för exemple)

    visst har jag hört att dom är en säkerhetsrisk.... men de ska isåfall vara att man har dom på en övervåning och dom kan åka ner för trappan... annars har jag aldrig hört om några andra olyckor och det var ju ganska lätt åtgärdat... vi har helt eneklt ALDRIG haft den på övervångingen... problemet löst...

    Att dom skulle påskynda barnet utveckling har jag aldrig trott heller.. men de gör t.ex inte en babysitter heller och jag har aldrig hört talas om babysitter motståndare...som sagt så har det inget med att lära sej gå i dom, dom är en leksak inget annat...

    Varför man använder en sådan...??? ja du.. precis som med en hel del andra babygrejer, barnet tycker dom är roliga, dom blir sysselsatta, gnäller mindre, mamma har mer tid att göra annat och det ger en omväxling för barnet i vardagen... Saker och ting behöver inte alltid ha ett syfte att till 100% utveckla barnen till en massa... ibland kan det helt enkelt vara en rolig grej...
  • gutegi­rl
    Äldre 1 Jan 15:15
    #80
    Ejin skrev 2010-01-01 15:12:21 följande:
    ibland kan det helt enkelt vara en rolig grej...
    Jooo, tills säkringen släpper och ungen klämmer sönder benen.
    Tomten bjuder alla som vill på risgröt
Svar på tråden I vilken ålder började ditt barn med gåstol?