Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Trött och orkeslös

  Fre 1 jan 2010 20:36 Läst 10099 gånger Totalt 21 svar
  Anonym (trött­er)
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 20:36

  Jag är så fruktansvärt trött, har varit det i flera år. Jag märker att jag inte orkar lika mkt som vanliga människor. Har kollat sköldkörteln och blodvärde men det är bra. Är inte deprimerad. Läkarna bara rycker på axlarna åt det.
  Jag orkar inte jobba heltid. Idag har jag dammsugit, gått en promenad, vikt tvätt och diskat det är allt, ändå ligger jag nu sedan fyra i eftermiddag helt utslagen med sprängande huvudvärk (får det när jag överansträngt mig). Vi firade ingenting igår, utan såhär ser det ut de flesta dagar för mig. Om jag jobbat orkar jag ingenting efteråt, är jag ledig orkar jag bara nätt och jämt en liten del av hushållsysslorna.
  Jag blir trött, kan få hjärtklappning och som sagt huvudvärk.
  Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vill orka mer men är så fruktansvärt orkeslös. Är det någon som känner igen sig eller vet vad detta kan vara?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-01 20:37
  Just det, yrsel får jag ofta också, även när jag ligger ner.

 • Anonym (trött­er) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 21:50 #11
  Anonym skrev 2010-01-01 21:42:00 följande:
  Jag ar ocksa jattetrott och orkar inget efter jobbet. Jag jobbar inom barnomsorgen,sa ljudnivan ar jobbig. Men jag orkar inget pa helgerna heller ,bara det nodvandigate,tvatta,handla ,dammsuga,Sedan ar jag slut.
  Precis som för mig då... har du sökt hjälp för det?
 • Fre 1 jan 2010 21:55 #12

  nej,alltsa nagon gang har det konstaterats daligt blodvarde.da har jag atit jarntabletter.jag har det ganska besvarligt privat och har svart att ata ordentligt.Madde mycket battre pa hosten nar jag at ordenlig middag med mycket proteiner.Tyvarr ar jag tillbaka i gamla vanor igen.,for att jag inte mar bra psykiskt.

 • Anonym (n)
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 21:58 #13
  Anonym (trötter) skrev 2010-01-01 21:50:12 följande:
  Okej, ursäkta jag hade blandat ihop det. Jag googlade och tycker det inte det verkar stämma på mig, tack och lov, det låter som en hemsk sjukdom
  Nej ok vad bra att det inte stämmer. Själv tycker jag inte sjukdomen är så hemsk för mitt enda symptom är tröttheten. Det finns bra medicin nu så man behöver inte bli sämre. Yrsel är också ett symptom annars...
 • Fre 1 jan 2010 22:02 #14

  som sagt ,jag tror matvanorna betyder mycket

 • Anonym (trött­er) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 22:02 #15
  Anonym (n) skrev 2010-01-01 21:58:34 följande:
  Nej ok vad bra att det inte stämmer. Själv tycker jag inte sjukdomen är så hemsk för mitt enda symptom är tröttheten. Det finns bra medicin nu så man behöver inte bli sämre. Yrsel är också ett symptom annars...
  Jo, och minnessvårigheter har jag lite och svårt med koordinationen men det kommer inte skov utan är konstant och har varit så i flera år. Det känns som att det antingen borde blivit värre eller kommit och gått i skov om det varit ms, men jag kanske har fel.
 • Fre 1 jan 2010 22:03 #16

  B12 brist?

 • Anonym (trött­er) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 22:04 #17
  Mjufs skrev 2010-01-01 22:03:28 följande:
  B12 brist?
  Men borde inte det också synts på blodvärdet? När jag googlar på b12-brist så verkar det som att man får symtom först när blodvärdet sjunkit rätt mkt, och mitt är bra.
 • Anonym (miljö­n?)
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 22:52 #18

  Det första jag tänkte på var järnvärdet (som inte är riktigt samma som blodvärde) men det har de säkert kollat.

  Var du pigg och energisk innan detta började? Förändrades några omständigheter i samband med/före tröttheten började? Trötthet kan ju bero på i princip vad som helst...
  En av alla dessa grejer skulle kunna vara boendemiljön, tex sjukt hus (det är inte alltid en själv det är fel på..). Eller något annat kring dig som ställer till det för dig. Jag har själv blivit sjukt trött och dålig av att bo i hus som inte varit bra för mig, men det är ju inte alls säkert att det är nåt sånt i ditt fall.

  Ja, eller någon annan näringsbrist...

 • kaffer­ast
  Visa endast
  Fre 1 jan 2010 23:06 #19

  Du låter ungefär som jag. Jag har två små barn och sover för lite, men jag slarvar även med maten en del och tränar nästan inget. Tror jag skulle må bättre om jag tränade men orkar just inte.
  Tränar du?

 • Anonym (trött­er) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 2 jan 2010 09:26 #20

  Anonym (miljö): Jag vet inte om de kollade järnvärdet, men kommer som sagt inte ihåg alla prover de tog (det här var ett par år sen dessutom). Kommer faktiskt inte ihåg hur det var innan, det har som sagt hållt på i flera år. Men jag minns inte att jag var såhär trött under skoltiden utan det började nog först kring 20-års åldern.
  Det du säger om hus träffar mig faktiskt lite för vi bor i hyresrätt och jag har aldrig riktigt trivts med det. Är uppvuxen i hus och har alltid velat bo på landet. Vi letar efter ny bostad nu och jag kan inte låta bli att kika på gårdar och villor på landet istället för nya lägenheter. Men min man vill börja läsa till hösten och då känns det ekonomiskt ohållbart att köpa hus innan dess, speciellt när jag inte klarar av att jobba heltid.

  Il gatto macchiato: Jag tränar inte mer än att jag cyklar till jobbet. Jag har börjat i flera omgångar men det rinner alltid ut i sanden eftersom jag inte orkar. Skall dock gå med i viktväktarna nu har jag tänkt och då hoppas jag att jag även kommer kunna ta tag i träningen igen.

 • Anonym (h)
  Visa endast
  Lör 2 jan 2010 09:53 #21

  hej
  Jag är likadan men jag ÄR deppig, känner att jag är mitt i livet och har kommit på att jag ej är nöjd med vad jag åstakommit...är även inte nöjd med min sambo, känslorna är väck....men orkar inte göra nått åt det.
  Jobbar o sliter men känner mig otroligt nedstämd och vill inte göra någonting...allt är lika tråkigt.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!