• Anonym (trött­er)
    Äldre 1 Jan 20:36
    12924 visningar
    21 svar
    21
    12924

    Trött och orkeslös

    Jag är så fruktansvärt trött, har varit det i flera år. Jag märker att jag inte orkar lika mkt som vanliga människor. Har kollat sköldkörteln och blodvärde men det är bra. Är inte deprimerad. Läkarna bara rycker på axlarna åt det.
    Jag orkar inte jobba heltid. Idag har jag dammsugit, gått en promenad, vikt tvätt och diskat det är allt, ändå ligger jag nu sedan fyra i eftermiddag helt utslagen med sprängande huvudvärk (får det när jag överansträngt mig). Vi firade ingenting igår, utan såhär ser det ut de flesta dagar för mig. Om jag jobbat orkar jag ingenting efteråt, är jag ledig orkar jag bara nätt och jämt en liten del av hushållsysslorna.
    Jag blir trött, kan få hjärtklappning och som sagt huvudvärk.
    Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vill orka mer men är så fruktansvärt orkeslös. Är det någon som känner igen sig eller vet vad detta kan vara?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-01 20:37
    Just det, yrsel får jag ofta också, även när jag ligger ner.

  • Svar på tråden Trött och orkeslös
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 20:42
    #2
    Anonym skrev 2010-01-01 20:39:55 följande:
     när jag var trött så hade jag ett dåligt järnvärde när jag började äta järntabletter började jag bli piggare, kan det ev vara nåt sånt?
    Njae, då borde ju inte blodvärdet varit bra väl?
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 21:39
    #6
    Anonym (n) skrev 2010-01-01 21:29:51 följande:
    Jag är precis likadan men jag har MS och då är det vanligt med trötthet...menar inte att skrämma upp dig men jag bara känner igen mig så väl i hur du beskriver det. Men det kan ju finnas tusen anledningar till det, vill inte läkarna hjälpa dig vidare?
    Nja, på min VC tog de en del prover; blodvärde, blodsocker, sköldkörtel och några till (tror det var för att kolla efter autoimmuna sjukdomar eftersom det finns i släkten) och så fick jag fylla i ngt formulär för att se om jag var deprimerad, och så skulle de höra av sig om det var ngt fel på provsvaren men jag hörde aldrig ngt så då utgick jag från att proverna var normala.
    Vad innebär MS? Är det den sjukdomen där musklerna bryts ner?
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 21:40
    #7
    Anonym (mmm) skrev 2010-01-01 21:34:33 följande:
    Känner också igen och jag har psoriasis artrit...Jag vet hur du har det..Alltså hur det är att vara trött....huuu.... Hur sover du på nätterna??
    Just nu sover jag sådär, jobbar 3-skift sedan ett år tillbaka och det har stört min dygnsrytm väldigt. Men tröttheten fanns redan innan dess.
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 21:50
    #10
    Anonym (n) skrev 2010-01-01 21:44:01 följande:
    Nej musklerna bryts inte ner i MS, ms är en autoimmun sjukdom som är neurologisk. Det innebär att man emellanåt får inflammtioner i hjärnan och kan fungera sämre under en period. Man måste ta magnetröntgen för att kunna se om man har MS samt göra en neurologisk undersökning och ryggmärgsvätskaprov...
    Okej, ursäkta jag hade blandat ihop det. Jag googlade och tycker det inte det verkar stämma på mig, tack och lov, det låter som en hemsk sjukdom
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 21:50
    #11
    Anonym skrev 2010-01-01 21:42:00 följande:
    Jag ar ocksa jattetrott och orkar inget efter jobbet. Jag jobbar inom barnomsorgen,sa ljudnivan ar jobbig. Men jag orkar inget pa helgerna heller ,bara det nodvandigate,tvatta,handla ,dammsuga,Sedan ar jag slut.
    Precis som för mig då... har du sökt hjälp för det?
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 22:02
    #15
    Anonym (n) skrev 2010-01-01 21:58:34 följande:
    Nej ok vad bra att det inte stämmer. Själv tycker jag inte sjukdomen är så hemsk för mitt enda symptom är tröttheten. Det finns bra medicin nu så man behöver inte bli sämre. Yrsel är också ett symptom annars...
    Jo, och minnessvårigheter har jag lite och svårt med koordinationen men det kommer inte skov utan är konstant och har varit så i flera år. Det känns som att det antingen borde blivit värre eller kommit och gått i skov om det varit ms, men jag kanske har fel.
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 1 Jan 22:04
    #17
    Mjufs skrev 2010-01-01 22:03:28 följande:
    B12 brist?
    Men borde inte det också synts på blodvärdet? När jag googlar på b12-brist så verkar det som att man får symtom först när blodvärdet sjunkit rätt mkt, och mitt är bra.
  • Anonym (trött­er) Trådstartaren
    Äldre 2 Jan 09:26
    #20

    Anonym (miljö): Jag vet inte om de kollade järnvärdet, men kommer som sagt inte ihåg alla prover de tog (det här var ett par år sen dessutom). Kommer faktiskt inte ihåg hur det var innan, det har som sagt hållt på i flera år. Men jag minns inte att jag var såhär trött under skoltiden utan det började nog först kring 20-års åldern.
    Det du säger om hus träffar mig faktiskt lite för vi bor i hyresrätt och jag har aldrig riktigt trivts med det. Är uppvuxen i hus och har alltid velat bo på landet. Vi letar efter ny bostad nu och jag kan inte låta bli att kika på gårdar och villor på landet istället för nya lägenheter. Men min man vill börja läsa till hösten och då känns det ekonomiskt ohållbart att köpa hus innan dess, speciellt när jag inte klarar av att jobba heltid.

    Il gatto macchiato: Jag tränar inte mer än att jag cyklar till jobbet. Jag har börjat i flera omgångar men det rinner alltid ut i sanden eftersom jag inte orkar. Skall dock gå med i viktväktarna nu har jag tänkt och då hoppas jag att jag även kommer kunna ta tag i träningen igen.

Svar på tråden Trött och orkeslös