Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden - maskinbroderi

    Å så jag som ska köpa en liknande som stormorsan som bara broderar 10x10, men det får duga till vidare. Kanske kan unna mig en mer avancerad sak när all mammaledighet och husrenovering är över. Det är nog så illa detta + att mannen köpt sig en ny dator, mycket nya leksaker till mamman och pappan

    Vad jag undrar över är tråd, vad ska man ha för tråd till brodyrerna, vill ju kunna prova när den kommer, var köper man det?

    Ska det vara någon speciell nål?

    Låste om finmoplast, det ska inhandlas från bibbi :o) Vore ju praktiskt om hon också har tråd. Men jag såg ingen i pdf:en.

  • Ullerull

    Förresten, toppenbra med en ny tråd om broderi!

    Tack mimmi!

  • Ullerull

    ahhhh, är det så det funkar. Då kan man prova lite med vanlig tråd då.

    Vad har man för undertråd då?

  • Ullerull

    Ahhhh...ska nog beställa hem maskinen och prova lite med vanlig tråd, se vad det finns får broderier och vad man kan ladda hem själv och vad som går att fixa till i ett program. Då kanske jag kommer fram till lite vad jag vill brodera samt vilka färger jag behöver, inte riktigt motiverbart att köpa tråd för 1000:- just nu. Det räcker med maskin! Det kan ju kanske gå att hitta någon enstaka rulle på ohlssons om jag vill testa med rätt sort, bara för att!

    Bra att de där länkarna kom på första sidan, lätta att hitta igen :o) Tack!

    Tror, om jag inte minns fel, att jag fått en rulle vit tunn ol-tråd av mamma, den borde nog funka bra. Annars tror jag min tråd är liiiite tjockare, men inte alls lika tjock som den från stoff och stil, den använder jag aldrig för det ser ut som man syr med garn i jämförelse.

  • Ullerull

    funkar det programmet även till andra maskiner?

    Det blev ju skitbra!

  • Ullerull

    Jag har fått låna en äldre version av embird, men de guider som finns funkar inte till det programmet. Provade en guid där man ska stygnsätta en sol. Det går bra tills jag kommer till satinkanten runt, då går det inte välja en grej som det går i guiden och där fatnar jag, har försökt på massor sätt men jag lyckas inte. När jag ska trycka på stygnsätt så säger den att den itne kan stygnsätta ett så "twisted object", fattar nada och har testat massor. Less nu. Fyllningen går där emot bra.

  • Ullerull

    Å så läckra!

    Jag har just bokat biljetter hem till Sörping, det innebär att jag itne kommer vara hemma när nya maskinen kommer....gaaaaahhhh...jag som väntat så, nu dröjer det flera veckor till innan jag får klämma och känna.

  • Ullerull

    Världsliga problem man har :o)

    Misan: Så läckert att polaren gjort bilderna, skitskoj. Jag ska försöka få sambon att rita lite roliga bilder, han är bra på det, jag är helkass, huva. MEN måste ju först lära mig programmet, skulle bra gärna vilja ha ett nyare embird så jag kan gå efter lektionsmaterialet som finns.

  • Ullerull

    Haha, glömde läsa sista sidan innan jag postade.

    Gobbli: Så läckert, sånt där liknande roligt kommer ju jag med kunna göra med min lilla maskin, ska bli så kul! Har funderat lite på om jag valt galet, men det blir nog bra.

Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi