• Mimmi 71

    Sytråden - maskinbroderi

    Sytråden - maskinbroderi är en avknoppning från ordinarie Sytråden. Här samlar vi alla diskussioner som gäller maskinbroderi för att inte tråka ut de övriga i Sytråden.

    Här samlas vi sömnadsintresserade med maskinbroderitankar, nybörjare eller erfarna. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    Kika gärna in på vår systertråd också:

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-02 06:13
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49204507.html
  • Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi
  • Ullerull

    ahhhh, är det så det funkar. Då kan man prova lite med vanlig tråd då.

    Vad har man för undertråd då?

  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-02 12:43:55 följande:
    Jag joinar här! Har fö precis beställt samma Pärla som Mimmi och nu blir det långa dagar av väntan tills den kommer. Vaddå materialsport?


    Oj så mycket aktivitet det har varit här inne idag - kul!

    Har varit till stan idag och köpt dator och här det nog mest mamman som köpter leksaker för både dator och symaskin är nog mest till mig. Häromdagen upptäckte jag nog att företaget lagt in en blockering på blogspot så jobbdatorn fungerar dåligt privat (har en laptop som tas med hem varje kväll) och vår stationära struöar hela tiden och igår så fungerade inte Photoshop längre. Nu sitter jag med en sprillans ny snabb och bra laptop som innehöll Photoshop Elements 7 (tidigare hade jag 5:an).

    Köpte en hel del stabilisering hos Bibbi innan maskinen kom hem. Filmoplast är kanon och rivbart är dags att beställa igen

    Jag har köpt trådrullar av Threadheart efter råd av Amda, vet dock inte hur de är för de har inte dykt upp ännu. Jag hoppas det beror på julledighet istället för tullen.

    Jag har fått tips om att vanlöig OL-tråd fungerar som undertråd, den skall helst vara lite tunnare. Tänk dock på att Bibbis OL-tråd inte är tunnare utan man skall nog köpa från något annat ställe.
  • GOBLIgobli

    Mimmi aah, mer leksaker! Alltid lika roligt. Hur snabbt kom din maskin förresten? *otålig*

    Jag har en mega industrirkon med svart ol-tråd som funkar finfint som undertråd och den rullen kommer troligen räcka min livstid. Undrar hur många km det är på den? {#lang_emotions_surprised} Har spolat på ett antal underspolar med sån tråd så det går smidigt att byta.


    Foot - A device for finding furniture in the dark
  • Ullerull

    Ahhhh...ska nog beställa hem maskinen och prova lite med vanlig tråd, se vad det finns får broderier och vad man kan ladda hem själv och vad som går att fixa till i ett program. Då kanske jag kommer fram till lite vad jag vill brodera samt vilka färger jag behöver, inte riktigt motiverbart att köpa tråd för 1000:- just nu. Det räcker med maskin! Det kan ju kanske gå att hitta någon enstaka rulle på ohlssons om jag vill testa med rätt sort, bara för att!

    Bra att de där länkarna kom på första sidan, lätta att hitta igen :o) Tack!

    Tror, om jag inte minns fel, att jag fått en rulle vit tunn ol-tråd av mamma, den borde nog funka bra. Annars tror jag min tråd är liiiite tjockare, men inte alls lika tjock som den från stoff och stil, den använder jag aldrig för det ser ut som man syr med garn i jämförelse.

  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-02 21:50:00 följande:
    Mimmi aah, mer leksaker! Alltid lika roligt. Hur snabbt kom din maskin förresten? *otålig* Jag har en mega industrirkon med svart ol-tråd som funkar finfint som undertråd och den rullen kommer troligen räcka min livstid. Undrar hur många km det är på den?  Har spolat på ett antal underspolar med sån tråd så det går smidigt att byta.
    Leksaker är skoj! Framförallt är det skönt att slippa gå ned till källaren när man skall blogga och redigera bilder. Sambon får ju aldrig se en

    Min maskin kom väl på en vecka om jag kommer ihåg rätt. Köpte du från Skövde? Fick du med Digitizer JR, du också? Funderar på om detta program fungerar i min nya dator som har Windows 7, det står att det skall klara Vista och 7:an skall väl endast vara en uppdatering av Vista.
  • Mimmi 71

    Du som är en sådan klippa på datorer Gobli - kan det hända något genom att pröva att installer stygnsättningsprogrammet på Windows 7? Eller är det bara att avinstaller om det inte fungerar? Vad är det som brukar strula om det inte fungerar ihop med operativsystemet? Är sugen på att få börja testa detta.

  • ak74

    Jag köper min broderi- och undertråd på www.maskinbroderi.se


    När jag skaffade min första maskin köpte jag ett startpaket med broderitrådar från en på sysidan som kallar sig Dianno. Kanske hon har tråd kvar... Vet att hon finns på tradera under samma namn...
  • GOBLIgobli

    Stormorsan, bra varning ang. "kinatråd". Sånt vet man ju inte förrän det är testat.

    Mimmi, klippa och klippa, det är mannen som får leka hacker när mitt knapptryck inte funkar. Men ja, det är bara att avinstallera om det inte funkar alls och det vi fått göra ibland är att hämta uppdateringar eller div. tillägg som kan ha saknats. Såna borde finnas på Janomes hemsida isf.
    Fick också med JR, ska bli intressant att se hur den är. Vi får köra brainstorming tillsammans.


    Foot - A device for finding furniture in the dark
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-01-03 11:23:37 följande:
    Stormorsan, bra varning ang. "kinatråd". Sånt vet man ju inte förrän det är testat.Mimmi, klippa och klippa, det är mannen som får leka hacker när mitt knapptryck inte funkar. Men ja, det är bara att avinstallera om det inte funkar alls och det vi fått göra ibland är att hämta uppdateringar eller div. tillägg som kan ha saknats. Såna borde finnas på Janomes hemsida isf. Fick också med JR, ska bli intressant att se hur den är. Vi får köra brainstorming tillsammans.
    Toppen med lite samkörning om jag nu får igång programmet. Skall testa att installera och det fanns någon form av uppgradering på Janomes hemsida men det står inget om Windoms 7 där.

    Spännande!
Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi