• Äldre 4 Jan 18:53
    51033 visningar
    50 svar
    50
    51033

    Skabb

    När jag var 15 ungefär fick jag vad vi tror var skabb. Vi köpte tenutex på apoteket och sen skulle man smörja in hela kroppen förutom huvudet har jag för mig. Det bästa du kan göra är att ta kontakt med vårdcentralen och få konstaterat att det verkligen är skabb, och sedan rådgöra med dom vad som är bäst att göra.

  • Äldre 4 Jan 18:57
    #5

    Angående vädring av skor och dylikt så tror jag vi gjorde det i 24 timmar. Byt och tvätta sängkläder, handukar och rubbet både före och efter behandlingen. Såklart får man sitta i soffan. Man kan ju inte gärna gå och stå det dygn som tenutexen ska vara på. Men som sagt, ring till vc och boka en tid för undersökning och rådgivning.

    Här kan du läsa mer:
    www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Skabb/

  • Äldre 4 Jan 19:44
    #8

    Nej 24 timmar ska det vädras sa dom till oss när vi var på vc i alla fall. Dumt att chansa och ha för kort tid och inte få bort allt och sedan bli sjuk igen och få börja om, eller hur? En natt på soffan kan det vara värt. Väldigt dumt att hon är hos sin pappa, för då måste han behandla sig + göra samma prosedur med vädring och tvättning som du måste göra. Men det kanske ni redan visste om?

  • Äldre 4 Jan 19:54
    #11

    Du får försöka göra ren soffan så gott det går. Finns ju speciell möbeltvätt man kan använda.

  • Äldre 4 Jan 19:59
    #13

    Alltså har ni fått konstaterat av en läkare att det är skabb?

  • Äldre 4 Jan 20:49
    #15
    Anonym skrev 2010-01-04 20:45:07 följande:
    Japp, det har vi. Idag va vi på vc och fick det konstaterat. Men enligt min åsikt informerade dom inte alls mycket. Byt sängkläder, tvätta kläderna ni använt de 2 senaste dagarna. Sen skickade dom ut oss. LÄSTE mig till att man ska vädra skor och sånt.
    Ring till sjukvårdsupplysningen då och fråga. Om du vill ha svar ikväll tänkte jag, för dom borde ju veta.
Svar på tråden Skabb