• LilyMama

    Klagomur för oss som mellanblöder/kontaktblöder

    Här tänkte jag starta en tråd för oss som har problem med mellanblödningar, spottings, kontaktblödning och allt vad det heter.

    Vi som försöker bli gravida, men som hela tiden behöver oroa oss då det kommer blodflytningar eller mensliknande flytning.

    Lider själv av att jag blöder lätt. Kan vara om jag lyfter tungt, om jag går ute och fryser och spänner mig, då kommer det blödning direkt.
    Nyser - blödning.
    Behöver jag säga att jag inte mår så bra? :(

    Skriv gärna om du har samma erfarenhet, det är ju alltid så mycket lättare att snacka av sig än att gå och bära det inom sig.

  • Svar på tråden Klagomur för oss som mellanblöder/kontaktblöder
  • smulan9

    jag gick nu o hoppasdes att det äntligen hade tagit sig för jag har inte tänkt lr kännt något på hela månaden o vad kommer i dag då om inte den j..la mellan blödningen!?
    Det är så man bara vill skrika ut sitt vrede o gråta men jag e ensam hemma med min 3-åring...så det är bara o hålla god min tills mannen kommer hem....
    Vf har man mellan blödningar...
    jag äter pergotime för att få egen ägglossning o regelbundna cykler men mellanblödningarna har inte försvunnit.....
    E så arg o bitter idag...tror aldrig jag kommer bli gravid!!!!!!!!!!!!!!
    skönt med en gnäll tråd!!!!

  • Riley

    Jag har precis börjat få mellanblödningar - vid vad jag tror är min ägglossning, som isåfall har börjat komma mycket tidigare än innan - väntar på IVF så vet ju att vi har svårt att få barn men det sista jag vill är ju att min menscykel skall rubbas.

    Annars blöder jag inte speciellt lätt... hittils iaf...

    Har en (möjligtvis korkad) fråga: vad är det som orsakar mellanblödningar? Före, efter eller under tiden man har ägglossning?

    Ibland blir jag galen på min kropp...

  • Vårflickan84

    jag hade mellanblödningar i somras under typ tre månader. frågade min gyn vad det berodde på så sa han att det e för lågt östradiolvärde. vet inte vad det betyder riktigt...

    jag började dricka jättemycket mjölk och käka sojabönor och har inte haft såna blödningar sen augusti, peppar peppar. vet inteom det beror på bönorna och mjölken men kanske. måste säga att jag aldrig drack mjölk innan!

  • Lilla Flisan

    Jag joinar er. har också lite blödningar titt som tätt. Har aldirg brytt mig om det, mer än nu när vi har inlett verkstad... {#lang_emotions_undecided}. Lider av lätt PCO. Så varje gång blödningarna/flytningarna börjar så vet jag inte om det beror på PCOn eller om det är nåt annat.
    Själv vill jag inte se röken utav blödningar! Vill ha ett fett {#lang_emotions_plus} inget annat!

    Dricka mjölk sa du? Finns det något annat man kan "förtära" för att stärka sin slemhinna? Nån som vet?

  • Riley

    Min gyn kan vara så otroligt vag med sina svar - man vet inte alltid varför... Bla bla bla. Så frustrerande! Jag vill ju veta om det finns en orsak till rubbningar i cykeln och att jag helt plötsligt har fått skumma mellanblödningar.

    Gah!

  • LilyMama

    Välkomna tjejer! Vad roligt att ni ville skriva här. Så man känner stöd och inte tror att det bara är jag i hela världen som har sånt skit att dras med.

    Jag antar att mina mellanblödningar beror på att jag slutat med p-piller. Det var i oktober. Hade min riktiga första mens nu den 18 dec och superägglossning just till nyår. Hade sex varannan dag och tänkte att nu tar det sig nog.
    Ni kan ju bara ana hur besviken jag blev när jag satt på toa och det började komma - först blodflytning, sen rött, sen brunt.
    Jag läste nånstans att man kan få kontaktblödning vid samlag eller vid tarmtömning.
    Nån som vet något mer om det?

  • Riley

    Man kan ju få mellanblödningar efter p-piller - har ngt med hormoner att göra har jag för mig?

    Att blöda vid samlag kan nog ha andra anledningar? Som sagt när jag frågar min gyn så får jag de vagaste svaren...

    Jag trodde att jag skulle ha ägglossning nu den kommande helgen, men hade mellanblödning och värk (ägglossning???) i söndags så nu har jag ingen aning vad som händer - skall till doktorn/gyn nästa tisdag och tänker inte gå hem förrän jag har fått svar på alla mina frågor. Hah!!

    Förhoppningsvis slutar dina mellanblödningar så fort kroppen har gjort sig av med alla hormoner från p-pillrena och kommer in i sin naturliga rytm igen.

    Lycka till

  • Aimie

    Hello...Hoppar in här!

    Ligger på försök 8:a och har sen 4månader tillbaka haft blödningar efter 5dagar efter ägglossning,,,suck! som varar till min bim dag... har gjort VUL & cellprov men allt såg bra ut sa dem..men visst fasen känns det inte sant! Nu inväntar jag ÄL men imorse fick ja en blödning (va fan!) å ja blev helt paff...äter dock glandin25 men tycker inte att dessa borde ha nån inverkan på detta... Ska till KK igen i februari så då får ja veta om jag får nån hjälp men får jag inte det så smäller jag ordat av!


    ~2010 SKA bli vårt år~
  • LilyMama

    Jag käkade rosenrot för att bli extra fertil och vad hände då tror ni?
    Jo jag blödde ännu mer. Fick sluta igen med dem.
    Nån sa att de inte alls är bra för alla. Nån sa att de får mensen att sätta igång på riktigt, och det fick de verkligen. Pest och pina och riklig mens under 6 dagar. Ont hade jag så jag fick ligga varje natt på värmedyna.

    Nån som vet om folsyra kan göra att man blöder??

  • Aimie
    LilyMama skrev 2010-01-05 14:43:31 följande:
    Jag käkade rosenrot för att bli extra fertil och vad hände då tror ni?Jo jag blödde ännu mer. Fick sluta igen med dem.Nån sa att de inte alls är bra för alla. Nån sa att de får mensen att sätta igång på riktigt, och det fick de verkligen. Pest och pina och riklig mens under 6 dagar. Ont hade jag så jag fick ligga varje natt på värmedyna.Nån som vet om folsyra kan göra att man blöder??
    Folsyra ska inte göra så att man blöder mer av vad jag har hört.. provad B6-tabletter under en cykel...å av dem blödde jag definitivt mer..men har ifs inte hört att man ska göra det med dem heller... Folsyra säger alla bm dock att de vill att man ska äta...
    ~2010 SKA bli vårt år~
Svar på tråden Klagomur för oss som mellanblöder/kontaktblöder