Inlägg från: LindaLampa |Visa alla inlägg
  • LindaLampa

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Åh, vad intressant, hjälper omega-3 mot sömnproblem, det har jag helt missat! Det skulle jag vilja prova på min son som är 9 månader, men ni kanske använder det till större barn?

    Har läst på eskimo kids förpackningen att den är från 1 år, men det kanske spelar mindre roll?

  • LindaLampa
    Jesster skrev 2010-01-06 09:26:23 följande:
    Jag hällde Eskimo Kids i vällingen. Men jag vet att det är flera som har problem med smaken. Eskimo Kids finns i både tuttifrutti och apelsinsmak. Nu är Eskimo Kids bland de billigaste av oljorna. Nu vet jag inte hur det fungerar sömnmässigt men matvarubutikerna har kapsla med banansmak. Man kan ta en nål och trycka ut innehållet.Mor-Epa (som jag ger mina) har kapslar med jordgubbssmak och Eye Q finns i flytande med vanilj och citronsmak.Med mina barn har sömnresultatet kommit relativt omgående men jag vet att det finns de som har tagit två veckor till nån månad på sig.
    Mor-Epa, är de från apoteket eller hälsokosten? Hur gamla är dina barn, och hur yttrade sig deras sömnproblem innan du började ge dem omega-3?

    Jag tänker på tillsatser också, det var en omega-3 variant jag såg på "Life" och de innehöll bla sukralos (sötningsmedel) och andra tillsatser som jag helst inte ger barnen.
  • LindaLampa
    Lilla Prussiluskan skrev 2010-01-06 12:30:00 följande:
    OTLäste en artikel för ett par veckor sedan att svenska forskare hade kommit fram till att barn som äter "konstgjosrt" Omega 3 är med mottagliga för olika influensor, inkl Nya Influensan.
    Det har jag också läst men fått den uppfattningen att omega-3 endast sänker immunförsvaret om man inte äter det tillsammans med D-vitamin. Därför är ju Eskimo kids ett bra val, för där finns D-vitamin tillsatt, annars kan man ju ge D-vitamin droppar också. D-vitamin stärker immunförsvaret och kan tom. skydda oss mot influensa.
  • LindaLampa
    Klangskan skrev 2010-01-12 12:29:46 följande:
    Endast 3 vakna tillfällen, välling 1gång vid ett och sedan 5 timmars sammanhängande sömn! Tjooohoooo! Vaknade pigg som tusan och är glad vi testade Omegatillskott...
    Detta har du nog skrivit tidigare, men vilken omega-3 använder ni? Jag ska också testa nu, börjar känna mig mer död än levande pga att jag aldrig få sova, jobbigt!
  • LindaLampa

    Vet någon var man kan beställa eye q baby (på nätet)? Tack på förhand

  • LindaLampa

    Nu måste jag också dela med mig lite av mina erfarenheter, vi testade först Eskimo kids i 2-3 dagar men inget hände, sedan gick vi över till Eye Q, och jag kan inte tro att det är sant men han sover mycket bättre! Första natten med Eye Q 3 uppvak, andra natten 2 uppvak, och nu senaste natten 1 (!!) uppvak! Jag vet ju inte om det beror på Eye Q men jag kan inte se någon annan orsak, innan det sov han uruselt, och nu upplever jag att han sover mycket tyngre och somnar om mycket lättare de få gånger han har vaknat.

    Nästan för bra för att vara sant! Jag känner mig som en ny människa som har fått sova för första gången på länge.

  • LindaLampa

    Här går det lite upp och ner, ena natten bättre än den andra, jag funderar på om jag bör öka dosen Eye q till min son, eller också kanske jag bara behöver vänta lite till, han har fått omega i ca 10 dagar nu.
    Inatt var det jobbigt, det är så pestjobbigt att inte få sova, man blir ju knäckt för mindre. På dagen kan jag tänka att det går nog bra men sen på natten så är jag nästan förtvivlad för att jag inte får sova. Hela livet blir ju påverkat av denna konstanta insomnia. Menmen, jag hoppas och väntar på att det ska bli allt bättre allt vad tiden går.

Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!