• Sjuan

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Läntandelavendel skrev 2010-02-16 09:56:51 följande:
    oh tänk vad lite olja kan göra!! O tänk alla som kört AW eller 5 mm.........när kanske lite omega hade hjälpt!??? Lillan sov bättre i natt igen, så det kanske (hoppas hoppas) var ett undantag den där natten........usch vill inte tillbaks till 20-min`s nätterna...........Men som sagt, natten var bättre, kanske 2-3 uppvak, varav vid ett ville hon tvunget kommer över till pappa i stora sängen......men rena drömmen om man jämför med innan! Vi "nöjer oss" såhär, men kan det bli ännu bättre, så varför inte :))))) Ger ni 5 ml på kvällen?? Har ngn av er gett den tredubbla dosen som rekommenderas av eye q? Jag ¨vågar inte ge så mkt till vår 7 månaders.... skulle effekten bli ännu bättre tror ni? Eh, jag e supernöjd om det fortsätter såhär :)) så jag forts nog med 5 ml en gång per dag. :O))) I LOVE OMEGA
    Gud så härligt att det äntligen verkar gå bättre för er! Men visst är det så att man knappt vågar säga det, för då tror man det ska ändras igen. Vi har kämpat med nätterna på 6-mån sonen länge och periodvis fungerar det riktigt bra. Dock verkar han vara väldigt känslig för minsta lilla grej- snuva, utveckling, hungerfas och då sitter vi där med massor uppvak igen som håller i sig länge. Har blivit inspirerad av er alla och sitter och väntar otåligt på Eye Q baby som jag beställt. Hoppas, hoppas...
  • Sjuan
    Läntandelavendel skrev 2010-02-17 11:02:51 följande:
    gäsp...uppvak varje timme igen.. o jag som trodde att Omegan skulle hjälpa...kanske var det bara slumpen...suck....ah vad jag e trött o har börjat känna sån ångest igen...
    Åh, pest. Själv har jag upplevt att det är mycket värre när man fått sova bättre ett tag och TROR att man nog ska få sova, och sen får man inte det. Det är då man mår som sämst. Hoppas det vänder igen!
  • Sjuan
    stardream skrev 2010-02-19 20:29:15 följande:
    Suck suck trippelsuck! Dottern har börjat sova skitilla igen! kan det kanske vara för att jag numera bara ger en kapsel med Eyeq-baby, jämfört med tidigare då jag gav två kapslar med morepa? Någon som vet om det är någon fara med att ge dubbel dos eyeq baby? Funderar på om man kanske kan ge en kapsel på dagen o en på kvällen?....synd bara att det är så dyyyyyrt!!!Sedan tror jag att det kan bero lite på att min dotter är nappoman med. Hon vaknar o är inte nappen i munnen så skriiiiker hon tills hon får den. Hade hon bara vant sig vid att nana utan napp (villket jag är övertygad om är en omöjlighet) så kanske hon inte skulle illvråla när hon vaknar utan bara somna om...Hur blir man av med nappomani?
    Hade en nappoman också. Jag ledsnade och tog bort nappen. Första dagarna var jobbiga, framförallt läggningarna. Dock började han sova längre pass nästan direkt. Efter några dagar sov han mycket bättre än innan och hade dessutom börjat suga på tummen. Säga vad man vill om det, men den kan han iallafall stoppa in själv . Vet inte hur gammalt ditt barn är, min son var bara 4 månader när jag tog bort nappen. Det är väl risk att det blir jobbigare ju äldre de är.

    Trots detta har vi väl ingen toppensömn direkt, men det var iallfall värt det tycker jag! Hursomhelst fick jag hem Eye q Baby igår och har gav då första dosen. Väntar med spänning på fortsättningen...
  • Sjuan
    stardream skrev 2010-03-01 20:57:33 följande:
    Hon har inte varit nappoman från början (och sov dåligt redan då med) Och därför övade jag in nappen, för hon blev tyst direkt när hon fick den. Dålig idee! Nu är det sju resor värre...Eyeq baby verkar inte fungera. Det har varit några fruktansvärda nätter nu, men jag tror det bero på utveckling, och hon är EXTREMT mammig, och håller ett vakande öga på mig konstant. Kanske därför hon inte kan koppla av, utan vill kolla vart jag är på nätterna med...Ush, fixar verkligen inte dessa nätter, har blivit som en kroppslig reflex att jag spänner mig, och mår skitdåligt så fort hon piper till på natten. dagarna är en dimma, kan inte komma ihåg vad jag har sagt, sett och gjort....lite skrämmande...
    Usch, det låter som ni har det jättejobbigt just nu. Hur gammal är din lilla? Jag kan känna att det inte är förrän sista veckorna jag börjar slappna av lite. Lillen är 6 mån och har periodvis sovit otroligt dåligt.  Jag har också mått jättedåligt av detta och till slut inte kunnat somna om själv alls. Periodvis har jag fått ta sömntabletter för att alls få sova mellan uppvaken. (Borde väl ta omega3 själv  ). Nu har vi väl hyfsade nätter med ca 3 uppvak, han somnar dock om lätt, förutom framåt morgonen...

    Vi har kört Eye Q baby ca 14 dgr nu. En sak som blivit bättre är att vi fått bort första uppvaket som nästan alltid var vid 21.30 (han somnar 19). I övrigt ingen skillnad vad jag märker. Dock har vi det jobbigt med att han vänder sig och roterar hur mycket som helst i sängen, och vaknar och blir arg för han ligger konstigt. Det kanske är svårt att påverka, och går väl förhoppningsvis över.
  • Sjuan

    Nu 14 dagar med Eye Q baby. Sista tre nätterna har varit kanon, en natt sov han 12 timmar utan att vakna !!!! (fick dock dreamfeed vid 22), de andra två nätterna har han vaknar 1 gång, men somnat om snabbt när jag vänt på honom (han "fastnar" på mage) ! Har även tränat på att han ska kunna vända sig själv, det går bättre så det kan väl bidra. Men ändå..hoppas bara det inte är en tillfällighet!

  • Sjuan
    stardream skrev 2010-03-07 20:45:39 följande:
    Tack för kramen, den värmde Jo, tack, jag har fått utskrivet propavan, men vågar inte ta dem för jag läste här på fl att det är så många som mår illa utav dem, och andra obehagliga biverkningar.. som inte lät kul alls.Det är så illa att barnläkaren är redo att skriva ut theralen eller vad det heter till min lilltjej, men jag vill ju verkligen inte ge henne en massa läkemedel! jag har börjat ge henne dubbla dosen omega 3 i ett sista försök, men det funkar alltså inte..Hon vaknar alltså fortfarande 100000 ggr varje natt, och jag och min sambo är heeeeelt slut... Min läkare ville sjukskriva mig, och låta min sambo få ta föräldrardagar så vi bägge skulle vara hemma samtidigt.  Jag sa att det absolut inte går med hans arbete. Men hon sa bara: Ja, men nu sjukskriver jag dig iallafall. För det behöver du! Nu tycker jag du ska gå hem och diskutera detta med din sambo! Så jag blev alltså sjukskriven, men kommer inte kunna utnyttja det...Hon var verkligen orolig för mig.Ush varför kan ungen inte bara SOVA?!
    Blä, jag har verkligen varit där. Du kanske ska prova Propavan? De flesta fungerar de nog rätt bra på, fast man blir trött dagen efter i början tror jag. Jag tålde dem inte, men som sagt kanske värt att prova. Kanske lite OT diskussion, men ändå .

    Kan iinte din man vara hemma ens några dagar? Även så lite hjälp kan ju göra underverk. Men jag vet, ibland är det ju omöjligt.

    För oss går det sådär. Förra veckan var jättebra med två hela nätter!!! Nu är det dock tänder som tittar fram och plötsligt är det värre än nånsin . Inatt vrål och skirk i 2 timmar. Urk.
  • Sjuan
    KakanMakan skrev 2010-03-09 19:57:34 följande:
    Hej på er. Jag ger sen ett par dagar den där Eskimå Kids som finns på apoteket. Ger en tsk till min son som är 9 månader. Jag märker INGEN skillnad.  Vi har kontakt med spec.BVC också ang. sömnproblemen och de rekommenderade inte oss att ge "dreamfeed" som många skriver om här. Hur resonerar ni när ni gör det och ger det någon skillnad? Hur länge kan det dröja innan omega 3 kickar in? Jag tänker inte köpa en ny flaska om det inte ger det minsta resultat innan det är slut . Spelar det någon roll vilken tid på dygnet man ger den? Jag ger antingen vid middagen kl 16:00 eller vid mellis vid 14:30.
    Hej. Vi ger dreamfeed till sonen som är 6 månader och har gjort det sen han var 3½ månad. Tanken är att barnet inte ska behöva vakna av hunger, utan du förekommer det. Samt att man ger mat innan man själv går och lägger sig för att sedan få en längre sammanhängande sömn efter det. Idén kommer från "Babywhisperer" av Tracy Hogg. Dock rekommenderar hon att man slutar med dreamfeed vid 7-8 månader för att barnet då ska kunna klara sig utan mat på natten. Så det kanske inte en lösning att införa det vid 9 månader, då vill man nog att han ska äta på dagen istället. Hur man ska få till det är väl en annan fråga {#lang_emotions_undecided}.

    För oss märkte vi skillnad efter ca 2 veckor med Eye Q. Dock har vi problem nu igen men jag hoppas det beror på att han håller på att få tänder. Och inte någon ny dålig vana...
  • Sjuan
    stardream skrev 2010-03-20 19:52:04 följande:
    Jag har inte behövt att köpa losec till dottern, för vet ni?? Hon sover som en liten stock! I natt vaknade hon ett par gånger, men somnade om på nolltid, på helt egen hand! Detta efter att jag ÄNTLIGEN har fått henne till att dricka välling!! (Hon har bara druckit vatten ur flaska tidigare) Jag ger henne 2 dl godnatt välling precis innan läggdags, och hon sover såååå bra på detta! Hon verar bli mättare utav det är gröten, som jag alltid har gett innan läggdags tidigare.Dock envisas hon med att det är morgon vid 4-5 tiden. Men det kan man ju ta, bara man får sova. Men för säkerhets skull fortsätter jag med dubbla dosen omega!Hoppas, hoppas, hoppas att det håller i sig!!Hur går det för er andra?
    För oss går det sådär. Väldigt mycket upp och ned kan jag känna. Vissa nätter sover han hela natten till 5 och vill sen inte somna om. Vissa nätter vaknar han fyra gånger, men somnar om snabbt och sover till 7. Vissa nätter är han vaken en timme vid 3-4 och skriker. Suck. Försöker att hjälpa honom så lite som möjligt att somna om, men utan att han ska bli ledsen och ligga och skrika för den delen. Ibland räcker det att stoppa om honom så somnar han om och ibland fungerar inget. Vet inte alls om omegan har någon effekt, har gett 1 månad. Iofs vaknar han nästan aldrig vid 21.30 som han gjorde innan, då det kanske beror på den. Känner mig lite uppgiven. Men visst, det kunde vart värre.
  • Sjuan

    Nån som kan det här med omega-fetterna.... Har nu gett Eye Q baby i tre månader till sonen som är 9 månader gammal. Han sover sen ca 1 månad hela nätter (12 timmar!!) nästan varje natt !

    Har nu köpt vanlig flytande Eye Q eftersom det känns krångligt att beställa från England. Dock blir det ju mycket större mängd där om man ska ge en tsk. Spelar det någon roll? Antar att många här ger vanlig Eye Q även till yngre barn.

    Om man läser på innehållet är det ju inte heller samma. Flera gånger mer DHA än EPA i Eye Q baby och tvärtom i vanliga Eye Q. Vad tror ni om det?

  • Sjuan
    lalala skrev 2010-05-25 19:36:50 följande:
    Det är exakt samma produkt, bara förpackningsmetoden som skiljer sig. Står på tillverkarens hemsida... läste för ett tag sen, kommer inte ihåg länken nu... står kanske på burken?
    Fast det stämmer inte. Inte om man ska tro innehållsförteckningarna iallafall... Hursomhelst ska jag prova så får vi se om det gör skillnad.
  • Sjuan
    gravid84 skrev 2010-05-28 14:51:03 följande:
    Jag har nu läst igenom HELA denna tråd. Skulle Omega3 nu fungera på min son är det ju ett mirakel. Han är 8 mån nu, har sovit dåligt konstant sedan knappt 4mån ålder. Det är alltså inga faser mm mm utan han sover helt enkelt dåligt. Tidigare "tuttade" han sig till sömns nattetid, nu är det inte tuttandet som är problemet utan helt enkelt att han sover oroligt och fruktansvärt dåligt. En natt ser ut ungefär såhär; Somnar kring 19.30, sover rätt okej fram till 23-tiden (några nappistopp kan det bli). Sedan vaknar han och skriker/gnyr/gråter. Vänder och vrider sig, får napp, somnar in för att på nytt vakna några minuter senare. Somnar kanske om, sover max 2h, samma visa igen, händer ofta att han är vaken ibland 1h ibland flera. Vaknar/sover/vaknar/sover fram till ca 05 då det för honom är dax att stiga upp. Sover ofta 2x2h på dagen. (är det för mkt???)Vad tror ni? Är Omega 3 något för oss? Kan det på något sätt vara farligt eller mindre bra? (En vän sade till mig att de hade diskuterat Omega3 för barn på tv för inte så länge sedan och att det då inte skulle vara så bra). Är lite nojjig.
    Har tyvärr ingen kunskap om omega 3 skulle vara dåligt. Kanske nån annan vet? Men kanske fel tråd, de flesta här verkar gilla det .

    Ni har inte funderat på att ta bort nappen? Att få stoppa in den så många ggr tyder ju på att den stör mer än hjälper skulle jag säga. Vi tog bort nappen redan vid 4 mån pga samma problem. Sömnen blev mkt bättre!
Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!