• Klangskan

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Ni som har positiva erfarenheter av att Omega  till ert barn vad gäller att sova kasst till att sova riktigt bra-hur lång tid tog det innan ni så effekt?

    Vi har eskimo kid och sonen avskyr smaken, spottar oftast ut det -hur gör ni för att "maskera" smaken? Lägger ni i annat och i så fall vad?

  • Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!
  • Hägris

    Mina käkar kapslarna som dom är, tuggar och sväljer =) Blää säger jag men dom äter glatt och dom hatade sockersmeten som var smaksatt.

  • stardream
    Fröken Smilla skrev 2010-02-14 12:00:58 följande:
    Någon som ger MorEPA eller ger alla Eye-Q? Jag har börjat ge MorEPA Junior igår.
    jag har tidigare gett morepa, och det har fungerat ganska bra. Nu ger jag eyeq baby, och det fungerar bättre!

    I natt vaknade min flicka första gången först vid 03,30, då hade hon sovit från 19 på kvällen...

    Sedan vaknade hon en gång/timme fram till 06, då hon ville upp.
  • Little Ms Chatterbox
    Hägris skrev 2010-02-16 19:34:56 följande:
    Mina käkar kapslarna som dom är, tuggar och sväljer =) Blää säger jag men dom äter glatt och dom hatade sockersmeten som var smaksatt.
    Jag har lurat i mina barn att det är hoppmedicin Man hoppar bättre när man tar Omega. Sen testar vi om de kan knäcka hål på dom så det smäller. Dom får mor-EPA mini junior.
  • NmjF

    ramlade in på denna tråden och blev förbryllad. omega 3 för att sova bättre?
    varför använder alla specialprodukter och inte naturlig omgea 3?
    ingen kritik från min sida, bara nyfiken..

  • Little Ms Chatterbox
    NmjF skrev 2010-02-16 20:53:56 följande:
    ramlade in på denna tråden och blev förbryllad. omega 3 för att sova bättre? varför använder alla specialprodukter och inte naturlig omgea 3? ingen kritik från min sida, bara nyfiken..
    Att det är Omega-3 är en sanning med modifikation, Just de produkter som vi mest har nämnt i denna tråden är Omega-3 och Omega-6 i kombination. Eye Q, Mor-EPA mini junior, Efalex och Eskimo kids.
    Min äldsta son har ADHD och äter dubbelrekommenderade dagsdosen Omega, om han skulle äta det i fiskväg så hade det blivit 10-12 portioner fisk i veckan. Det tror jag inte han hade stått ut med i längden.
    Så det är kanske lite bekvämlighet från min sida.
  • NmjF

    jaha ok. tack för svaret! Min son är vego så jag ger lite linfröolja i fruktpurén för att ge lite xtra omgea 3. Kanske ni kan testa oxo! :D

  • Little Ms Chatterbox
    NmjF skrev 2010-02-16 21:12:54 följande:
    jaha ok. tack för svaret! Min son är vego så jag ger lite linfröolja i fruktpurén för att ge lite xtra omgea 3. Kanske ni kan testa oxo! :D
    Barn är inte lika bra på att ta upp Omegan i ren linfröolja som i kapslar. Tyvärr kan jag inte länka till var jag har läst det för jag kommer inte ihåg var det var någonstans.
    Men det finns helt vego Omegatillskott. Ofta är det Omega-3, -6 & -9 i dom.
  • Little Ms Chatterbox
    Little Ms Chatterbox skrev 2010-02-16 21:04:25 följande:
    Att det är Omega-3 är en sanning med modifikation, Just de produkter som vi mest har nämnt i denna tråden är Omega-3 och Omega-6 i kombination. Eye Q, Mor-EPA mini junior, Efalex och Eskimo kids. Min äldsta son har ADHD och äter dubbelrekommenderade dagsdosen Omega, om han skulle äta det i fiskväg så hade det blivit 10-12 portioner fisk i veckan. Det tror jag inte han hade stått ut med i längden. Så det är kanske lite bekvämlighet från min sida.
    Glömde skriva att det är är bara min anledning och alla barn som har sömnproblem och har blivit hjälpta av Omega har inte per automatik ADHD eller annan NPF.
  • elims

    Kan man ge "vanlig" Eye-Q till en 1,5 månaders, eller måste man ge Eye-Q baby?

    Var kan man köpa Eye-Q i butik (sthlm)?

  • Little Ms Chatterbox
    elims skrev 2010-02-17 07:57:28 följande:
    Kan man ge "vanlig" Eye-Q till en 1,5 månaders, eller måste man ge Eye-Q baby? Var kan man köpa Eye-Q i butik (sthlm)?
    Ammar du så kan du äta Mumomega så får barnet i sig tillräckligt från dig. Just Eye Q baby finns inte till försäljning i Sverige så vill du ha det så får det bli från nätet.
    Det är lite skillnad på innehållet i vanlig Eye Q och Eye Q baby. Men det gör ingen skada att ge vanlig Eye Q. (I Norge rekommenderar de Omega från 5 levnadsveckan)
    I bröstmjölkersättningen NAN är det lite Omega-3 & -6 tillsatt, vet inte hur det är med Sempers.
    De flesta hälsokostbutiker har Eye Q men det är billigare att köpa på nätet. Jag köper från vitaminvaruhuset.se och topformula.se Flytande och tuggisar är dyrare än vanliga icke smaksatta kapslar, produktionskostnaden påverkar det.
Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!