• Klangskan

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Ni som har positiva erfarenheter av att Omega  till ert barn vad gäller att sova kasst till att sova riktigt bra-hur lång tid tog det innan ni så effekt?

    Vi har eskimo kid och sonen avskyr smaken, spottar oftast ut det -hur gör ni för att "maskera" smaken? Lägger ni i annat och i så fall vad?

  • Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!
  • BabyJay
    Parniara skrev 2010-01-08 21:57:39 följande:
    Bor i Norge. Här i fiskoljans hemland nummer 1 har man börjat ifrågasätta omega-3 kapslar. Så ska man verkligen ge det till barn?Jag säger varken bu eller bä än, men jag skulle inte ge det till mina barn.helenaslchf.blogg.se/2010/january/sill-i-dill...
    Vad tveksam man blir nu då.Varför ifrågasätter man den nu? Nya rön som uppkommit? Jag hade ju hoppats på att detta var det som behövdes för att få min tös att sova bättre =(
  • Jesster
    BabyJay skrev 2010-01-08 21:53:06 följande:
    Kastar in en fråga, hoppas det är okej.Var kan jag köpa eye q till min 1,5-åring?(Bor i Jönköping, men webshop funkar oxå!)
    Finns information om det i tråden Eye Q köper du i hälsokostaffär. Finns massor av hälsokostwebshopar som säljer det.
    Den som söker han finner - www.google.se
  • Klangskan

    "Rapport" för 4:e dagen på omega 3: somnade igår klockan 8 och vaknade 07,30 med bara 3 nappisättningar och en kramstund för att somna om!!! Ingen välling! Helt otroligt i jämförelse med det vanliga kaoset och 5-10 gnäll-skrikiga moment som brukar sluta med att man sover mesta natten i lillens säng och att han druckit 1-2 flaskor välling.

    Kan vara tillfälligt bra just nu ändå men bådar verkligen gott så ville bara nämna det! Vakknade så pigg och njuter....   :)

  • Anubisa

    Hur var det nu med skimo kids och d-droppar. Kunde man ge båda eller inte? Blev det något överskott av d-vitamin då?

  • Jesster
    Anubisa skrev 2010-01-09 11:44:30 följande:
    Hur var det nu med skimo kids och d-droppar. Kunde man ge båda eller inte? Blev det något överskott av d-vitamin då?
    Ja, man kan ge båda.
    Den som söker han finner - www.google.se
  • gulis79

    Fortfarande ingen effekt efter 4 dagars användande, men det har ju inte gått så lång tid. Hur fort har ni sett skillnad?

  • lalala

    Det tog ett par veckor med Eye Q.

    Har hört att även Morepha ska vara bra, men Eskimo Kids är inte så mycket att ha. Vi har testat och det fungerade inte alls för oss.

    Det är tydligen stor skillnad på Omega 3 och Omega 3... kan bero på att det är olika relationer mellan de olika beståndsdelarna.

  • stardream

    kastar in en fråga som jag inte hittat svar på.

    Har en 6,5 månaders dotter som sover uruselt på natten. Har köpt hem morepa, men det står på norska(?) Att det är från 3 år? men inte på den svenska bruksanvisningen. Hur mycket vågar jag ge henne? Från 3 år ska de har 2 kapslar dagligen, men det låter lite mycket att ge min lilla tjeja?

  • Jesster

    stardream: Är den flytande? För i Sverige är MorEpa bara i kapslar och det är då anledningen till åldersrekommendationen eftersom kapslar är för stora att ge små barn (duh!).

    Jag har en nål och sticker hål i ena änden av kaseln och trycker ut innehållet. Min tjej har fått innehållet från två kaslar sedan hon var 8 månader.


    Den som söker han finner - www.google.se
  • Faile

    Vi gav Eye q baby ( från 6 månader ) till sonen när han var 8 månader pga svåra sömnproblem. Från att han vaknat 20-30 ggr per natt till bara 1-3ggr. Helt underbart.
    Det tog kanske ca 2-4 veckor innan det gav full effekt, men tror vi började se skillnad efter 1 vecka ungefär.

    Vid 2års ålder bytte vi till MorEpa.

    Sonen hade redan munnen full av tänder vid 8 månader så han har alltid tuggat i sig kapslarna som godis. Han har älskat dem från första början, och älskar även morepan som tur är http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=47&prodgrp=29

Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!