• Klangskan

    Snabbfrågor om OMEGA 3!

    Ni som har positiva erfarenheter av att Omega  till ert barn vad gäller att sova kasst till att sova riktigt bra-hur lång tid tog det innan ni så effekt?

    Vi har eskimo kid och sonen avskyr smaken, spottar oftast ut det -hur gör ni för att "maskera" smaken? Lägger ni i annat och i så fall vad?

  • Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!
  • LindaLampa

    Nu måste jag också dela med mig lite av mina erfarenheter, vi testade först Eskimo kids i 2-3 dagar men inget hände, sedan gick vi över till Eye Q, och jag kan inte tro att det är sant men han sover mycket bättre! Första natten med Eye Q 3 uppvak, andra natten 2 uppvak, och nu senaste natten 1 (!!) uppvak! Jag vet ju inte om det beror på Eye Q men jag kan inte se någon annan orsak, innan det sov han uruselt, och nu upplever jag att han sover mycket tyngre och somnar om mycket lättare de få gånger han har vaknat.

    Nästan för bra för att vara sant! Jag känner mig som en ny människa som har fått sova för första gången på länge.

  • Klangskan
    LindaLampa skrev 2010-01-17 09:49:15 följande:
    Nu måste jag också dela med mig lite av mina erfarenheter, vi testade först Eskimo kids i 2-3 dagar men inget hände, sedan gick vi över till Eye Q, och jag kan inte tro att det är sant men han sover mycket bättre! Första natten med Eye Q 3 uppvak, andra natten 2 uppvak, och nu senaste natten 1 (!!) uppvak! Jag vet ju inte om det beror på Eye Q men jag kan inte se någon annan orsak, innan det sov han uruselt, och nu upplever jag att han sover mycket tyngre och somnar om mycket lättare de få gånger han har vaknat. Nästan för bra för att vara sant! Jag känner mig som en ny människa som har fått sova för första gången på länge.
    Ja, om det funkar så kan alla vi som slitit vårt år på nätterna kanske komma ifatt vår sömn! Att inte man rekomenderar detta på BVC?
  • gulis79

    vår bvc sköterka nämnde det i vårt möte sist så det är nog olika.

  • Klangskan

    Rapportering...fortfarande bättre. Sov inatt från 19,30 till 4 med endast ett uppvak. Halvsov och var vaken om vartannat sen till 6 men var i alla fall lugn. Ska idag köpa eyeQ och se vilken effekt det kan tänkas ha.

    Hur går det för er andra?

  • Bobbylina

    här har det blivit sämre igen =( kanske håller han på att bli sjuk eller få tänder.. natten innan va dock helt underbar, han sov 5timmar vakna fick nappen o sov 5 timmar till i sin egen säng, så länge har han aldrig någonsin sovit förut!


    *31/3-07 Melwin * 5/10-08 Elias*
  • Little Ms Chatterbox

    Hej och va kul att det är fler som har hittat Omega!
    Jag ger alla mina 4 barn Omega Det är inte bara sömnen som blivit bättre utan även humöret och koncentrationen.
    Äldsta barnet har diagnos på bla ADHD så han äter dubbel rekommenderade dagsdos av Omega, 2 kapslar Mor-EPA mini junior på mogonen, bäst för hans humör men hjälpte tyvärr inte så bra på sömnen. Sen får han 2 kapslar Eye Q på kvällen. Han gillar inte att svälja kapslarna så jag sticker hål på den med nål och klämmer ut på sked och sen häller jag på lite yoghurt så man vet att de får i sig allt. Sen får de gärna en sked till med yoghurt för att skölja bort smaken.
    Äldsta dottern började jag ge Omega-3 när hon hade nattskräck, det försvann direkt men den bättre sömnen kom när hon fick Omega som innehöll både Omega-3 och Omega-6, tex Eye Q, Mor-EPA mini junior och Eskimo kids. Hon var från början ett hemskt nattmonsten, kunde vakna och bara kräva att jag skulle sitta med henne i famnen, inte ha armen där och ditten och datten jag fick inte ligga ner. Annars skrik hon som om jag satte kniven i henne. Men Omega gjorde nätterna bättre
    Min yngsta dotter visade tendenser på nattskräck hon med så hon fick börja hon med och hennes tvillingbror åker med på slängen han med

    Om ni vill ha lite tips på lättare få i dom oljan så har jag en hel drös

    Jag köper Omega från vitaminvaruhuset.se det är nog det blilligaste förutom topformula.se men den sidan upplever jag som väldigt rörig.
    Flytande Omega är dyrast (per dagsdos) eftersom de har tillsatt mer E-vitamin för att den ska klara av syrets skadliga biverkningar. E-vitamin är en antioxidant så oljan inte härsknar, det hjälper även till att hålla oljan fräch även efter intag.
    Tuggisar är dyrare än vanliga kapslar, troligtvis produktionskosnader.
    Så kapslar utan smak är det billigaste alternativet, per rekommenderade dagsdos. Så om man inte behöver just smaken så är det bättre att sticka hål på kapslar och klämma ut.
    Eye Q, Efalex och Mor-EPA mini junior innehåller Omega-3 och Omega-6, E-vitamin och inte så många tillsatser, något mer i tuggisarna. Mor-EPA är smaksatta av naturlig jordgubb.
    Eskimo kids innehåller Omega-3, -6 & -9 vitamin D och E.
    Vitamin E är vattenlöslig så överskott kissar man ut, däremot vitamin D är fettlöslig så den lagrar sig i kroppen vid överskott. Vitamin D finns bla i mjölk, ost och andra mejeriproduketer. Vitamin A, D & K är fettlösliga , övriga är vattenlösliga.

    Det finns många andra märken på marknaden men inte så många innehåller kombinationen Omega-3 OCH Omega-6. Det är min personliga erfarenhet att Omega-3 & -6 i kombination är bäst för sömnen. Men alla är olika så testa er fram för bästa resultat. En del hälsokost butiker brukar dela ut smakprover. Annars kan ni kontakta företaget som distrubuerar produkterna för ev smakprov. Det har jag gjort och får Mor-EPA mini junior till hela familjen{#lang_emotions_money_mouth}. Alltid.

    Det är skillnad på olja och olja. Det som de flesta norrmän äter, Tran kommer från fiskens lever. Eftersom lever är kroppens reningsorgan innehåller den allt. och om man sätter igång att pressa det så, ja man får även med allt.
    De flesta tillverkare av Omegakapslar använder sig inte av just levern utan olja från fiskköttet.
    Omega under influensaperioden kan man läsa om här
    www.lakartidningen.se/07engine.php men läs även kommentarerna. Där står det varför man lugnt kan fortsätta ta Omega, om man tar tillräckligt med D-vitamin tillsammans med.

    Ser att någon redan har länkat till min tråd men om ni tappat bort det så finns den alltid med i min sidfot, bara klicka på den.

    Jag är ingen försäljare av Omegamärken eller utbildad inom vård eller liknande yrke. Jag bara brinner för det här med Omega. Jag ser det som mitt "kall" att informera om det, läs i min press om förklaringen.

    Oj, nu blev det långt. Igen Ha en bra dag alla och skööön sömn


  • Hedda78

    Hej,

    Tänkte ställa en fråga i din tråd bonnafrun, hoppas det är ok. . Min lille kille som är 9 mån har fått EyeQ Baby i ca tre veckor, men jag har inte märkt nån skillnad på sömnen än. Han får en kapsel (innehållet i kapseln) per dag. Bör jag ge mer, t.ex två kapslar? Bör jag i så fall minska intaget av D-vitamindroppar?

    Tack för hjälpen!

  • Little Ms Chatterbox
    Hedda78 skrev 2010-01-20 14:55:03 följande:
    Bör jag i så fall minska intaget av D-vitamindroppar? Tack för hjälpen!
    hittade ingen information om Eye Q Baby på svenska (orkade inte damsuga nätet) men på tillverkarens hemsida står det:
    "The formulation is similar to the capsules of its parent product, mumomega"
    www.equazen.co.uk/default.aspx&prodgrp=29
    Men jag hittade info om mumomega på svenska och i innehållsdeklartionen så står det inget om att den innehåller D-vitamin. Så, du behöver inte minska D-vitaminen om du ger mer Omega av Eye Q Baby.
  • Hedda78

    Tack Little Ms Chatterbox! Du som har koll , kan det finnas några nackdelar med att ge mer Omega3 per dag till en 9 månaders (utifrån din erfarenhet)?

  • Little Ms Chatterbox
    Hedda78 skrev 2010-01-20 20:25:39 följande:
    Tack Little Ms Chatterbox! Du som har koll , kan det finnas några nackdelar med att ge mer Omega3 per dag till en 9 månaders (utifrån din erfarenhet)?
    Överallt där det har nämns något om Omega och överkonsumention är det bara en sak och det är laxerande effekt.

    Jag ger min dotter som är 3½ år 4-6 kapslar Mor-EPA mini junior om dagen ibland. Vi misstänker att även hon har någon "bokstav". Har inte märkt något på henne när hon får mycket Omega mer än lite "kurr" i magen. Jag har kollat med Mia på Hela Pharma som är produktchef för deras Omega sortiment.
Svar på tråden Snabbfrågor om OMEGA 3!