• Bling1975

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    JAG är BÄST skrev 2010-01-06 22:29:19 följande:
    Varför gör du dina LIT-behandlingar i London? varför inte hos Dr Christiansen i Danmark? har för mig att det är billigare där.
    Han har stängt sin privata klinik och arbetar nu på deras universitetssjukhus så man måste få en remiss för att komma dit vilket kan vara svårt att få till utlandet. Vet dock inte om han fortfarande gör LIT.
    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Rikshospitalet i köpenhamn. Såg på SIS att du kanske hade en svensk läkare som kunde vara behjälplig. Hoppas det ordnar sig på ett eller annat vis!


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Lattemaja, om du har svårt att komma fram till läkaren i Aten på telefon (vilket det tydligen kan vara) så finns det en tråd på fertilityfriend om LIT där tjejerna som åker ner hjälper varandra att boka tid på plats. Hoppas det ordnar sig, känner verkligen igen känslan "det är ju bara pengar". Och om vi en dag lyckas så är det ett lågt pris att betala.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Hur går det med Aten? Jag har äntligen tagit mig i kragen och bokat tid i London. Är så nervös men längtar ändå. Den 25:e är det dags. Fick först en tid redan den 18:e men mitt pass har gått ut och jag har glömt att fixa ett nytt så vi fick skjuta lite på det. mer lagom med biljetter och hotell också när det inte är så brådis.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag tror att utredningen är rätt lik den du gjorde. Dr Gorgy verkar vara den i england som följer Dr Beers protokoll närmast. Så det här blir nog en genomgång av vår situation och historia samt provtagning. Sedan får vi åka tillbaka för ett nytt möte när alla provsvar har kommit. Hur lång tid tog det för dina provsvar att bli klara?

    Skönt att du i alla fall har fått kontakt med dr T. Hoppas det går bra med allt och att du får en tid snart.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Det låter ju väldigt bra om Dr Gorgy börjar med LIT. London är både smidigt och billigt att åka till. Våra biljetter gick på 1600:- inkl alla avgifter och då valde vi att checka in bagage eftersom vi tar en långhelg när vi ändå åker. Men vid behandling går det ju att åka över dagen för en dryg tusenlapp för två personer.

    Det är en klinik vägg i vägg som tar alla blodprover man behöver, de fixar också med att skicka de som kräver det till USA så det käns väldigt smidigt. Jag är less på krångel så jag hoppas det fungerar. Ska absolut lägga in min provlista när jag får den.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Nu har vi varit på vårt besök hos Dr Gorgy. Allt gick väldigt smidigt och han var väldigt trevlig. Eftersom vi har läst på en hel del och läst Dr Beers bok så var det inga problem att förstå vilka tester han ville göra och de olika orsakerna och behandlingarna som fanns.

    Vi sparade en hel del på att vi redan hade tagit en hel del tester. Framförallt att livmodern var kollad med ultraljud och saltlösning samt att vi hade gjort kromosomtesterna. Slutnotan för själva besöket gick på £1360 och ett återbesök kostar sedan £90. Vi får provsvaren hemskickade med markeringar på avvikelser och kan sedan välja om vi vill åka över igen eller om vi tar det på telefon.

    Vad det gäller LIT så kommer han endast att kunna erbjuda paternal LIT, för donor LIT är inte tillåtet i UK. Så det beror lite på vilket problem man har.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Missne - Dr Gorgy tog ingen biopsi, han verkade anse att de andra proverna täcker upp både resultat och behandlingsmässigt. Rätt eller fel vet jag inte, men jag har valt att lita på honom. Du kan ju fråga honom i samband med att du bokar tiden, han tar den säkert om man ber om det.

    Han har kryssat i ett fåtal extra prover på våra svenska labb-lappar som jag ska be vår doktor om. Inboxa mig din e-post så kan jag skicka över listan med prover jag har tagit eller ska ta. Jag går just nu på Oxbackskliniken i Södertälje utanför Stockholm, men jag tror att många som arbetar tillsammans med IVF Falun är positiva. Dr Gorgy vill att jag oavsett diagnos tar trombyl, heparin och prednisolon nästa gång och jag tror att Falun och min doktor här kan hjälpa mig med det. Heparin är jag annars lovad av Dr Sjösten på Viktoriakliniken, Strandkliniken ger prednisolon och barn albyl funkar ju lika bra som trombyl.

    Lattemaja - Va frustrerande med dålig kontakt med Aten. Jag hoppas verkligen att jag slipper den behandlingen för med min telefonfobi skulle vi aldrig komma dit. Hoppas du hittar någon som vet vilka proverna är och som kan hjälpa er att ta dem.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Nu har jag fått mina provsvar från London. Jag har dock inte pratat med läkaren ännu. Men vi har en DQ alpha match, jättelåga värden på LAD och hög TNF-a. Har dessutom ett väldigt lågt värde på ett prov som det bara står om höga värden på i boken, % of CD19+ cells, CD5+, får se om det betyder något.

    Det lär ju bli LIT i alla fall så det ska bli väldigt spännande att följa dig nu när du åker.

    DQ Alpha (DH)        1.1, 3.1    0101, 0303
    DQ Alpha (Me)        1.2, 1.1    0102, 0104

    MTHFR Mutation        Negative

    TNF-a:IL-10(CD3+CD4+)        31.4*    Ref: 13.2-30.6
    IFN-g:IL-10(CD3+CD4+)        15.1       Ref: 5.8-20.5

    NK assay w/Intralipid

    50:1 w/Intrapelid 1.5 mg/ml    11.0
    25:1 w/Intrapelid 1.5 mg/ml    8.7

    NK assay (% killed) panel

    50:1            11.2    Ref: 10-40
    25:1            6.4      Ref: 5-30
    12,5:1            3.5    Ref: 3-20

    IgG conc 12.5 50:1        2.7
    IgG conc 12.5 25:1        3.9
    IgG conc 6.25 50:1        7.4
    IgG conc 6.25 25:1        4.0

    % CD3            83.4    Ref: 60-85
    % CD19            2.2    Ref: 2-12
    % CD56            11.1   Ref: 2-12
    % of CD19+ cells, CD5+        1.0*    Ref: 5-10

    Leukocyte Antibody Detection (LAD)

    Flowcytometry        Negative
    (T-cells) IgM+        1.0    Ref: minst 30
    (T-cells) IgG+        1.5    Ref: minst 30
    (B-cells) IgM+        9,8    Ref: minst 30
    (B-cells) IgG+        13.9   Ref: minst 30


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2