• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • Bling1975

    Trinity, om du vill ha medicinerna på högkostnadskortet så måste en svensk läkare skriva ut dem. Men vissa preparat är väldigt svåra att övertala svenska läkare om att ge en, då kan man använda ett recept från Dr Gorgy på vanliga apoteket, man får dock betala hela kostnaden själv och inte det subvensionerade priset. Humira som jag behöver kostar då ca 11.000:- för två sprutor. Hade en svensk läkare skrivit ut det så hade jag bara behövt betala upp till högkostnadsnivån på 1.800:- och då även fått med alla andra preparat jag kanske behöver som fragmin, trombyl, progesteron etc.


    Stitch längtar efter Lilo
  • EMND

    Hej, imorse fick jag en blödning - mens - nog fast det är lite förtidigt. Jag åt BORAGO denna månad så det kan bli tok med mensen. Men iaf nu är det dags att skicka provet till Grekland (Klamydia i mensblod) men problemmet är att det måste komma fram inom, jag tror, 24 timmar (max 48). Hm hur skickar man det från Linköping? UPS har inga inlämningställe inom 200 km.

    Har ni någon tips?

  • JAG är BÄST
    Trinity78 skrev 2010-03-26 22:30:20 följande:
    Ivig kan man få i Sverige för t.ex. svåra allergier men inte för endometrios.
    Å, jo det finns dom som fått IVIg för sin endo,,men då har dom haft väldigt mycket och utspritt vars läkare näst intill vela ta bort hela "underredet" på kvinnan.
  • JAG är BÄST
    EMND skrev 2010-03-29 09:47:27 följande:
    Hej, imorse fick jag en blödning - mens - nog fast det är lite förtidigt. Jag åt BORAGO denna månad så det kan bli tok med mensen. Men iaf nu är det dags att skicka provet till Grekland (Klamydia i mensblod) men problemmet är att det måste komma fram inom, jag tror, 24 timmar (max 48). Hm hur skickar man det från Linköping? UPS har inga inlämningställe inom 200 km. Har ni någon tips?
    Åååh, kommer inte ihåg  fraktbolaget som kan frakta=skicka inom drygt ett dygn sina paket. Lite dyrare,,men vad har man för val?.
    Det ska stå inne på SIS-sidan i nått utav inläggen sedan gammalt tillbaka. Har för mig att det var Lisbet som skrev det inlägget. Kolla där.
  • JAG är BÄST
    EMND skrev 2010-03-29 09:47:27 följande:
    Hej, imorse fick jag en blödning - mens - nog fast det är lite förtidigt. Jag åt BORAGO denna månad så det kan bli tok med mensen. Men iaf nu är det dags att skicka provet till Grekland (Klamydia i mensblod) men problemmet är att det måste komma fram inom, jag tror, 24 timmar (max 48). Hm hur skickar man det från Linköping? UPS har inga inlämningställe inom 200 km. Har ni någon tips?
    Kolla med dessa!

    http://fedex.com/se/
  • Bling1975

    Det verkar vara svårt med ett dygn från linköping, även fedex kör 2 dygn till aten. Från stockholm är det 1 dygn.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattemaja
    DND! Fedex brukar vara snabbast med sina leveranser. När det gäller blod brukar det vara 36 timmar som gäller. Första gången vi skickade blod till Kalifornien försökte vi skicka det direkt från Umeå, men det kom till Stockholm 20 minuter för sent vilket gjorde att det blev nästan ett dygn försenat till Kalifornien. På labbet försökte de köra testerna på blodet ändå, men det fungerade inte. Jag tror därför inte att 48 timmar räcker. De kan ha uppgett 24 timmar för att vara på den säkra sidan.
     
    För att du ska vara säker på att det kommer fram inom ett dygn så måste paketet finnas på Fedex kontor på Arlanda kl. 10.30 (eller var det 11.30 - jag kommer faktiskt inte ihåg). Det enda sättet för mig att få blodprover i tid till Kalifornien har därför varit att åka till Stockholm, ta blodprover där på morgonen och sedan åka ut till Fedex kontor på Arlanda och lämna paketet personligen för att vara säker på att det ska hinna fram i tid. Man måste säga till att paketet ska gå med lunchflyget, för annars kommer det fram för sent. När man ringer till Fedex kundtjänst är det inte alla som över huvud taget vet att det finns ett lunchflyg. Man ska därför vara lite försiktig med att tro på allt som personalen i deras kundtjänst säger (jag har fått olika besked om både priser och leveranstider varje gång jag har ringt.
  • EMND

    Lattemaja och JAG ÄR BÄST, tack för info. Nu var det så att det var mensblod för klamydiaanalys jag skickade och dr G har sagt att det ska skickas snabbt till labbet i Grekland men inte hur snabbt. Tror att även han nämnde FedEx. Mensen kom mycket tidigare än väntat och tur var det att det var måndag då instruktionen är att samla provet dag2. Men tanke på Påsk så hade jag missat denna cykel om jag inte tog provet i morse. Och nu har jag faktiskt en riktig mens. Paketet hämtades ca 10.30. Så snabbare än så kunde jag inte komma till Arlanda själv. Provet skulle ha hållits kallt tills det var dags att skickas och det har jag följt bokstavligt. Jag har tom stoppat en isboll (i plast) i paketet. Killen som hämtade provet lovade att provet ska hållas svallt. Iaf. 2 st i kundtjänst sa att provet kommer fram på torsdag innan kl 12.00. Jag har också fått olika prisuppgifter varje gång jag har ringt. Sista och högsta budet var 880 :-. Ugh. Men nu är det gjort! Orkar inte tänka på det länge. Förresten jag har fått min DQ alpha och det är

    0104/0105, 0501 ( 1,1, 4,1).

  • EMND

    Jag vet inte Bling. I morgon ska vi prata med dr G. det är väldigt ovanligt att man har 0105 så jag vet inte vad detta innebär. Hoppas att det inte är något allvarligt med det. Måste nog fråga Agate. Tack att du tipsade om tråden. Vilken tjej!

    Annars är jag väldigt nere idag. Är det full måde eller depression eller mens eller våren vet jag inte. Det käns att jag tappar ork...

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2