• Lattem­aja
    Äldre 6 Jan 22:20
    228614 visningar
    3248 svar
    3248
    228614

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • Äldre 7 Jan 21:21
    #11
    Bling1975 skrev 2010-01-07 09:36:57 följande:
    Han har stängt sin privata klinik och arbetar nu på deras universitetssjukhus så man måste få en remiss för att komma dit vilket kan vara svårt att få till utlandet. Vet dock inte om han fortfarande gör LIT.
    Han utför LIT ja, som jag fattat det.
  • Äldre 7 Jan 21:22
    #12
    Lattemaja skrev 2010-01-07 10:12:51 följande:
    Vilket universitetssjukhus arbetar han på? Om han tidigare har gjort LIT så kanske han kan ge instruktioner till en svensk läkare om hur man gör LIT...
    Vad jag vet så gör ingn läkare här i Sverige LIT(dock kan jag ha fel här).
    Ställ frågan inne på SIS.
  • Äldre 7 Jan 21:25
    #13
    icka76 skrev 2010-01-07 13:11:36 följande:
    Sitter och läser lite i A. Beers bibel om PCO och mf. Sökte upp en artikel där det står "Recent studies have shown that PCOS women have higher circulating levels of inflammatory mediators like C-reactive protein, tumour necrosis factor-a, tissue plasminogen activator and plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1 ). It is possible that the beneficial effect of insulin sensitizers in PCOS may be partly due to a decrease in inflammation."I artikeln står det att metformin kan vara en del av behandlingen men trombyl borde väl oxå fungera om man har några av dessa problem.Hur stor är chansen att en läkare skriver ut metformin vid graviditet här i Sverige om man inte har konstaterad diabetes? I Fass står det att metformin inte ska tas vid graviditet men jag har läst både i Beers bok och i ett antal artiklar att det kan ges som förebyggande till PCOare.
    Tips!
    Visa Dr Beer bok samt hans sida på nätet till din läkare, så går det mesta att diskutera. Duar ju inget att förlora.
  • Lattem­aja
    Äldre 8 Jan 14:39
    #14

    Det verkar inte hjälpa att jag har en läkare som är villig att hjälpa mig med LIT. Igår kväll satt jag i telefonen och diskuterade med en kvinna på Alan E. Beer center. Jag ville att hon skulle ge information till min läkare om hur LIT ska utföras, så att han kan hjälpa oss med det. Hon hävdade att de inte har kvar någon information alls om hur LIT utförs, eftersom de slutade utföra det för 7 år sedan. Det konstiga är bara att de har personal kvar som har utfört LIT på patiender för 7 år sedan, men tydligen har de raderat deras minne...

    Till slut fick jag i alla fall veta att det inte räcker med att separera de vita blodkropparna ur blodet. De ska sedan blandas med en reagens (någon slags vätska, vilken "kunde" hon inte säga) och sedan ska rätt kvantitet av mixturen mätas upp. Därefter kan injektionen ske. Vet man inte vad de vita blodkropparna ska blandas med så kan man alltså inte på egen hand experimentera med detta.

    Jag ringde sedan till Mexico och pratade med assistenten till den läkare som gör LIT där (jag valde Mexico för att de inte skulle se min läkare som en konkurrent). Jag förklarade vår situation och att vi har en läkare som är villig att hjälpa oss, men att han aldrig har gjort LIT. Min fråga var om deras läkare (mot ett konsultarvode, förståss) kan ge vår läkare tillräckliga instruktioner för att han ska kunna utföra LIT. Det var tyvärr helt omöjligt. Hon var inte ens intresserad av att diskutera saken.

    Det går ju att ringa till fler kliniker runt om i världen, som utför LIT, men det känns som att den här vägen börjar vara väldigt svårframkomlig. Ska man få ut någon information så måste man nog vara en väldigt intresserad och insatt läkare som ringer och ställer frågor. Det är en sak att övertala en läkare i Sverige att hjälpa oss med en behandling som låter ganska enkel, men en helt annan sak att begära att han ska ringa runt till olika kliniker runt om i världen och försöka övertala andra läkare att tala om hur behandlingen ska utföras.

    Jag ger härmed upp och försöker få tag på läkaren i Aten för att boka in LIT där. Vi räknar med att en budget på 40 000 - 50 000 kr ska räcka till två LIT-behandlingar i Aten samt nya prover (inklusive alla våra resor). Det är mycket pengar, men det verkar vara den enda utvägen. Det är bara att hoppas att två behandlingar räcker. Det finns ju risk att man måste åka ned för en tredje behandling och sedan nya prover.

  • Äldre 9 Jan 21:37
    #15

    Åh, en ny tråd! Jag följer er med stort intresse. I värsta fall kommer vi också att söka oss till Alan E Beer men vi utforskar först några andra alternativ.


    Reproductively challenged
  • Äldre 9 Jan 21:41
    #16
    Lattemaja skrev 2010-01-08 14:39:53 följande:
    Det verkar inte hjälpa att jag har en läkare som är villig att hjälpa mig med LIT...
    Vad konstigt! Det står ju massor om det på deras hemsida: http://repro-med.net/repro-med-site2/index.php?option=com_content&view=article&id=69:lymphocyte-immunization-therapy&catid=2:pages-ett&Itemid=25
    Reproductively challenged
  • Lattem­aja
    Äldre 9 Jan 23:32
    #17

    Trinity 78: Ja, det står en hel del på deras hemsida, men inte sådan detaljeras inforamtion så att man kan blanda till sin egen kemiska substans utifrån det och injicera.

    Det är bara att bita i det sura äpplet och boka med de kliniker där man är säkra på att de utför det på "rätt" sätt. Enligt AEB ctr har klinikerna i Athen och Mexico bäst resultat, men tydligen finns det även kliniker i London, Tyskland och Italien som utför LIT. Vi försöker nu boka så snart som möjligt i Athen. Det handlar ju ändå bara om pengar. Jag orkar inte med mer osäkerhet och tidsödande detektivarbete som kanske ändå inte leder någon vart. Då är restid och pengar ett lågt pris att betala för lite sinnesfrid...

  • Äldre 10 Jan 02:19
    #18

    Lattemaja, om du har svårt att komma fram till läkaren i Aten på telefon (vilket det tydligen kan vara) så finns det en tråd på fertilityfriend om LIT där tjejerna som åker ner hjälper varandra att boka tid på plats. Hoppas det ordnar sig, känner verkligen igen känslan "det är ju bara pengar". Och om vi en dag lyckas så är det ett lågt pris att betala.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattem­aja
    Äldre 10 Jan 19:29
    #19

    Bling1975, kan du lägga in en länk till den tråden? Där borde man även kunna få info om vilka prover man måste ta innan man får göra LIT.

  • Äldre 10 Jan 22:49
    #20

    Jag tror det var den här, annars kan du fråga i den så får du säkert massor med hjälp.

    www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2