• Lattem­aja
    Äldre 6 Jan 22:20
    229832 visningar
    3248 svar
    3248
    229832

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • Äldre 10 Jan 23:13
    #21
    Lattemaja skrev 2010-01-09 23:32:08 följande:
    Trinity 78: Ja, det står en hel del på deras hemsida, men inte sådan detaljeras inforamtion så att man kan blanda till sin egen kemiska substans utifrån det och injicera.Det är bara att bita i det sura äpplet och boka med de kliniker där man är säkra på att de utför det på "rätt" sätt. Enligt AEB ctr har klinikerna i Athen och Mexico bäst resultat, men tydligen finns det även kliniker i London, Tyskland och Italien som utför LIT. Vi försöker nu boka så snart som möjligt i Athen. Det handlar ju ändå bara om pengar. Jag orkar inte med mer osäkerhet och tidsödande detektivarbete som kanske ändå inte leder någon vart. Då är restid och pengar ett lågt pris att betala för lite sinnesfrid...
    Vad säger Lisbet inne på SIS? (har inte vart in där och läst på några dar).
    Kan inte hon hjälpa dig med kontakt till någon utav klinikerna?. Kanske den kliniken hon använder sig av?
  • Lattem­aja
    Äldre 11 Jan 09:04
    #22

    Lisbet har gett mig en massa länkar till sidor på italienska, som hon tycker att jag ska visa för min svenska läkare. Som jag förstår det har hon gjort sina behandlingar i Italien, vilket antagligen passar henne bra eftersom hon verkar vara en hejare på Italienska. Den italienska kliniken har jag i övrigt inte hört någonting om. Eftersom ingen från AEB ctr har nämnt den så är jag rädd att de inte riktigt använder deras protokoll.

  • Äldre 13 Jan 01:03
    #23

    Hur går det med Aten? Jag har äntligen tagit mig i kragen och bokat tid i London. Är så nervös men längtar ändå. Den 25:e är det dags. Fick först en tid redan den 18:e men mitt pass har gått ut och jag har glömt att fixa ett nytt så vi fick skjuta lite på det. mer lagom med biljetter och hotell också när det inte är så brådis.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattem­aja
    Äldre 13 Jan 11:20
    #24

    Det går segt med Aten. Jag ringde till kliniken i fredags, men fick inte tag på Dr. Tsagaris. Jag mailade då över alla fakta. I måndags ringde jag dit igen och fick prata med Dr. Tsagaris. Det visade sig då att han hade bytt e-postadress, så han hade inte fått mitt mail. Han ville få titta på alla fakta innan vi bokar något, så jag skickade ett mail igen. För säkerhets skull ringde jag upp honom igen igår. Då hade han inte fått mitt mail. Det visade sig att jag var den felande länken (jag hade skrivit en bokstav fel), så jag mailade honom på nytt. Jag har nu fått besked via mailen att han har mottagit mitt mail. Han skriver att han ska titta på det idag (onsdag) och ge besked så fort han kan.

    Vad skönt det måste kännas att ha bokat tid! Vad ska ni göra vid det mötet? Är det en liknande utredning som den jag har gjort i Kalifornien, som du ska göra i London? Eller ska de göra helt andra undersökningar?

  • Äldre 13 Jan 20:34
    #25

    Jag tror att utredningen är rätt lik den du gjorde. Dr Gorgy verkar vara den i england som följer Dr Beers protokoll närmast. Så det här blir nog en genomgång av vår situation och historia samt provtagning. Sedan får vi åka tillbaka för ett nytt möte när alla provsvar har kommit. Hur lång tid tog det för dina provsvar att bli klara?

    Skönt att du i alla fall har fått kontakt med dr T. Hoppas det går bra med allt och att du får en tid snart.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattem­aja
    Äldre 13 Jan 21:40
    #26

    Så Dr. Gorgy tar alla prover på er på en gång, vid ert besök på hans klinik. Det verkar ju vara väldigt smidigt. Efter ert besök får du gärna skriva ned vilka prover ni fick ta, så kan vi göra en jämförelse.

    Jag har dålig överblick över hur lång tid det tog för att få alla våra provsvar. En del av proverna vi tog i Sverige tog det över två veckor att få svar på, men jag vet inte om det beror på dåliga administrativa rutiner eller om det beror på att det faktiskt tar så lång tid att analysera dem. De prover som analyserades i Kalifornien fick vi inte veta resultaten av förrän efter över en månad. Där kan dock väntetiden bero på att de inte gav oss någon information förrän vi hade översatt och faxat över svaren från alla prover i Sverige och en läkare hade sett över vår totala situation. Eftersom jag var gravid (trodde jag ja...) under den här tiden så var jag inte särskilt pådrivande. När jag mailade (efter att missfallet var konstaterat) så fick vi en telefontid med en läkare redan dagen efter, så det är ju möjligt att allt hade varit klart ganska lång tid.

    Jag kan också passa på att nämna att en kvinna vid AEB ctr har talat om för mig att Dr. Gorgy troligen i mars ska börja göra LIT utifrån det protokoll de använder vid AEB ctr.

    Det är ju helt suveränt om ni kan ta prover, få diagnos och få behandlingar på ett och samma ställe. Då slipper ni mycket av det arbete och trassel som jag har haft.

  • Äldre 13 Jan 22:46
    #27

    Det låter ju väldigt bra om Dr Gorgy börjar med LIT. London är både smidigt och billigt att åka till. Våra biljetter gick på 1600:- inkl alla avgifter och då valde vi att checka in bagage eftersom vi tar en långhelg när vi ändå åker. Men vid behandling går det ju att åka över dagen för en dryg tusenlapp för två personer.

    Det är en klinik vägg i vägg som tar alla blodprover man behöver, de fixar också med att skicka de som kräver det till USA så det käns väldigt smidigt. Jag är less på krångel så jag hoppas det fungerar. Ska absolut lägga in min provlista när jag får den.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattem­aja
    Äldre 14 Jan 08:43
    #28

    Aha! Så de skickar en del av proverna till USA. Då blev det genast mer logiskt. En del av de prover som analyserades för oss i USA var väldigt komplicerade och ovanliga, så jag misstänkte nästan att de inte kunde analysera alla prover i London.

  • Äldre 14 Jan 22:16
    #29

    Här var ni ju Har inte märkt att det fanns en ny tråd förrän nu. Vad bra Lattemaja att du startat en ny tråd . Har saknat er . Jag har också bestämt mig för att kontakta Dr Gorgy i London för utredning, men jag ligger lite efter Bling. Måste bara sätta mig ner och skriva ihop vår historia och sammanställa de prover som tagits och kanske hitta en läkare som kan tänka sig att ta vissa prover.. Låter ju jättebra om Gorgy kommer att börja även med LIT.

  • Äldre 25 Jan 19:18
    #30

    Nu har vi varit på vårt besök hos Dr Gorgy. Allt gick väldigt smidigt och han var väldigt trevlig. Eftersom vi har läst på en hel del och läst Dr Beers bok så var det inga problem att förstå vilka tester han ville göra och de olika orsakerna och behandlingarna som fanns.

    Vi sparade en hel del på att vi redan hade tagit en hel del tester. Framförallt att livmodern var kollad med ultraljud och saltlösning samt att vi hade gjort kromosomtesterna. Slutnotan för själva besöket gick på £1360 och ett återbesök kostar sedan £90. Vi får provsvaren hemskickade med markeringar på avvikelser och kan sedan välja om vi vill åka över igen eller om vi tar det på telefon.

    Vad det gäller LIT så kommer han endast att kunna erbjuda paternal LIT, för donor LIT är inte tillåtet i UK. Så det beror lite på vilket problem man har.


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2