• Lattem­aja
    Äldre 6 Jan 22:20
    229915 visningar
    3248 svar
    3248
    229915

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • Äldre 3 Mar 22:22
    #61

    Stackare, ta hand om huvudet.

    Jag mejlade honom och fick en tid supersnabbt. Skicka gärna med några förslag på datum eller veckor som passar dig.

    Det kan vara bra att skicka med en lista med de prover du har tagit redan samt en sammanfattning av undersökningar och behandlingar. Han hade faktiskt läst på riktigt bra innan mötet och markerat sånt han tyckte var relevant. Om du vill så kan jag mejla dig min lista med prover som jag skickade med när jag bokade tid. Om du absolut vill göra en biopsi så tala om det redan när du bokar tid, för jag gjorde ingen så det verkar inte vara standard och man kanske måste ha en speciell tid för det.

    Journalerna kan vara bra att ha med till mötet som stöd om han frågar något man inte har i huvudet. jag kikade i dem 1 eller 2 gånger när vi var där.

    Första besöket kostar 125 pund. Sedan tillkommer proverna och där beror det på vad du redan har och vad du vill ta. Du kan se tidigare i tråden vilka jag tog, de gick på ca 1100 pund. Att få diagnosen på telefon eller ett återbesök kostade 90 pund.

    Krya på dig vännen och lycka till! Fråga så mycket du vill om det är något du funderar på under vägen.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Äldre 4 Mar 11:38
    #62

    Bling vännen, tack.  Mejla gärna de proverna som du hade skickat till honom. Jag har just samanfattat ett brev men har inte skickat än. Men hur är det nu-kommer han att börja med LIT också.

    Kram

  • Äldre 4 Mar 12:53
    #63

    Han ska börja med LIT också i slutet av mars eller början av april. Men det kommer att vara dyrare än Aten (ca 1000 pund) så det beror på smidighet och flygpriser om det lönar sig.

    Inboxa mig din mejladress så skickar jag en pdf.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Äldre 4 Mar 23:39
    #64

    Jag såg att man kan skriva recensioner om böcker på AdLibris så jag skrev en om Alan E Beers bok. Om fler gör det så kanske vi kan hjälpa andra i vår situation att hitta rätt: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0978507800


    Reproductively challenged
  • Äldre 6 Mar 08:09
    #65

    Hej det verkar intressant det ni håller på med. Jag beundrar er energi till allt detta. Jag undrar om det finns några undersökningar helst vetenskapliga som visar på LIT resultat? Skulle vara intressant o läsa dem. Lycka till o jag följer bloggen m spänning

  • Äldre 6 Mar 09:05
    #66
    Kwela skrev 2010-03-06 08:09:59 följande:
    Hej det verkar intressant det ni håller på med. Jag beundrar er energi till allt detta. Jag undrar om det finns några undersökningar helst vetenskapliga som visar på LIT resultat? Skulle vara intressant o läsa dem. Lycka till o jag följer bloggen m spänning
    Här är de källor som AEB har angivit: http://repro-med.net/repro-med-site2/index.php?option=com_content&view=article&id=70:references&catid=2:pages-ett&Itemid=25 Jag har inte läst igenom dem själv så jag kan inte svara för hur bra eller dåliga de är.
    Reproductively challenged
  • Äldre 6 Mar 13:22
    #67

    Jag har inte hittat så mycket bra om just LIT, men här är en studie i pdf.

    www.ccivf.com/pdf_files/pdf%20articles/CATEGO~5/025.PDF

    Behandling med LIT och Progesterone alt enbart Progesterone

    86% lyckade graviditeter mot 33% i kontrollgruppen. I andra studier som jag inte hittar på nätet så har skillnaderna varit mindre men ändå signifikanta. problemet har dock varit att de inte tar hänsyn till om patienten har andra immunologiska problem och behöver tex ivig eller humira.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Äldre 6 Mar 13:26
    #68

    Bling är du inne. behöver ett svar från dig ... skickade just ett meddelande

  • Äldre 9 Mar 23:50
    #69

    Nu är jag tillbaka hemma igen. Bling tusen tack för alla info, tips och framförallt hänvisning till dr Gorgy. Vi bodde på ett annat hotel men tåg easyBus från Stansted till Backer street (som vi bokade hemifrån) och sedan allting var på gångavstånd. Härligt!
    Hela den snabba resan till London gick som om vi hade planerat den i årtal. I lördags morgon hade vi inte ens drömt om att vi skulle åka i väg någonstans, helt sjukt!

    Dr G tåg en himla massa prover. Dessutom kom vi inne på diskkussion om antidepressiva. Han tycker att min asparsamma mens kan likaväl berå på låg serotonin! Serotonin kunde jag inte lämna då jag hade ätit bannan och nöter igår. Typisk men där sparde vi £80 . Alltid något. Jag får väl fixa provet här hemma. Klamydiaprov från mensblod fick jag skicka till Grekland när och om jag får mens nästa månad. Annars tog han ingen biopsi då han tyckte att det är dyrt och onådigt om blodprov inte visar nu minns jag inte vilken av markörerna men iaf.  Jag skriver mer i morgon men just för i kväll vill tacka er tjejer för er initiativ och att ni har grävt upp dessa läkare. Nu käns det att vi har gjort allt vi kunnat. hm, min man tror inte att jag inte ska fortsätta gräva och leta vad man kan göra mer men jag känner att efter dr G finns inte mer att gräva.

    Kram

  • Äldre 10 Mar 00:05
    #70

    DND: Imponerande! Hur kunde det gå till att ha varit i London nu om du inte ens visste det i lördags? Du måst väl ha haft en tid hos honom iallafall före dess eller?Intressant det du skriver om att sparsam mes kan vara seratoninbrist. Jag har också sparsam mens nämligen. Jag har ju nu tänkt ge en chans till en vienamesisk Kung Fu-kille som även gör behandlingar med vietnamesisk medicin. Tänkte ge det en chans åtminstone till sommaren så då har jag ganska lång tid på mig att åka till London och ta prover innan det ev blir IVF igen.

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2