• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • Bling1975

    DND - härligt att er resa gick bra!

    Själv så ska jag jaga Dr G imorgon för lite svar på mitt hysteriska pysslande för att få ihop ett schema som tillåter ett försök innan sommaren. Men en NY resa med jobbet ställer verkligen till det då jag blir borta nästan två veckor och inte kan få med mig en spruta då de ska kylförvaras och USA är lätt paranoida ändå.

    Lattemaja - om allt går enligt plan så ses vi i Aten den 23! Jag är i alla fall inbokad, får se att Dr G säger att det är ok bara.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Lattemaja

    DND - Vad kul att vi kan inspirera fler att börja gräva djupare i sina fertilitetsproblem. Visst delar du med dig av provsvaren när du får dem? För mig visade biopsin från livmoderslemhinnan att jag hade gränsfall till för låga T-regulatory cells i livmoderslemhinnan. Ett blodprov visade dock också att jag hade gränsfall till för låga T-regulatory cells i blodet. Lösningen på båda problemen är LIT (vilket jag ändå ska göra pga att mina B-celler är alldeles för låga). För mig tillförde alltså inte biopsin någonting och jag kan tänka mig att det är så för de flesta. Det är nog bara i vissa speciella fall som allt annat med samma behandling är bra, men det är problem endast i livmoderslemhinnan.

    Bling 1975: Vad stressande det ska vara för dig att fortfarande inte veta säkert hur du ska göra med behandlingarna. Och typiskt att jobbet ska komma emellan och göra det ännu mer komplicerat. Men nog måste det gå att ta med en spruta kylförvarad till USA. Se till att boka rum på ett hotell med kylskåp på rummet (det har ju nästan alla hotell idag). Packa sedan ned sprutan i en liten kylbag med två frysklampar, men lägg något emellan så att den inte fryser. Det borde hålla den kall tills du är framme. Dessutom brukar det vara rätt kallt i bagageutrymmena i flygplanet. När vi skickade blod till USA så skulle det egentligen kylförvaras. Det var dock ingen fraktfirma som kunde erbjuda kylförvaring (däremot finns frysförvaring, på kolsyreis). Vi skickade det därför bara som vanligt, i en frigolitlåda, och det var då i gott skick när det kom fram.

  • Bling1975

    Idag har jag haft ett samtal med Dr G och nu är hela planen spikad.

    Så skönt, igår var jag gråtfärdig av all stress och nu är jag lika glad som solen som skiner på oss idag.

    Det blir LIT den 23/3 och 6/4

    Humira den 17/4 och 1/5

    Nya prover för båda den 11/5

    Så vi syns i Aten Lattemaja


    Stitch längtar efter Lilo
  • Nillas Matte

    Hej
    vilken klinik rekommenderas?? kontaktuppgifter? Vi är jätte nyfikna på detta! Hur går en utredning tillväga utomlands??  Hur länge tar det?? En massa frågor....

  • Lattemaja

    Bling 1975: Vad skönt att du har alla behandlingar planerade nu. Jag förstår hur jobbigt du har haft det. Du verkar vara en planerings- och kontrollmänniska, precis som jag, och då är det oerhört frustrerande att inte veta hur det ska bli med behandlingarna.

    Nu har tåget börjat rulla, så nu kan du sätta dig ned och koppla av och bara åka med. Det har du förtjänat efter alla turer som du har gått igenom.

  • Bling1975

    Lattemaja: skönt att inte vara ensamt kontrollfreak. Men nu ska jag njuta lite, tror du att vi får någon sol i Aten? Vi passade på att boka så vi kommer ner på söndagen så man får lite tid att se staden och koppla av. Eller om jag känner mig själv rätt, springa som en tok i 1000 affärer.

    Bianca: Om du inte redan har läst Dr Beers bok så tycker jag att du ska beställa den. Sedan kan man som Lattemaja vända sig direkt till USA och posta blodprover etc. och prata på telefon. Eller som mig och gå via Dr Gorgy i London som jag åkte och träffade och lämnade alla prover. Efter det har vi dock haft telefonkontakt. Vad jag förstår så blev slutnotan ungefär densamma så det är en smaksak. Jag rekomenderar dock Dr G som är väldigt snäll.

    Jag har redan gjort en massa utredningar här hemma och man sparar klart mycket pengar om de har tagit så mycket prover som möjligt. Vi fick tid hos Dr G inom en vecka och sedan tog det ca 2 veckor för provsvaren att komma. Men vi fick påminna om dem för receptionisten hade glömt att posta dem.


    Stitch längtar efter Lilo
  • EMND
    Missne skrev 2010-03-10 00:05:30 följande:
    DND: Imponerande! Hur kunde det gå till att ha varit i London nu om du inte ens visste det i lördags? Du måst väl ha haft en tid hos honom iallafall före dess eller?Intressant det du skriver om att sparsam mes kan vara seratoninbrist. Jag har också sparsam mens nämligen. Jag har ju nu tänkt ge en chans till en vienamesisk Kung Fu-kille som även gör behandlingar med vietnamesisk medicin. Tänkte ge det en chans åtminstone till sommaren så då har jag ganska lång tid på mig att åka till London och ta prover innan det ev blir IVF igen.
    hej hinner först nu svara. När vi skrev till drG i fredags visste vi inte att han jobbade på lördagar. Vi ringde på em i lördags och han svarade. Då sa han att vi fick komma redan den veckan. Vi betsämde oss snabbt och så fick vi tid i tisdags.

    Vad gäller serotonin här är lite "mat" från Lund http://www.lu.se/o.o.i.s?id=12588&postid=599062

    Vem är den där Kung-fu kille? du kanske vill inboxa mig info om honom?vad är det han behandlar med?
  • tjorven01

    Hej allihopa är det någon som har kontaktuppgifter till läkaren i London. Vet inte var jag ska börja. Har frågat min läkare här i Stockholm om immunologisk infertilitet men ingen här verkar ens intresserade av att försöka hjälpa till.
    Tacksam för svar

  • EMND

    Jag fick svar på mitt serrotonin och den var svagt förhöjt. Enligt labbkemist så är det normalt värde fortfarande och tyder inte på något sjukdom, men man blir orolig. Jag räknade med lågt värde och var inställd att börja äta antidepressiva men nu är jag hält häpen och vet inte vad jag ska göra. Läste om IBS och serotonin. Det produceras faktiskt i tarmarna och jag är jämt hård i mage (sedan det här fertilitetshelvete började) så det blöder ibland tom. På många ställe står det att IBS och serotonin har smaband men det är förhöjt vid diaré egentligen. Jag har inte fått IBS diagnosticerad men undrar om det inte är ju det som spåkar med magen. Jag har undvikit sådan föda som höjer serotonin men var j..... trött och stressad innan prortagningen. Väl, väl får sluta grubbla, får väl se vad dr G säger om det.

  • Bling1975

    DND, jobbigt, Tyvärr har jag ingen koll på varken serotonin eller IBS.

    Borde inte dina provsvar vara klara nu? På FF säger de att det bara tar en vecka att få dem. Har ni någon tid bokad eller hur har ni tänkt lägga upp det?


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2