• Eshack
    Äldre 7 Jan 01:41
    19949 visningar
    118 svar
    118
    19949

    Roliga händelser under förlossningen 2

    Gör härmed ett försök att sparka igång en ny tråd då den gamla har blivit för gammal. Jag har inget att tillägga, ännu, har bf om ca 2 v, men ser fram emot fl med skräckblandad förtjusning efter att ha lusläst den förra tråden och ibland skrattat så jag legat dubbelvikt med tårarna sprutandes.
    Kom igen, berätta om alla galna händelser under din förlossning!!!

  • Svar på tråden Roliga händelser under förlossningen 2
  • Skogsf­lickan
    Äldre 24 Mar 12:23
    #21

    Jag snittades planerat i fredags kanske inte lika roligt...Men reagerade på morfinet jag fick i spinalen..Jag hade förvarnat hela operationsteamet att inte bry sig om jag börjar dilla om olika saker..

    De tar ut bebben och jag ska kolla könet..Frågar först varför snoppen är sååå blå (navelsträngen) när de förklarar det ett par ggr..de går i väg och klipper navelsträngen, kommer tillbaka och jag undrar varför de klippt av hela snoppen för? Och undrar vem pappan är så pojken hade sååå lång. maken förklarar ännu en gång att det var navelsträngen varpå jag svarar: de försöker intala dig det för att inte göra dig lessen men det är snoppen de klippt så du inte får komplex...Förstog då INTE varför hela operationsteamet skrattade så mkt...

  • Äldre 24 Mar 20:58
    #22

    När minstingen kom till världen så blev det lite bråttom. Jag vaknade av att jag var kissnödig (klockan var 04:40) och halvvägs till toaletten kom första värken. Det var inget snack liksom, nu var det igång. 8 minuter och fyra värktoppar senare (ni anar inte hur svårt det var att kissa - och att inte ramla av toalettstolen...) så ringde jag till Förlossningen. Så väckte jag maken. Jag måste ha låtit som en mordisk militär, jag tenderar att bli lite barsk när jag är stressad {#lang_emotions_embarassed}. Jag beordrade honom att ringa sina föräldrar och att göra sig iordning.


    Medan han ringde, klädde på sig och slängde ut våra saker i bilen så försökte jag att duscha av mig lite. Jag fick en värk/värktopp och hängde i ovankanten på duschkabinen för att inte ramla. Maken sticker in huvudet i badrummet och undrar om han ska göra lite smörgåsar och kaffe först? "Det hinner vi inte!!" skräckfilmsfräser jag, och tänker i mitt stilla sinne att han borde väl för fasen fatta att det är bråttom när värkarna är så täta och så onda??
    I efterhand har jag kommit på att det nog inte var SÅ lätt att gissa läget eftersom jag aldrig SA att de var SÅ täta och SÅ onda. Nåja, jag födde barn, jag är ursäktad .
    På väg ut till bilen kommer första krystvärken, jag hann sträcka ut ena foten över tröskeln, sedan var det bara att dra in den igen. Jag vrålade till maken (återigen ett ganska makabert skräckfilmsljud) att "Ring ambulans, jag har ju för fan krystvärkar!" ..ungefär som om det vore hans fel. Fast det var det ju . Jag backar in i hallen, går ner på alla fyra, drar upp klänningen och ner trosorna. Och flåsar, flämtar, försöker att _inte påskynda_ så att ambulansen ska hinna fram.
    Under en av de första krystvärkarna bajsar jag lite. Maken säger att han ska ta rätt på det. Han hämtar en HANDDUK från en tvättkorg. Men VA FAN!? Kunde han inte ha tagit PAPPER?? Oj vad jag prioriterade mina hang-ups . Jag hör billjud. Vrålar "Kan du kolla om det är ambulansen eller dina föräldrar - för om det är dina föräldrar så vill jag HA EN HANDDUK!!!" Lydig som han är undersöker han, och hämtar en handduk. Inombords är jag vansinnig - han tog en REN och FIN handduk. Kunde han inte ha tagit en som fick bli fläckig??
    Det knackar på dörren, och in kommer mina svärföräldrar. Jag står alltså på alla fyra, flåsandes, strax innanför ytterdörren, med en handduk över min väl tilltagna bakdel, och får fram "Ja, välkomna.." Deras miner måste ha varit obetalbara..
    Två minuter senare kommer ambulansen, och jag känner huvudet mellan benen, så jag vrålar att "Nu får någon komma och ta emot!!" Helt ärligt så tror jag att halva byn måste ha hört mig. Mina svärföräldrar sätter sig i vardagsrummet och håller koll på klockan. Klockan 05:36 föds lillebror i farstun. När det blir dags att lägga nytt golv ska vi skära ut platsen han föddes på och rama in .
    Och ja, jag är fortfarande sur över handdukarna
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Äldre 24 Mar 21:19
    #23
    Natie skrev 2010-01-21 18:10:17 följande:
    Kan väl bidra litegranna, jag tyckte det var ganska komiskt nu i efterhand.Jag låg och hade sjuhelsikes värkar och hann knappt ta bort lustgasen från mun innan nästa värk kom. Jag var förbannad över att jag inte fått någon bedövning trots att jag var öppen 8 cm.Barnmorskan ska sätta elektroden på bebisens huvud, och förvarnar mig och säger åt mig att andas i masken och att ligga stilla. Hon börjar och jag flåsar och det gör förbannat ont, sambon står brevid och jag håller på att nypa sönder hans hand samtidigt som jag trycker masken allt vad jag har mot ansiktet. Barnmorskan tittar upp mot mig och säger "jag sitter fast".Jag: DU SKOJAR *panik!*hon: nej, jag råkade ha fast handsken. sambon:fnissarhon: jag kan ju lämna kvar denjag: helvete hellerhon: säger till sambon att ringa på larmetjag i lustgasdimma: helvete jag känner mig som soppskålen i emilfilmerna, är det nån mer som har tänkt fastna eller?!kan säga att hon med en annan barnmorskas hjälp tog sig lös :)
    hahaha
  • LillaF­lingan
    Äldre 24 Mar 23:25
    #24

    Toka2: hahahaha jag dör! :P

    Själv så hallicunerade jag av lustgasen... jag trodde på allvar att min svärfar stod jättenära mig där jag halvsatt och skulle fota mig med sin mobil.. så jag försöker gömma mig bakom lustgasmasken.. ;)
    Skitläskigt för det var såå verkligt!

    Sen när sonen ÄNTLIGEN var ute efter 3timmars krystvärkar så ska jag lappas ihop.. får då lustgas igen.. men denna gången blev jag Jättefnissig..
    började asgarva och lät som en gris.. och sa att "ojjj va hääärligt.. jag känner mig Full".. och börjar slå mig på kinderna.. (blir som bortdomnad i ansiktet när jag e onykter,.. och så även av lustgasen :P..)

  • kaktus­blomma
    Äldre 25 Mar 08:40
    #25

    Åh GUD vad jag behövde den här tråden idag! Tårarna tinner och magen har hakat upp sig i skrattkramper


    Det var det roligaste jag har läst i hela mitt liv BF+4 idag (eller BF+40 som det känns) så kanske är det därför det känns så extra skitkul.
  • Syster Anni
    Äldre 25 Mar 11:00
    #26

    Toka2 haha fy 17 vad roligt! Inte lätt för den stackars mannen!

  • Belind­a80
    Äldre 25 Mar 11:03
    #27

    Kommer ihåg när min syster skulle föda sitt första barn. Jag och mamma va med hela tiden och sen när det kom en ordentlig värk (vi var på fl) så skrek syrran bokstavligen rakt ut.. mamma som e lugn o sansad sa lite ironiskt till min syrra som låg där o hade ont att "Skrek du lika mycket när lillen blev till"? Barnmorskan som då kolla syrran hur mycket hon hade öppnat sig vek sig dubbel mellan syrrans ben och fick ett skrattanfall...

    Givetvis tyckte inte syrran att det var lika roligt men det blev en rolig förlossning ändå.. hehe

    {#lang_emotions_dreamer}

    Tur att mamma inte ska vara med på min förlossning..ja brukar få ett sånt jädra temperament när jag har ont o ALLA får verkligen ut för de.. de e allas fel för att jag har ont.. hehe.. men hoppas att fl kommer att gå bra..

  • Eshack
    Äldre 25 Mar 15:38
    #28

    hihiiii, härligt att tråden fått nytt liv!!

  • Äldre 26 Mar 12:34
    #29

    Oj vilken rolig tråd! Skrattar så tårarna rinner!

    Min första förlossning var inte så rolig. Minns inte så mkt men sambon berättade att jag sagt till bm när hon sa till mig att sluta skrika och krysta istället att det är inte så jävla lätt! varpå bm svarade, nä jag vet men försök krysta istället.
    Hade tydligen också totalt ignorerat sambon när han försökte få i mig dextrosol för att orka men när bm försökte hade jag lett med hela ansiktet och tackat så mkt och stoppat in i munnen. Nu har jag bf om 8 dagar, får se hur det går denna gg.

  • Äldre 26 Mar 12:49
    #30

    haha jag har aldrig fött, men hoppas någon dag att även jag får vara med om en kul förlossning.

    Jag har en vän som som fick lustgas ( hon blev jätte fnissig och "full" ) och så sa då till en sjuksköterska som stog brevid : VA FAN! Du är ju fullare än vad jag är!
    HAHA jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig!

Svar på tråden Roliga händelser under förlossningen 2