• Anonym

    Enskild vårdnad bara skyldigheter?

    Du behöver inte göra ngt alls! Om papan inte har meddelat dig hur du kan nå honom ärdet lite svårt för dig at uppfylla informationskyligheten. Har du enskild vårdnad bestämer du helt och hållet vart barnet ska vara folkbokfört. Om papa kommer om ett tag och vil ha umgänge med sonen så är du dock "tvungen" att arbeta för att umgänge komer till stånd, men att påbörja ett umgänge med en pappa som har varit borta i tre år bl en sucesiv process, du kommer knappast bli tvungen att lämna ifrån dig sonen pang på för umgänge. Barnet har alltid rätt till umgänge med den förälder den inte bor hos men hur umgänget ska se ut och i vilken omfattning är upp till er att lösa och då bör man utgå från hur det har sett ut. men du måste inte agera detektiv och hålla på att jaga pappan för att meddela honom olika saker om han är så ointresserad att han inte ens har meddelat hur ni kan få tag i honom.

  • Anonym

    precis som h8him säger behöver du bara informera så att umgänget underlättar.

    Inget umgänge = ingen informationsplikt.

    träffar han barnet så har du skydlighet att informera om saker som han behöver veta om så han kan ta hand om barnet rätt, tex under helgen behöver barnet ha medicin, allergisk mot... , vänligen smörj torr hud med salva, etc...

    Du får flytta vart du vill då du har ensam vårdnad.
    Om pappan någon gång vill lära känna sitt barn är det bästa att det görs där barnet är tryggt i ditt hem tex eller i näromgivning.

Svar på tråden Enskild vårdnad bara skyldigheter?