• Anonym (Kaffedraken)

    Enskild vårdnad bara skyldigheter?

    Pruttiluskan skrev 2010-01-08 01:17:07 följande:
    Nej, det är DU som avgör då DU har ensam vårdnad! =) Kramar
    Visst, så länge pappan inte vill ha umgänge.. Den dagen kan komma och då är ts skyldig att arbeta för att barnet ska ha en god kontakt så då upphör rättigheterna som man kan tycka sig ha med en ovillig pappa.

    Enskilda vårdnadshavare har informationsplikt men den plikten innebär bara att informera om sådant som rör barnets umgänge med den andra föräldern. Hade barnet haft umgänge med sin pappa så hade du varit skyldig att informera om flytten. Samtidigt så är det ingen nackdel att du meddelar vart barnet flyttar. Pappan vaknar kanske upp och inser att hans barn har rätt till honom och rätt till varandra som syskon.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ts, du får hans adress hos Folkbokföringen på Skatteverket. Bättre att informera en gång för mycket än en gång för lite anser jag.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Morsan) skrev 2010-01-08 11:58:46 följande:
    Okej tack så mycket för alla svar. Jag har fått tag i en e-mail adress till honom nu så jag tror att jag mailar honom och skriver att jag och sonen flyttar till andra sidan av landet. Medelar dock inte detta för ens vi flyttat dit, bott in oss lite och sonen börjar förskolan. Känns ändå som om att jag borde göra det för sonens skull så min son inte kan säga att jag inte försökte etablera en kontakt emellan dom trots att jag praktiskt taget tvingade pappan till umgänge första året av hans liv. Men jag vill iallafall ha mitt på det torra ifall det skulle bli en vårnadstvist i framtiden att pappan kanske vaknar upp vilket är en föga otroligt men bättre säker än osäker.
    Det är just inför sonen du har skyldigheten att göra så mycket som möjligt så att du kan svara på ev. framtida frågor med gott samvete över dina egna handlingar. Kan man undvika att barnet skuldbelägger sin närvarande förälder för den andres frivilliga frånvaro så har man kommit en bit på väg. Det måste finnas någon även dessa barn kan lita på, eller hur?!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Morsan) skrev 2010-01-08 12:10:36 följande:
    Jo exakt. Därför känns det bäst att ändå höra av sig..
    Jag tycker du gör det bra som informerar. Lycka till med flytten!
Svar på tråden Enskild vårdnad bara skyldigheter?