United vann efter mål på tilläggstid
Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....

  Ons 13 jan 2010 21:50 Läst 28836 gånger Totalt 55 svar
  Ons 13 jan 2010 21:50

  Tyckte de kunde vara trevligt att höra från andra som har samma problem med sitt hjärta. Så som extra slag och att hjärtat rusar utan anledning mm...

  Vissa känner sig ensama och vet inte vad de ska göra för att försöka bli lugna mm...
  Dela gjärna med er om er historia, vad ni känner nu, eller kanske bara behöver lätta på hjärtat ;)

  Jag är en tjej så snart 29 år är lykligt gift och mamma till tre underbara töser. 
  Jag lever med extra slag som kommer å går, och hjärt rusningar som kommer helt utan anledning...
  Jag har tableter som jag äter för hjärt rusningen.
  Jag har haft detta i lite mer än ett år nu. De hela började med att jag hade förhöjd ämnesomsätnings fel under den sissta graviditeten. Men värdena stabiliserade sig efter ca 1.5 mån, så jag har inget för sköldköteln längre... Men extra slag och hjärt rusningen har jag kvar...
  Tack vare tableterna känner jag mig piggare och vågar lite mer än jag gjorde innan.
  Så nu tar jag dagarna som de kommer. Men extra slagen känner jag av ennu men inte på samma sätt, men de e endå obehagligt att ha dem...

  De var lite om mig...
  Berätta gjärna om dig själv?


  * Lone 2005 * Ida 2007 * Anne 2008 *
 • minson­ochjag
  Visa endast
  Tis 19 jan 2010 13:07 #41

  hej på er,

  jag ringde faktiskt min vårdcentral idag och ska till läkare nästa vecka då jag har funderingar kring min höga puls. Sökte lite här på familjeliv för att se vad andra sagt om sina hjärtan och hittade denna tråd. Jag har inga råd eller särskilt stor kunskap kring ämnet att komma med men jag berördes av att så många, unga, har problem med hjärtat. För mig har det varit en "ålderdomens"-åkomma...men jag antar när vi lever i en stressad värld med många krav och alla ska klara allt, helst för egen maskin, så är det kanske inte så konstigt att kroppen säger ifrån ibland.

  Personligen har jag under 2 års-tid noterat att jag periodvis ligger på hög puls oavsett om det är i vila eller aktivt tillstånd. För mig är hög puls mellan 85-100/minut. (Nu har jag legat på den pulsfrekvensen i över 5 dgr i sträck) Jag har märkt av hjärtrusningar men inget som gjort ont. Vaknade en natt för 1 år sen av att hjärtat slog hårt...försökte hinna med att räkna slagen men det gick så fort att jag nästan inte hann med. Det lugnade ner sig inom ett par minuter dock. Det enda jag märker av är att det känns i bröstet....att det pumpar fort och hårt (troligen pga trycket i aortan (tror det är aortan som ligger där...annars ngt annat stort blodkärl)).  För mig är väl inte pulsfrekvensen i sig ett problem men jag är så sjukt trött! Sover 11 timmar i snitt varje natt. Märker av att det påverkar mitt sociala liv då jag undviker att göra aktiviteter sent då jag bara vill hem och hinna sova. Så...vi får se vad mrDr  säger. Är bara nyfiken på om det är något som ni, med hjärtproblem,  märker av här? tröttheten alltså?

  Kramar

 • Tis 19 jan 2010 14:32 #42
  minsonochjag skrev 2010-01-19 13:07:50 följande:
  hej på er,jag ringde faktiskt min vårdcentral idag och ska till läkare nästa vecka då jag har funderingar kring min höga puls. Sökte lite här på familjeliv för att se vad andra sagt om sina hjärtan och hittade denna tråd. Jag har inga råd eller särskilt stor kunskap kring ämnet att komma med men jag berördes av att så många, unga, har problem med hjärtat. För mig har det varit en "ålderdomens"-åkomma...men jag antar när vi lever i en stressad värld med många krav och alla ska klara allt, helst för egen maskin, så är det kanske inte så konstigt att kroppen säger ifrån ibland. Personligen har jag under 2 års-tid noterat att jag periodvis ligger på hög puls oavsett om det är i vila eller aktivt tillstånd. För mig är hög puls mellan 85-100/minut. (Nu har jag legat på den pulsfrekvensen i över 5 dgr i sträck) Jag har märkt av hjärtrusningar men inget som gjort ont. Vaknade en natt för 1 år sen av att hjärtat slog hårt...försökte hinna med att räkna slagen men det gick så fort att jag nästan inte hann med. Det lugnade ner sig inom ett par minuter dock. Det enda jag märker av är att det känns i bröstet....att det pumpar fort och hårt (troligen pga trycket i aortan (tror det är aortan som ligger där...annars ngt annat stort blodkärl)).  För mig är väl inte pulsfrekvensen i sig ett problem men jag är så sjukt trött! Sover 11 timmar i snitt varje natt. Märker av att det påverkar mitt sociala liv då jag undviker att göra aktiviteter sent då jag bara vill hem och hinna sova. Så...vi får se vad mrDr  säger. Är bara nyfiken på om det är något som ni, med hjärtproblem,  märker av här? tröttheten alltså?Kramar
  Hej minsonochjag!
  Du behöver inte komma med råd och kunskap. Behöver du bara någon att prata med eller skriva av dig så fins vi här

  Så som du förklarar din puls så hade jag de innan jag fick mina tableter. Och vakna mitt i natten av att hjärtat rusar.... ja de har jag gjort de med många gånger... I början trode jag att jag drömt mardröm men när de fortsate så förstod jag att de var hjärtat som levde rövare...
  De sissta vaknade jag med de näst in till varje morgon.

  Om jag var mer trött då, kan jag inte minnas, men har ju tre barn så jag är ju trött i sig varje dag
  De jobbigaste e ju att höra sin puls när man går och lägger sig, ligger och vrider å vänder på sig för att slippa höra den eller känna av den Fråga till er alla?
  När ni haft en rusning och den lugnat sig, börjar ni frysa efter de då?
  Jag sitter och skakar som ett asp löv rent uta sagt.
  * Lone 2005 * Ida 2007 * Anne 2008 *
 • Tis 19 jan 2010 21:08 #43
  dj zap skrev 2010-01-19 14:32:02 följande:
  Hej minsonochjag!Du behöver inte komma med råd och kunskap. Behöver du bara någon att prata med eller skriva av dig så fins vi här Så som du förklarar din puls så hade jag de innan jag fick mina tableter. Och vakna mitt i natten av att hjärtat rusar.... ja de har jag gjort de med många gånger... I början trode jag att jag drömt mardröm men när de fortsate så förstod jag att de var hjärtat som levde rövare...De sissta vaknade jag med de näst in till varje morgon.Om jag var mer trött då, kan jag inte minnas, men har ju tre barn så jag är ju trött i sig varje dag De jobbigaste e ju att höra sin puls när man går och lägger sig, ligger och vrider å vänder på sig för att slippa höra den eller känna av den Fråga till er alla?När ni haft en rusning och den lugnat sig, börjar ni frysa efter de då?Jag sitter och skakar som ett asp löv rent uta sagt.
  Hm.... min rekommendation är nog att försöka få till en remiss till en kardiolog som kan göra ultraljud på hjärtat för att se att allt verkar okej.
  Symptomen du beskriver med frysa osv och detta med att höra sin puls när man lägger sig osv, låter mer som ångest...men som är kopplat till detta med hjärtat så klart. Oron osv.
  Jag hade likadant nämligen. Låg med handen under kinden för att slippa höra mitt hjärta o puls, tyckte det var mkt stressande och rent av obehagligt....som om man väntade på att det skulle stanna eller rusa på. Det blev som en ond cirkel nästan.
  Frossa i o med dessa rusningar hade inte med själva rusningen att göra enligt läkarna utan låg mer på det psykiska planet.

  Men som sagt, försök få en remiss. När väl allt är kollat osv så mår man bättre både psykiskt och säkerligen fysiskt också.
  Kram
 • Lör 30 jan 2010 01:34 #44

  Kikar in mitt i natten!

  Här e de tyst...
  Hoppas ni mår bra alle sammans?
  Sitter här å kikar ut genom fönstrena på den vit snön som lyser upp i blåt av månens sken
  Helt underbar vinter natt i Göteborg!

  Ibland funderar man på om det är ett extra slag man känner ibland eller om de bara är ens närver som ligger runt om kring hjärtat som spelar en ett sprat!?
  Ja undra kan man, men om man får ett svar...

  Nej nu e dax för sängen där resten av min familj redan befinner sig
  Kramar till er alla!


  * Lone 2005 * Ida 2007 * Anne 2008 *
 • Ons 10 feb 2010 20:03 #49

  Visade mig ha 16 extraslag på raken vid ett långtids EKG för ngr veckor sedan... Det var i princip det enda jag fick veta när min läkare mycket jäktad ringde mig. Hon skulle prata emd ngn arytmi-jour och återkomma! Isch - känns läskigt - har aldrig uppvisat speciellt många extraslag vid EKG innan. Läskigt att de kom i rad oxå och så många...

 • Lör 6 mar 2010 00:09 #50

  Längesedan någon skrev här inne?
  Hoppas ni mår bra iaf.


  pågmamman skrev 2010-02-10 20:03:44 följande:
  Visade mig ha 16 extraslag på raken vid ett långtids EKG för ngr veckor sedan... Det var i princip det enda jag fick veta när min läkare mycket jäktad ringde mig. Hon skulle prata emd ngn arytmi-jour och återkomma! Isch - känns läskigt - har aldrig uppvisat speciellt många extraslag vid EKG innan. Läskigt att de kom i rad oxå och så många...
  Länge sedan du skrev...
  Men jag hoppas att du mår bra och att de kommit fram till något för dig!?
  Låter absolut inte kul att ha så mga extra slag på rad :(
  Kramar till dig!!!
  * Lone 2005 * Ida 2007 * Anne 2008 *
 • Lör 6 mar 2010 10:35 #51

  Nä, de bara släppte det där - sa att så kunde det vara - sa att man kanske kunde testa med att äta SSRI i låg dos - hänvisade mig till Vårdcentralen.

 • Ons 21 apr 2010 14:55 #52

  Jag har rusningar i hjärtat, men läkarna vägrar kolla upp det och säger bara att det är stress. Svimmat av några ggr när jag fått det och blir oftas väldigt svettig efteråt. Någon medicin har det aldrig vart på tal om utan de säger bara att jag får börja kolla upp det när jag blir äldre.

 • Fre 23 apr 2010 17:55 #53

  Nån här?

  Hejsan allihopa  glad att jag hittade denna tråd känner mig så enormt vilsen och rädd,

  Allt började för en månadsen när jag var sjuk i influensan, började med domningar i käken som sen flyttade på sig ner över vänster sida av kroppen så har de vart sen dess idag sökte jag för detta  å de hittade en för hög pulsöver 100 sne högt bltr ska nu göra en massa undersköningar å jag känner mig rädd

  har ju altid kännt min egen puls sen jag födde de andra barnet 06 då jag även hade hf så detta var ju inget jag har tänkt på, å dessutom som läcker jag även proteinuri

  visste inte om jag fick skriva i tråden även om de kändes skönt å se här att fler har lite av samma prob som mig


  evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
 • Fre 23 apr 2010 20:48 #54

  Hej

  Jag har haft världens pers det senaste året, det blir en rätt lång berättelse....

  Har haft "normala" e.s i säkert 15 år, men sedan 1,5 år lååånga perioder/schook (stavas det så?) av extra slag. Det kan hålla på  upp till 30 min. Normalt  har jag flera e.s / timme, vissa dagar 1/min och ibland flera per minut. Och då även vissa långa perioder när det inte känns som hjärtat slår ett enda normalt slag. Jag blev för ca 1 år sen utredd med 24h ekg och ultraljud och inget är farligt eller onormalt. Många människor lider av e.s och jag har bara oturen att känna mina, sa läkaren. Jag äter sen dess ganska låg dos betablockerare.

  Sen hände något väldigt otäckt för ca 1 månad sen, jag vaknade mitt i natten att hjärtat slog helt oregelbundet och med extraslag. Lyckades köra barnen till dagis på morgonen och sen köra själv till sjukhus. Där kunde de se hur det såg ut på ekg och det var "ofarliga" e.s......men ovanligt mkt och kanske några för mkt på en gång. Jag blev skickad till specialist och blev inlagt i 1 dygn. Hade EKG på mig hela tiden och allt registrerades, vilket jag är glad för idag. De gjorde även Ultraljud. Trots att det kändes helt hysteriskt, är det inget farligt säger läkarna. Jag har dock fått ytterligare utredningar, Magnetröntgen, kolla mineralvärdena (lite salt kan påverka negativt ex)mm mm. Jag fick åka hem men jag kände mig ändå inte lugn.

  Det tog ca 1 vecka, sen var det en underbar sköterska som tog emot mig på hjärtmottagningen, helt förstörd gråtande och panikslagen fortfarande efter flera dygns oregelbundna hjärtslag. Nu la de in mig i 2 dygn...Fortfarande inget farligt, men de menade på att jag inte kan leva så här utan de vill testa en annan medicin. Mitt stresspåslag var naturligtvis väldigt högt. I 2 dygn var jag uppkopplad och det som de kan se är att mitt hjärta har flera "fokus" som säger till att hjärtat ska slå. Normalt har man 1 fokus, sinusknutan. (om jag har fattat det hela rätt)  Detta kan dyka upp när som helst i livet men är inte farligt. (har både sves och ves extraslag)

  Men läkaren säger att jag har ett känsligt hjärta som säkert påverkas av stress mm. Vissa får ont i magen, andra sömnsvårighet och jag har mitt hjärta. Men de vill inte säga att det verkligen är så förrän alla utredningar är klara.

  Nu äter jag Seloken 100mg 1 gång per dag. Allt har lugnat sig och jag har bara mina "vanliga" e.s flera ggr i timmen.  Och de har jag gärna, bara jag slipper det helt hysteriska. Jag försöker tänka att det inte är farligt och att de aldrig hade skickat hem mig från sjukhuset om det var det.
  Jag försöker också tänka på att "tänka bort dem" när de kommer, göra något annat. Jag försöker dessutom tänka på att jag har en underbar familj, man och barn, som verkligen borde få mina tankar. Och att det är i nuet jag vill vara så mkt som möjligt. Men det är inte lätt. Problem med hjärtat är ju så ångestladdat. Man blir ju livrädd och blir lätt inåt-fokuserad när e.s kommer.

  Nästa vecka ska jag på magnetröntgen. Troligtvis är det inget medicinskt fel, men det är skönt att bli ordentligt utredd, så att jag kan gå vidare och försöka lära mig leva med detta.

  Detta blev en väldigt lång historia. Men jag vill bara dela med mig av mina upplevelser. Och det är väldigt lugnande att läsa om andra som har liknande problem.

  Nu har barnen somnat och jag ska mysa och snusa på min man.
  Kram på er

 • Mån 29 dec 2014 07:16 #55

  Hej alla!

  Jag är en 33-årig kille som haft ett väldigt turbulent år, i slutet av augusti 2013 åkte jag in till akuten eftersom hjärtat hoppade och studsade väldigt konstigt (hade druckit alkohol dagen innan), det visade sig att jag hade en vilopuls på 180. Blev väldigt rädd och de satte genast in bisoprolol intravenöst för att få ner rytmen, till kvällen hade de fått ner rytmen till ca 90. Det visade sig att jag hade takykardi (flimmer med rusningar), jag blev direkt ombedd att sluta med alkohol, snusning och kaffedrickande. Lyckades sluta med allt utom snuset. Rusningarna fortsatte dock med ett intervall av ca en kraftig rusning i månaden, började efter ett tag komma på att olika salter som exempelvis Glutamat och även koffein och socker i lite större mängder satte igång rusningarna och att dessa rusningar kom på natten. I november 2013 testade läkarna Tambocor på mig för att få ner rytmen, tyvärr sjönk min hjärtrytm såpass mycket att hjärtat gjorde en paus på 5 sekunder, som tur va va jag just vid detta tillfälle på en hjärtavdelning, jag svimmade och slog i mitt bakhuvud och tappade också mitt luktsinne (vilket jag fortfarande inte fått tillbaka). Jag gick efter detta tillbaka till bisoprolol och började även med kaleroid (kaliumtabletter) eftersom jag har låga kaliumvärden. Vid ett par tillfällen har jag även fått göra elkonvertering för att få hjärtat att gå tillbaka till sinusrytm. I slutet av augusti 2014 gjorde jag en Ablation vilket innebär att läkarna går in och bränner ner mot lungvenerna i hjärtat som medför ärrbildning som gör att man tvingar hjärtat att slå i takt. Innan och efter denna ablation gick jag på blodförtunnande för att undvika blodproppar. Har idag gått ner 15 kg sedan ett år tillbaka eftersom jag inte tålt viss mat, detta har i sin tur gjort att jag ibland fått extremt lågt blodtryck (90/50) med domningar i fingrar och tår samt svimmningskänslor.

  Har kvar extraslagen men har inte haft någon rusning efter Ablationen, kan dessa extraslag orsaka lågt blodtryck???

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!