Inlägg från: pågmamman |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....

    Här är en till! Jag har haft mina problem i cirka 3 år och började efter en bihålinflamation och fel medicinering p g av misstänkt sköldkörtelprobelem och sedan tvärt avbrytande av betablockerare jag fick. Vet ej vad som var utlösande av allt detta men det startade i den vevan i alla fall. Innan dess har jag aldrig tänkt på hjärtat utan bara tagit det förgivet som alal andra organ! Jätte bra med denna tråd - för verkligen man känner sig ibland knäpp med dessa problem, hjälplös och ibland svårt att veta vad som är reelt och vad som sitter i huvudet! För att inte tala om att våga tro på att man inte komemr dö av det.... ISCH - det är verkligen bekymmer som påverkar livskvaliteten!

    Hur har du det med motion? Jag har tyvärr blivit rädd för att motionera, framför allt med pulshöjande - även om läkarna påstår att det t o m vore nyttigt för arytmin!

    Skriver mer sen - e trött trött nu!

    kram

  • Anonym (Kaffedraken)

    Freja07: är du besvärsfri elelr vad har du för symtom i dag?

    Nja, än så länge har jag valsat runt bland läkare och kardiologen och alla säger olika - de verkar inte överens om vad det är. Dessutom är det väldigt svår fångat! Pratar om extra celler som sitter nära sinusknutan - som tydligen enl ngn läkare inte är så framgångsrik vid ablation. Men ska ha nytt 24 tim EKG, för miljonte gg sen - känns det som - snart och även göra nytt arbets ekg. Men antar att 24 h eKG är för kort tid då jag inte har besvär dagligen ibland håller det sihg borta hela perioder för att sedan få besvär dagligen i perioder. Men får alltid vänta på 24 h EKG så perioden hinner gå över. Dessutom har jag besvär på natten - de nätter jag sover riktigt djupt - vilket sällan händer då jag har mätaren - för då är jag stressad av situationen - så det är ju lite svårt att fånga oxå..... Har behovs betablockerande och lugnande då det blir som värst. Men alal läkare garanterar att det inte är farligt - hur de nu kan göra det?! Själv har jag haft misstanke om variant angina - men det värkar än svårare att fånga och diagnostisera.....

    Måste fråga - jag har ibland difusa rusningar (då det känns som det flaxar i hjärtat) men pulsen ligger ej högre än ca 100 och är regelbunden - är det vanlig sinusrytm då - nbara att den är snabb? Händer ofta efter att jag har gått snabbt etc - puösen fastnar liksom där runt 100. Samma fenomen om jag haft snababre rusning (runt 150) - då fastnar den sen när den börjat gå ner runt 100.... Kanske är det bara stresspåslaget?!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Måste fråga er - brukar ni efter en "attack" med extraslag &/eller hjärtrusning/hög puls - brukar ni få vallnijngar och bli röda i ansiktet. Har haft de flera gg på sistone - komemr alltså då "attacken" lagt sig.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Visade mig ha 16 extraslag på raken vid ett långtids EKG för ngr veckor sedan... Det var i princip det enda jag fick veta när min läkare mycket jäktad ringde mig. Hon skulle prata emd ngn arytmi-jour och återkomma! Isch - känns läskigt - har aldrig uppvisat speciellt många extraslag vid EKG innan. Läskigt att de kom i rad oxå och så många...

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nä, de bara släppte det där - sa att så kunde det vara - sa att man kanske kunde testa med att äta SSRI i låg dos - hänvisade mig till Vårdcentralen.

Svar på tråden Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....