• metall­gem
    Äldre 18 Jan 13:09
    47403 visningar
    55 svar
    55
    47403

    Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....

    Prinsessan Leia skrev 2010-01-17 00:37:18 följande:
    Dj Zapfick betablockare i början men då sänktes pulsen så pass att de plocka bort den..nu får jag komma ner och ta ett EKG (om VåC har öppet vill säga) annars får jag härda ut
    Jag äter Metoprolol Zandoz 200 mg och har superlåg puls, hade det redan innan men nu ligger jag på ca 35 slag/m
    Har inte hört att jag varken ska sänka dosen eller ta bort medicinen..
  • metall­gem
    Äldre 18 Jan 13:27
    #33

    När jag läst igenom tråden märker jag att jag kanske inte har samma problem som ni.. Mitt hjärta hoppar över slag som det sedan kompenserar upp. Breddökad Tachyarytmi, Paroxysmal VT , med korta VT och rikliga VES. kallar dom som vet det.. Jag låg inlagd en vecka akut efter första 24-timmars ekg:t Därefter sjukskriven 3 månader. Med diverse undersökningar i Lund. Efter det ingen direkt koll... Känner mig lite bortglömd trots att jag blivit så uppkollad. Medicin tar jag dagligen, på kvällarna, tycker att det verkar bätttre då. Hade enorma hallucinationer i början av medicinen men det har lagt sig. Otroligt obehagligt när det kom, hade inte fått information om att det är eventuell biverkan på medicinen och jag trodde jag tappat förståndet... Återbesök till sommaren.

  • metall­gem
    Äldre 18 Jan 14:24
    #36

    Inte så farligt faktiskt, jag var ju monstertrött under tiden jag vande mig vid medicinen men nu är det ok.
    Jag var och gjorde en annan behandling som inte handlade om hjärtat och då gick dom hela tiden fram till mig och skakade i mig lite då och då, trots att jag sa till innan att jag har låg puls.
    Till saken hör att jag är 183 cm lång också.

    Jag har alltid varit väldigt lugn, och var det trots enormt stressigt på jobbet (gick ner i tid men inte i arbetsbörda), en inskolning av vår älskade dotter som gick superdåligt, hedersuppdraget tärna på ett bröllop mm mm Så jag har fått förklarat av läkaren att min kropp kokte under ytan, typ. Hade haft halsfluss, feber och annat men inte lyssnat på dom signalerna heller så då orkade inte hjärtat längre.

    LiBä007, har du kontakt med läkare nu?

  • metall­gem
    Äldre 18 Jan 18:05
    #38
    antitanten skrev 2010-01-18 16:34:30 följande:
    Extraslag och/eller överhoppade slag är inte farligt.Det hör oftast ihop med just lågt blodtryck.Kroppens eget sätt att kompensera s.a.s. för det.Som sagt, jag var felmedicinerad under 17 års tid med Seloken....
    Jag har inte lågt blodtryck utan högst normalt.
    Sedan är det farligt om man har fler i rad. Mitt första 24 timmars ekg hade jag 7 i rad tror jag det var vid ett flertal tillfällen.
Svar på tråden Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....