Inlägg från: antitanten |Visa alla inlägg
  • antitanten

    Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....

    Hej
    Jag opererades för över 10 år sedan för retledningsfel....som det ju kallas.
    Sinusnerven som gör att det blir extraslag, rusningar osv. Impulserna leds fel helt enkelt.
    Jag dog faktiskt på jobbet och fördes in i ilfart till sjukhuset, eftersom mina tabletter inte hjälpte mig till slut.
    På sjukhuset blev det bestämt att jag skulle opereras men att jag var tvungen att vara utan betablockerare o annan medicin 3 dagar innan ingreppet/operationen.
    Morsning .... redan efter en halv dag utan medicin fick jag en puls på typ 200 så det blev till att ringa ambulans.
    Dom tog beslutet att låta mig ta min medicin för att pulsen skulle gå ned och jag skulle slippa komma i chocktillstånd och sen körde dom  in mig direkt då tiden var knapp och resurserna i ambulansen små.
    Låg under observation med all tänkbar maskinell utrustning och till slut gjordes operationen ändå, medicinen till trots.

    Operationen jag gjorde kallade då för elfys-ablation. Man gick in via aorta i ljumsken och upp till hjärtat för att bränna, skära och klippa och klistra . Ungefär som när man gör elektrikerjobb med ledningar osv.
    Operationen i sig var mkt jobbig för en som inte är förberedd.

    Operationen görs utan sövning och bedövning, just för att dom ska kunna se hur hjärtat arbetar utan påverkan av mediciner osv. Ett måste tydligen.
    Det värsta av alltihop var att man låg fastspänd  i armar o ben, som Jesus på korset ungefär. Sen sprayade dom lite lokalbedövning eller nåt vid ljumsken precis där dom förde in kateterslangen som sen skulle stoppas full med allehanda små verktyg.
    Direkt när dom förde in katetern så for hjärtfrekvensen upp till 200 . Så känsligt var det. Tillslut var dom tvungna att ge mig Stesolid för att kunna utför operationen över huvudtaget.
    Efter 4 timmar och 37 minuter var operationen klar.

    Efter operationen tillstötte diverse saker.....
    blödningar, proppar osv PLUS att jag återigen blev tvingad till medicinering, då dom erkände att dom inte riktigt kunde fixa ledningssystemet så pass mkt som dom hade tänkt.

    Med facit i handen hade jag nog avstått operationen- eftersom jag än idag står på medicin för detta, vad dom sett, medfödda hjärtfel som hade felmedicinerats i inte mindre än 17 år innan operationen.

    Numera äter jag fortfarande medicin, men en sort som gör det möjligt att fungera.
    Grejen var ju att man då, för 10 år sen sade att jag skulle slippa medicinera om jag gjorde denna operation. Hm....

    Huruvida operationsmetoden i sig har utvecklats till det bättre nu för tiden  vet jag inte, men jag skulle nog göra om den om jag visste att sättet det görs på vore bättre idag.

  • antitanten
    antitanten skrev 2010-01-17 03:30:46 följande:
    HejJag opererades för över 10 år sedan för retledningsfel....som det ju kallas.Sinusnerven som gör att det blir extraslag, rusningar osv. Impulserna leds fel helt enkelt.Jag dog faktiskt på jobbet och fördes in i ilfart till sjukhuset, eftersom mina tabletter inte hjälpte mig till slut.På sjukhuset blev det bestämt att jag skulle opereras men att jag var tvungen att vara utan betablockerare o annan medicin 3 dagar innan ingreppet/operationen.Morsning .... redan efter en halv dag utan medicin fick jag en puls på typ 200 så det blev till att ringa ambulans. Dom tog beslutet att låta mig ta min medicin för att pulsen skulle gå ned och jag skulle slippa komma i chocktillstånd och sen körde dom  in mig direkt då tiden var knapp och resurserna i ambulansen små. Låg under observation med all tänkbar maskinell utrustning och till slut gjordes operationen ändå, medicinen till trots.Operationen jag gjorde kallade då för elfys-ablation. Man gick in via aorta i ljumsken och upp till hjärtat för att bränna, skära och klippa och klistra . Ungefär som när man gör elektrikerjobb med ledningar osv.Operationen i sig var mkt jobbig för en som inte är förberedd. Operationen görs utan sövning och bedövning, just för att dom ska kunna se hur hjärtat arbetar utan påverkan av mediciner osv. Ett måste tydligen.Det värsta av alltihop var att man låg fastspänd  i armar o ben, som Jesus på korset ungefär. Sen sprayade dom lite lokalbedövning eller nåt vid ljumsken precis där dom förde in kateterslangen som sen skulle stoppas full med allehanda små verktyg.Direkt när dom förde in katetern så for hjärtfrekvensen upp till 200 . Så känsligt var det. Tillslut var dom tvungna att ge mig Stesolid för att kunna utför operationen över huvudtaget.Efter 4 timmar och 37 minuter var operationen klar.Efter operationen tillstötte diverse saker.....blödningar, proppar osv PLUS att jag återigen blev tvingad till medicinering, då dom erkände att dom inte riktigt kunde fixa ledningssystemet så pass mkt som dom hade tänkt.Med facit i handen hade jag nog avstått operationen- eftersom jag än idag står på medicin för detta, vad dom sett, medfödda hjärtfel som hade felmedicinerats i inte mindre än 17 år innan operationen.Numera äter jag fortfarande medicin, men en sort som gör det möjligt att fungera.Grejen var ju att man då, för 10 år sen sade att jag skulle slippa medicinera om jag gjorde denna operation. Hm....Huruvida operationsmetoden i sig har utvecklats till det bättre nu för tiden  vet jag inte, men jag skulle nog göra om den om jag visste att sättet det görs på vore bättre idag.
    P.S.   Vid operationen såg dom ju i journalen att jag hade 3 barn, och dom sade att det var fantastiskst med tanke på hjärtfelet. Hade man vetat om hjärtfelet innan barnen var tilltänkta hade dom nog rått mig att inte skaffa fler pga det.
    Min stora dotter föddes under sk  störtförlossning och ingen av oss fick syre nog.... men ingen lade större vikt vid detta- då man inte visste om mitt hjärtfel.
    Jag har haft otroligt tur helt enkelt, liksom dottern. Vi kunde ha strukit med bägge två har jag fått veta i efterhand.
  • antitanten

    NI ska absolut försöka byta ut era mediciner !!!!

    Seloken , zoc eller inte är inte bra. Hemska faktiskt. Man kan till o med bli sämre av dom.
    Dels blir man deprimerad och får svårt att andas, blir trött och kan till o med gå upp i vikt.

    Hör er för om tablettern  SOTACOR  istället.

    Jag fick ändrat till dessa och blev som en ny människa.
    Utan dom skulle jag inte kunna fungera helt enkelt.

  • antitanten

    Det ni ska ha är sk  Selektiva Betablockerare.
    Seloken är absolut inget för er.

    Men... läkare skriver ut Seloken hit och dit eftersom man inte ändrat i den sk
    "rekommendations"basen.

    SOTACOR är en selektiv betablockerare.
    Den är den absolut bästa som finns.

    Jag själv har ett väldigt lågt blodtryck i mig själv, och därför är Sotacor suveränt i och med att den inte gör att pulsen och blodtrycket förändras utan bara rusningarna.
    Sotacor är ypperligt just för att den selektivt reparerar rusningarna.

  • antitanten

    Extraslag och/eller överhoppade slag är inte farligt.
    Det hör oftast ihop med just lågt blodtryck.
    Kroppens eget sätt att kompensera s.a.s. för det.

    Som sagt, jag var felmedicinerad under 17 års tid med Seloken....

  • antitanten
    dj zap skrev 2010-01-19 03:00:49 följande:
    Hej på er mitt i natten!Kände att hjärtat pulserade till när jag låg på sidan... De var så man hörde de nästan oxå, typ som att de kom ett skvalpande ljud samtidigt som de kom.Har bara läst lite snabbt nu.antitanti: Har haft seloken i ett år och seloken zoc i 3 mån. (äter bara zoc dagligen, och den andra är vid behov)  Jag mår inte sämre på något vis. Mer tvärt om. Mår bättre nu än tidigare. Kommer de ett extra slag så reagerar jag inte heller på samma sätt som tidigare...Så den medicinen du har är nog bra för dig, och det är huvudsaken! Hoppas alla får en god natt sömn med lugna hjärtan!Kram på er Dj
    Du har så rätt..... det är ju individuellt anpassad medicin och självklart kan Seloken vara bra för en del medan tvärtom för andra.
    Är glad för din skull att det funkar för dig.
    Kram
  • antitanten
    dj zap skrev 2010-01-19 14:32:02 följande:
    Hej minsonochjag!Du behöver inte komma med råd och kunskap. Behöver du bara någon att prata med eller skriva av dig så fins vi här Så som du förklarar din puls så hade jag de innan jag fick mina tableter. Och vakna mitt i natten av att hjärtat rusar.... ja de har jag gjort de med många gånger... I början trode jag att jag drömt mardröm men när de fortsate så förstod jag att de var hjärtat som levde rövare...De sissta vaknade jag med de näst in till varje morgon.Om jag var mer trött då, kan jag inte minnas, men har ju tre barn så jag är ju trött i sig varje dag De jobbigaste e ju att höra sin puls när man går och lägger sig, ligger och vrider å vänder på sig för att slippa höra den eller känna av den Fråga till er alla?När ni haft en rusning och den lugnat sig, börjar ni frysa efter de då?Jag sitter och skakar som ett asp löv rent uta sagt.
    Hm.... min rekommendation är nog att försöka få till en remiss till en kardiolog som kan göra ultraljud på hjärtat för att se att allt verkar okej.
    Symptomen du beskriver med frysa osv och detta med att höra sin puls när man lägger sig osv, låter mer som ångest...men som är kopplat till detta med hjärtat så klart. Oron osv.
    Jag hade likadant nämligen. Låg med handen under kinden för att slippa höra mitt hjärta o puls, tyckte det var mkt stressande och rent av obehagligt....som om man väntade på att det skulle stanna eller rusa på. Det blev som en ond cirkel nästan.
    Frossa i o med dessa rusningar hade inte med själva rusningen att göra enligt läkarna utan låg mer på det psykiska planet.

    Men som sagt, försök få en remiss. När väl allt är kollat osv så mår man bättre både psykiskt och säkerligen fysiskt också.
    Kram
Svar på tråden Vi som lever med extra slag och hjärt rusningar....