• Divan

    Herpes? Hur får man det?

    Hej. Herpes kan man få i underlivet av att man har oralsex. Din sambo kan ha haft en liiiiten blåsa på munnen och sedan kan du ha fått det vid oralsex. Det är små blåsor precis som man får på munnen. Ger utslag som munsår. En vännina till mig fick det av sin sambo efter att han hade herpes på leppen hans utslag var så litet så han såg det inte. Första blomningen blir jätte stor. Man får blåsor både i musen och runt ändtarmen. 

  • Divan
    Anonym skrev 2010-01-14 20:52:45 följande:
    Anonym: Ja de tog prover och skicka på odling för Klamydia (vilket tydligen är rutin här), för herpes (tror de tog det från någon blåsa (ont gjorde det iaf), sen tog de prov på mina flytningar eftersom de innehöll vita. Så de var ju noggranna, så de bör väl höra av sig när odlingen är klar eller får man ringa själv? Divan: Jag har pratat med min sambo och sist vi hade sex hade han inget munsår och han har inte haft det innan heller (jo ibörjan på 2009),   Hoppas jag får veta vad det är.
    Fast han kan haft en liiiiiiiiiiiten blåsa som knappt syns och det smittar. Om han haft det innan så är det inte konstigt om han haft en liten blåsa. Låter som du fått munherpes mellan benen. 
  • Divan
    Anonym skrev 2010-01-14 21:06:14 följande:
    Divan: Jag vet att sambons syster har munherpes som hon i sin tur fått från deras mamma när de var små, så risken finns ju att sambon smittat mig vid tidigare tillfälle men att det blommat upp först nu. Anonym: Jag ska på återbesök om 2 veckor för att följa upp blåsorna och se hur det gått, vilket är bra för då känns det som de tar en på allvar. Har det dock inte blivit bättre eller rättare sagt om det blir värre om 1 vecka skulle jag återkomma.
    Precis. Jag fick munherpes av min sambo också. Aldrig fått det där nere tack & lov!
    Det brukar läka efter ca en vecka vad min sambo har sagt då han haft blomning där nere 2 ggr! 
  • Divan
    Anonym skrev 2010-01-15 20:33:19 följande:
    nu ikväll har det börjat att svida lite mer och vissa blåsor har blivit mindre/gått sönder. Betyder det att de är på väg att försvinna? (för den här gången iaf)
    Om det är herpes så kommer du ha sprickorna i ca 3-4 dagar sen kommer dom börja läka. Vädra mycket så kommer det kännas lite lättare. 
  • Divan
    Anonym skrev 2010-01-15 22:31:07 följande:
    jag går ju  efter att det är herpes, men jag vet ju inte. har haft blåsorna i 3 dagar nu så de är väl på tillbaka gång, hoppas jag. Vill kunna gå på toa utan att det gör så satans ont.
    Förstår det. men försök vädra och använd någon mjuk salva som mjukar upp lite. 
Svar på tråden Herpes? Hur får man det?