Inlägg från: Anonym (ajaj!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ajaj!)

    Herpes? Hur får man det?

    var hos MB idag och en läkare fastställde idag att jag fått herpes vaginalt och i analen. Gör fruktansvärt jävla ont att göra nr 2. Fick en salva utskriven som ska lindra lite..Mina blåser har redan spruckit så jag kan inte ta tabletterna som man får, dom ska man ta vid första symptom. Hon bad mig ta dubbla alvedon eftersom det gör så jävla ont och kliar på nätterna! Hon sa också att om jag får besvär blir det planerat snitt då man inte vill att bebisen ska smittad vid normal förlossning. känns tråkigt och hemskt. Varken jag och min sambo har haft herpes men det kan ligga latent i 1 år innan det bryter ut..så det är väl från mitt ex lr ngt. Herpes smittar också igenom kondom och klassas inte som en könsjukdom då 30 % av sveriges befolkning har herpes analt eller vagialt.

  • Anonym (ajaj!)

    blåsorna smittar bara när dom vätskar, det är alltså bara vätskan som smittar. Blåsorna har man i ca 1 vecka och sen börjar dom spricka så man kan säga att läkningstiden är ca 3-4 veckor för att vara helt återställd. Fick salvan xyloproct från apoteket och är receptfritt och den bedövar lite men hjälper dock inte läkningsprocessen då det måste läka helt av sig själv men det är viktigt att man går till läkaren för att få tabletter för att ta vid nästa 1:a tecken!

  • Anonym (ajaj!)

    bättre sent men aldrig..kollar inte FL så ofta men min BM sa att det mycket lätt smittar vid användning av kondom och kan INTE ge ett SÄKERT skydd 100& eftersom blåsorna kan vätska och då hamna utanför självaste kondomen! Informationen jag hittade var från karolinska och från på BM och tror inte att dom skulle ljuga, detta är inte hiv ska man då i fortsättningen berätta för precis alla att man har herpes, ragget från krogen..bara för att man vet att man har herpes men att blåsorna inte vätskar, BULLSHIT

Svar på tråden Herpes? Hur får man det?