• Äldre 15 Jan 20:35
    6118 visningar
    16 svar
    16
    6118

    Hur många dagar mellan 1:a mensdagen till ÄL?

    Vi har försökt få barn i 3 år. De hittar inget fel på nån av oss. Gjort 2 inseminationer och 1 IVF. Inget tog sig.
    Men nu undrar jag, som rubriken lyder, hur många dagar måste det vara mellan 1:a mensdagen till ÄL?
    Nu på sistone har jag fått ont i äggstockarna, typ ÄL-smärtor, bara en vecka efter min mens började. Alltså jag får mens (dag 1) och på ca dag 7 får jag ordentligt ÄL-ont. Jag har en cykel på ca 28 dagar.
    Kan man ha ÄL så tidigt?
    Kan det vara därför inget fäster sig?
    Hinner alla hormoner med en så tidig ÄL?

    Har någon annan varit med om detta?

  • Svar på tråden Hur många dagar mellan 1:a mensdagen till ÄL?
  • Äldre 15 Jan 21:32
    #4

    Tusen tack för svaren! Känner mig nu lite lugnare. Som du säger, Bliglin, så vet jag inte riktigt om det är tillväxten eller själva ägglossningen jag känner. Ont gör det i alla fall! :-/
    Jag ska oxå kolla upp när inseminationerna gjordes.
    Tack, Mars2007, för de hållna tummarna för oss! Börjar bli trött på att bli besviken varje månad! Varför kan det aldrig bli våran tur! Så tacksam att denna sida finns! Om det finns flera svar därute skriv gärna!

  • Äldre 15 Jan 22:01
    #6

    Mars2007: Jag tycker inte det finns några dumma frågor här! {#lang_emotions_laughing} Men ja, jag provade ÄL-stickor det första året. När vi märkte att det inte funkade som vi ville blev det mest som ett stressmoment att testa hela tiden. Så jag gav upp stickorna och vi hade det mysigt när vi kände för det. Inte för att det hjälpte dock! {#lang_emotions_frown} Ska på en "second opinion" om 2 veckor innan vi prövar våra eskimå-bebisar vi har i frysen.

  • Äldre 15 Jan 22:40
    #9

    Jag funderade just på det: att kolla om jag har ÄL just när det gör ont eller om det är när den växer. Det var ju ett tag sen jag körde med stickor. Det kanske har ändrat sig när jag tagit hormoner till insem. och IVF. Värt att kolla!
    Och du stör inte!! Känns bara skönt att få prata med nån. Min man har ju tröttnat lite på allt. Han vet inte ens längre om han vill ha barn överhuvudtaget. {#lang_emotions_frown}

  • Äldre 15 Jan 22:46
    #10

    Ja, det blir ju inte lika mysigt när man känner att man måste ha sex bara för man ha ägglossning! Och så alla som säger slappna av så blir det barn. Suck! Det verkar som att nästan alla blir lite "besatta" det första året! {#lang_emotions_smile} Vad skönt att bli förvånad över att plus istället för att bli ledsen över ett minus!

  • Äldre 15 Jan 23:15
    #12

    Va skönt att höra att det finns fler som reagerar som min man. Som du säger, det är kanske hans sätt att bearbeta allt.
    Jag håller gärna kontakten! Det är skönt att prata med nån utomstående! E ju ny här så vet inte riktigt hur allt funkar här, så skicka gärna ett meddelande till min inkorg när du känner för det, så svarar jag.

  • Äldre 21 Jan 17:18
    #14

    Skytten: Det är ju vi som känner våra kroppar bäst. Känner vi ÄL så är det nog det, oavsett vad läkarna tycker, eller hur? Men vad jag har känt kan ÄL hoppa lite för mig oxå och nu när man börjar misstänka att den på sistone kommer så här tidigt är det kanske inte konstigt att det inte har hänt något på 3 år!
    Så nu när jag kände ÄL precis när jag slutat blöda körde vi på, så får vi se om det händer något. Första månaden vi kör extra mycket så här tidigt. Hoppet är det sista som lämnar en!! {#lang_emotions_laughing}

Svar på tråden Hur många dagar mellan 1:a mensdagen till ÄL?