• Lilly mama
    Äldre 20 Jan 09:59
    1466 visningar
    14 svar
    14
    1466

    Är det bara jag som kräver?

    Min inställning när jag var föräldraledig var väl att jag gjorde lite mer hemma, som att handla, tvätta och plocka. Det var rätt skönt att sambon tog hand om dottern när han kom hem så kunde jag laga mat (en sorts egentid). Min sambo gjorde dock en del av hushållsarbetet, särskilt lite tyngre som att tvätta fönster och storstäda.

    Det är ju inte så att du vill att han ska göra allt, kanske inte ens hälften. Jag tror att du sannolikt skulle vara nöjd om han bara gjorde något. Det är väl det totala utloggandet från hemmet som driver en till vansinne.

    För vår del fick sambon plötsligt upp ögonen ordentligt för hur jobbigt det är att ta hand om ett barn (i alla fall då barnet blivt över ca 5 mån) när han var hemma heltid. Kanske behöver din sambon pröva att passa ert barn helt själv några dagar för att fatta hur jobbigt det är och hur lite tid man har vissa dagar.

    Det är hur som helst rätt omoget att bara flytta ut för att det inte passar. Vad är det för stil?

  • Lilly mama
    Äldre 20 Jan 18:55
    #3

    Ja, om han nu har flyttat så får väl barnet bo hos honom också. Annars blir det väl trist. Eller hur hade han tänkt lösa sin kontakt med barnet? Om inte annat så kanske han upptäcker då att det inte är en picnic alla gånger att ta hand om ett barn. Vissa dagar är man helt slut... Då är det rätt skönt med någon som faktiskt gör i alla fall något hemma.

Svar på tråden Är det bara jag som kräver?