• Anonym
    Äldre 20 Jan 19:00
    1461 visningar
    14 svar
    14
    1461

    Är det bara jag som kräver?

    Det kanske är dags för din kille att prova vara hemma och du jobbar?

  • Anonym
    Äldre 20 Jan 22:05
    #14
    Anonym (kvinna) skrev 2010-01-20 21:42:32 följande:
    Om du vill att det ska vara diskat så får du diska vill DU att det ska vara dammsuget så dammsug själv Vill du att all tvätt ska vara tvättad så tvätta då. Ni kanske har olika ögon för när det är smutsigt. Du kan inte tvinga någon bara för att du vill ha nått gjort.
    VA?

    Och ditt svar ts, att du vill ha hjälp? Av din sambo, pappan till ditt barn...du vill att han ska hjälpa dig med hushållet? Hjälpa DIG?

    Ska ni inte hjälpas åt...?
    Båda två hjälper varandra, det är väl det ett förhållande bygger på? Alltså samarbete, respekt, fungerande kommunikation, kärlek osv...jag anser det i alla fall.

    Jag som kvinna anser inte att det är min plikt att laga mat, diska, tvätta, städa m.m. utan här i vårt samboskap utgår vi från en regel som lyder såhär: Vi båda ska ha lika mycket fritid/dag (givetvis inte millimeterrättvisa).

    Här hemma har min sambo (som inte lyfte ett finger i början av vårt förhållande) fått reda på att han måste diska, tvätta, laga mat, städa och allt annat som driver ett hushåll precis lika mycket som jag, och idag efter tre år är vi nästan helt jämställda och jobbar oss ditåt varje dag.

    Aldrig i livet att jag skulle gå med på att min sambo hjälper mig i hushållet, icke, vi sköter det båda två och detta var mycket viktigt för mig att han respekterade innan jag ens funderade på att skaffa barn med honom.

    Så jag tycker du ska ställa ett ultimatum, att han ska visa dig respekt innan ni flyttar ihop igen!
Svar på tråden Är det bara jag som kräver?