• Anonym (M)
    Äldre 19 Jan 19:25
    1205010 visningar
    2083 svar
    2083
    1205010

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Det går att hantera sin ångest. Dela gärna med er av framgångar. Vad hjälper? När har ni lyckats att hantera ångesten och vad gjorde ni då? Vad tänkte ni? Var gärna så specifik som ni bara kan. Det var detta sätt att tänka som hjälpte mig. Vidare läste jag på om hälsa (avslappning, kost, träning) för att rikta in mig på det positiva i livet.

    Det går kanske inte bara att tänka positivt hela tiden. Först tänkte jag:

    * Vad försöker ångesten säga mig? (stressad, för lite egentid m m) Då tog jag tag i dessa områden och gjorde allt jag kunde för att ta det lugnare och göra saker som fick mig att vara lugn och harmonisk.

    Desto mer jag tänkte på symtom, desto mer symtom fick jag. Då blev hjärnan van att tänka i dessa banor. Byt tankemönstren och låt nervtrådarna i hjärnan få positiva banor! Det går.

    "om det inte går att förändra, varför bekymra sig? om det går att förändra, varför bekymra sig?"
    Jag vet att det inte alltid är lätt men ni bör tro att ALLT ÄR MÖJLIGT!!!! Kan den fantastiska hjärna få en att må så pass dåligt kan den även få oss att må såååååååååååå bra.

    Lycka till!

  • Anonym (M)
    Äldre 25 Jun 01:23
    Anonym (attack) skrev 2014-03-31 10:44:35 följande:

    Är det någon som känt som ett tryck i sidan av magen ( mitten ) fast mer mot ryggen, Kommer då & då och livrädd är jag. 


    Ungefär, men mer som en ilning, stickning, blixt, plötsligt, mest när jag är stressad... Aj vad ont det gör och jag måste stanna upp.
  • Anonym (M)
    Äldre 25 Jun 01:28

    Mina ticks kommer fram. Det var en kompis som upptäckte det. Jag gör konstiga ljud och håller på med tänderna och halsen och käkarna, svårt att förklara. Sen så nickar jag med huvudet och blinkar.

    Men håller med om att stress och ångest är så olika saker. Stress påverkar klassiskt håravfall, jag blir svagare i kroppen och tunnare, ingen ork, illamående, irriterad. Tror nästan även att det är det som gör så jag får märkliga utslag och munsår...

    Ångest kommer ibland och jag vill bara spy, slå, bitas, armarna får eget liv och tar över. Fysiskt... hmm, så svårt, man kan inte riktigt tänka i det stadiet och nu när jag försöker komma på börjar ångesten komma... fan, hejdå!

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?