• EmSanAn

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Tinnitus (alltid men mer vid stress/spänningar/ångest)

    Svettig/svettiga handflator

    Hjärtat slår hårt

    Pressar upp tungan i gommen, mer el mindre hela tiden

    Biter ihop käkar

    Pirrningar/domningar, mest i armarna/ansikte

    Andas ytligt

    Spänd i axlarna/nacke/över bröstet/halsen

    overklighetskänsla

    "Stressmage"

    klump i halsen/känsla av att vara svullen i halsen nere vid nyckelbenen

    Värmekänsla, ansikte/hals

    Nyligen tillkommet sedan förra fredagen (yeay...suck)

    Ostadighetskänsla

    Känner mig tung i huvudet

    Svaghetskänsla som vandrar mellan armarna/benen

    Mitt brukar komma och gå, mindre och större episoder. Än så länge har jag kunnat ta mig genom dem själv men lagt märke till att jag fått svårare att ta mig genom de större episoderna själv. Har varit med om ett antal blodprover som alla varit ok. MR-hjärna, EKG, lungröntgen som alla var ok.

    Under det senaste halvåret har det hänt en del: min pappa fick en stor stroke (men överlevde), en konflikt på jobbet nåde sitt klimax, min mamma fick en stor hjärtinfarkt (men överlevde), hunden blev akut sjuk (men överlevde), från februari detta år framtill nu när jag själv börjar nytt jobb på måndag, har jag stått för upplärning för 3 nya sekr som ska ta över när vi ordinarie har gått... Under denna tiden har man gjort det man gör bäst, tågar på och ler.. ."allting är bra!" Eller inte... jag har bara väntat på att det ska ta sitt uttryck på något sätt...

    Som sagt i fredags, började det med ostadighetskänsla och lätt overklighetskänsla. Ostadighetskänslan var väldigt subtil, trodde jag inbillade mig först. Kom då och då oberoende på om jag står el går, dock kraftigare när jag "tänker" pådet och känner efter. Höger arm känns konstig, som när det har varit avdomnat men är påväg att "vakna". De första 3 dagarna tyckte jag inte kändes så farligt och hetsade inte upp mig. Sedan började jag ju googla, och så var det igång igen, katastroftankarna börjar komma smygandes, kan det vara MS? ALS? osv.

    Denna gången valde jag dock att söka Vc , något jag aldrig gjort tidigare. Ska få kallelse för samtal med kbt-inriktning, så får jag se vart det leder.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?