• Anonym

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    EXTREM ljudkänslighet, hjärtklappning, smärta i bröstet

    säkert många mer, kommer bara inte på några mer

  • Anonym

    Förutom det som nämnts ovan, så har jag fått domningar i ansiktet. Det var läskigt.

  • Anonym

    Ljudkänslighet, darrighet, rastlöshet, orolig mage, hjärtklappning, domningar osv..

    Det här med smärta kring ögonen känner jag igen. Spänningshuvudvärk som sitter kring ögon och tinningar, samt ständigt spända käkmuskler.

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-01-20 17:54:29 följande:
    Ljudkänslighet, darrighet, rastlöshet, orolig mage, hjärtklappning, domningar osv.. Det här med smärta kring ögonen känner jag igen. Spänningshuvudvärk som sitter kring ögon och tinningar, samt ständigt spända käkmuskler.
    Ska kanske tillägga magkatarr och halsbränna också.
  • Anonym

    Yrsel, det liksom gungar till eller är lite småyr hela tiden...
    Pulserar/dunkar i halsen och trycker.

  • Anonym

    Kommentar till "Stress"- Att bli mer yr när man går just i korridorer upplever jag också!

  • Anonym
    Hormonermedhumör skrev 2010-01-20 15:03:49 följande:
    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?
    Fick diagnosen PTSD och svår ångest. Detta är vad jag upplever oftast. 
    Ont i magen, hud som flagnar, gnisslar tänder (så hårt att jag nött ner dem och behöver bettskena, detta pga at jag spänner mig och drömmer helt sinnessjuka mardrömmar).
     supertrött (känner mig så trött att jag börjar gråta), minnesproblem (typ ställer mig upp för att hämta ett glas vatten och glömmer vad det var jag skulle göra då jag tagit 2 steg), blir ibland helt bortkopplad från omgivningen och folk kan prata till mig medan jag bara står och tittar på dem och helt plötsligt "vaknar" och har inte hört ett ord av vad de sagt.
  • Anonym
    Anonym (stress) skrev 2010-01-21 11:10:45 följande:
    Jag är sjukskriven för utbrändhetssyndrom och här kommer en lååång lista:Först dessa tecken under flera år som jag vägrade lyssna på: Yrsel (som att jag går på en båt i full storm, var tvungen att hålla mig i väggarna) framför allt i affärer, korridorer och liknande där det är olika avstånd och saker som rör sig Magproblem som diarré och illamående Matthet, skakighet, hög puls Domning i vänster sida av ansiktet, stickningar vänster arm, känsla av att munnen inte hänger med Flimmer framför ögonen, ögonen "rycker" Sammanbitna käkar och nergnisslade tänder Värk i nacke och axlar, huvudvärk Andningssvårigheter (vanligt när man är spänd av stress då bröstkorgen som egentligen ska vidga sig vid inandning blir stel och känslan bli att man inte kan andas ordentligt) Trötthet, orkar inte med det sociala livet utan går bara hem och vill vara själv efter jobbet Svårt att somna, vaknar under natten, vaknar tidigt Panikattacker Alltid ont i halsen, hostar upp slemkakor (läkaren tror att det beror på stressen men det är inte säkert) Värk i hjärttrakten (kommer ofta från magsäcken/magmunnen) Hypokondri (som kommer av alla symtom som man tror beror på allvarlig sjukdom)Sen när jag gick in i väggen förvärrades många av ovanstående och dessa tillkom: Förlamande trötthet, helt slut, går inte att sova bort Minnesproblem - vad gjorde jag igår? Tappar ord. Kognitiva svåriheter: för er som inte vet är kognitionerna det som gör att vi upplever vår omgivning med känsel, lukt, smak, hörsel och syn. För mig klarade jag inte ljus, ljud eller rörelser omkring mig. Att gå på ICA nära var som att gå på rockkonsert. Kunde inte sålla input vilket man normalt gör hela tiden, man hör och ser inte allt som händer omkring en men det kunde inte jag så det blev totalt kaos i huvudet. Helt överbelastat. Mat smakade annorlunda och blev grov i munnen. Klarade inte av att bli t ex struken över armen. Värk i hela kroppen - främst nacke, axlar, korsrygg och knän men även i lår och armar. NedstämdhetHmm. Jag tror det var allt. Hurra.Så ni som börjat få symtom - lyssna på kroppen, ta hand om er och se vad ni kan göra för förändringar för att det inte ska bli värre.
    Du det där med halsen har min man haft. Hostar och harklar sig när han e stressad. Han har även sökt öron nasa halsläkare men de toro det beror på magsaft som kommer upp. Han har dessutom antidepressiva som han tagit en längre tid. När han försökte sluta med dessa om besvären från halsen tillbaks!
  • Anonym
    Anonym (nr2) skrev 2010-01-25 15:19:10 följande:
    Alla Ni som skrivit här, vilken hjälp har ni fått? Eller Ni har "bara" accepterat att det är såhär? Jag skulle VÄLDIGT gärna bli " frisk", men vet inte hur? Tack på förhand!
    Jag tar mediciner, Sertralin 150 mg och Atarax till natten och vid behov. Det tar ju självklart inte bort allt, men det har blivit mycket bättre.

    Sedan fick jag gå på självhjälpsföreläsningar som hölls av två psykologer. De var jättebra och jag lärde mig en hel del praktiska knep och hur jag ersätter dåliga tankemönster.

    I övrigt kan jag rekommendera KBT!
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?