• kasovi

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Jag är sjukskriven för panikångest sedan i maj. Konstant yrsel, försämrat minne, hjärtklappning, dimsyn (ser dåligt), koncentrationssvårigheter, hyperventilerar under panikattacker vilket leder till hjärtklappnig, stickningar i armar, ben och ansikte som sedan domnar av och krampar på samma gång, får tunnelseende, hör inget annat än mig själv, kan inte sova. Allt detta leder i sin tur till dödsångest.

    Nu har jag avslutat behandling med KBT, går en stresshanteringskurs, äter Sertralin och har fått utskrivet Oxascan vid panikattacker.. Dom har jag iofs inte vågat ta ännu iom att det är bensodiazepiner... beroendeframkallande...

    Blir förhoppningsvis bättre snart. Vill göra så mycket mer än vad kroppen tillåter. Jobba till exempel.

  • kasovi
    karrotti3 skrev 2014-07-30 23:39:08 följande:

    Jag har varit sjukskriven i 9år nu för panikångest mm. Känns skönt att hitta andra med liknande problem. Haft yrsel lika länge. Men sista halvåret har jag fått domningar och stickningar i ansiktet och armar och ben. Konstiga stickningar i tungan och frätande känsla i näsan. Känns så konstigt i skallen och paniken kommer hela tiden. Jag är så fruktansvärt rädd hela tiden och har svårt att somna och svårt att orka med vardagen. Har även Feber känsla. Något som någon känner igen? Känns som att man inte blir tagen på allvar längre för att man mått dåligt så länge.


    Jag har fått förklarat för mig att när man hyperventilerar blir det obalans i blodet (mer koldioxid än syre) vilket kroppen signalerar med dessa stickningar och till slut domnar man av. Jag har precis likadant, fast jag krampar också i de kroppsdelar som domnar av. Det här händer när man får intensivare panikattacker och jag brukar kunna lösa det genom att få "visa" min rädsla för någon, prata och gråta av det. Det blir en trygghet.

    Sedan försöker jag tänka att det går över, det är naturligt, det är inte farligt, jag kommer inte dö.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?