• Anonym (jag)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    jag hade i nästan ett års tid konstiga symtom. det började med att jag mådde illa. sen trappades allt upp, till att jag kräktes flera gånger dagen. kunde inte behålla maten. känselbortfall fick jag oxå. hjärtat rusade. hade fruktansvärd hjärtklappning som kom och gick hela dagarna. minns särskilt en gång, då jag fick en sjuk smärta i bröstet. hade så ont så ont. hjärtat rusade över en halv timma. slog även konstiga slag. och i över en haltvtimma hade jag bröstsmärtor, och svårt att andas. då blev jag riktigt rädd. sen var jag VÄLDIGT utslagen i ca 3 veckor efter den episoden.  nåväl,, jag fick allehanda konstiga symtom. massa kräkningar. svårt at andas, hjärtrusning. yrsel. känselbortfall. på slutet fick jag högt blodtryck o pulsen var skyhög!
    då fick jag nog. hela kroppen skrek! jag va helt uppe i varv. fick inte ner hjärt rytm. då var jag tillslut tvungen att söka läkare. de sade att det va panik ångest. då hade jag pga av omständigheter, som framkallat detta, gått med alla symtom i ett helt år. sen gick det inte längre...

  • Anonym (jag)
    Anonym (varm) skrev 2011-08-11 13:47:32 följande:
    Jag ska till VC imorgon, men dom har tagit prover på sköldkörteln för bara ett par veckor sedan eftersom jag tappar jättemycket hår också, så jag antar att det inte är den som spökar.
    jag hade jätte konstiga nattliga svettningar oxå. att tappa hår känner jag igen. jag blev livrädd när jag fick hela händerna fulla med hår, när jag duschade. fick en kal fläck uppe på huvudet. oxå typiskt stress symtom. tyvärr...  och mitt långa fina hår har jag inte fått tillbaka. :(   jag gick ju på tok för länge under en oehörd psykisk press. så jag  e väldigt förvånad överatt jag inte smällde av.  men som sagt. det ger alla möjliga konstiga symtom.
  • Anonym (jag)
    Anonym (känner igen mig) skrev 2011-09-28 16:42:05 följande:
    Hej (igen) tråden!

    Här kommer jag med längsta symptomlistan av oss alla tror jag ;)
    Inte för att det är något att skryta om... :( Önskar det vore tvärtom..

    Jag undrar om ni alla känner er säkra på att era besvär endast är psykiska och hur mycket utredning ni gjorde innan ni accepterade den diagnosen?

    Vet inte om jag listat mina symptom tidigare..
    Men jag har iallafall varit under utredning i över ett års tid nu.. :(
    Har ingen diagnos trots olika undersökningar. Blir mer och mer desperat efter att veta vad som är fel och orolig för vad som är fel...

    Vet att läkarna pratat om kroniskt trötthetssyndrom, Hypotyreos och Somatisering och Stress/Utbrändhet
    Alla läkare trodde på Borrelia men Borreliaproverna var Negativa.. Men jag har läst att man kan ha Borrelia ändå och att det behandlas annorlunda i Tyskland tex..

    Får nu sedan 1 månad tillbaka provmedicineras med järn, B12 sprutor och Levaxin för att se om det har effekt men än så länge ingen förbättring tyvärr :(

    Jag har träffat
    Neurolog (som jag inte fick förtroende för alls) som säger att allt är Psykiskt troligtvis
    Fyra Allmänläkare (som inte hittar mer än en lättare B12 brist och tömda järndepåer)
    Endokrinolog (som inte ingav förtroende heller men hittade ingenting)
    Psykolog som inte trodde detta var psykiskt...

    Har gjort en Gastroskopi för ett år sedan som såg normal ut
    Har gjort en Fiberoptik genom näsa/hals som såg normal ut
    Har gjort EKG som såg normalt ut
    Har gjort ett ENng och EMG muskelprov som såg bra ut (enligt den pensionerade halvt förvirrade mannen som gjorde det...)
    Har gjort slätlugnröntgen som såg bra ut
    Har gjort Magnetkamera på huvudet som såg bra ut
    Har gjort CT röntgen på magen som såg bra ut
    Diverse blodprover där man hittade lättare B12 brist, Tomma järndepåer, Eventuellt lite som tyder på Hypotyreos

    Men har massa symptom som tex:
    *Muskelsvaghet (främst i överkroppen). Har det varje dag och det gör att det känns jobbigt att ens sitta eller stå ibland.
    Sen blir det extremt tydligt när jag tex badat i bassäng eller havet. Om jag rör mig aktivt i vattnet i minst 5 minuter så är jag helt lealös och måste sitta och vila när jag kommer upp. Superläskig känsla! Jag har alltid kunnat simma typ 1000 meter utan problem förut....

    *Och det märkligaste symptomet av alla är att om jag står upp så kan jag inte spänna ut min mage. Inte djupandas med magen så att magen liksom blir som en ballong. Har alltid kunnat detta men nu är det som att jag inte har kontakt med de musklerna/nerverna längre...
    Detta går dock att göra om jag ligger ner på rygg...
    Låter banalt men är väldigt jobbigt då det gör att jag måste andas ytligt högt uppe i bröstkorgen hela tiden....

    *Får mjölksyra i armar/ben väldigt fort

    *Trötthetsattacker, Börjar frysa och blir akuttrött och måste lägga mig ner och somnar oftast fort

    *Känner mig aldrig utvilad trots att jag sovit. Har även svårt att somna på kvällarna och vaknar oftast flera gånger/natt

    *Huvudvärk som går i skov. Vid ett skov håller värken i sig oftast 1-2 veckor

    *Smakar blod i munnen och spottar även blodblandat vid dessa tillfällen.l Kommer inga mängder men det är liksom röd blodblandad saliv under några minuter. Ser ingenstans det blöder från i spegeln och undrar om det kan komma från halsen/magen??

    *Ibland domningar på vissa ställen, tex i pannan. Mina lillfingrar domnar direkt om jag ligger på rygg och håller upp en bok för att läsa...

    *Får blåmärken utan att jag vet att jag slagit mig (men bara på benen märkligt nog...)

    *Ibland gångsvårigheter. Det går att gå men det känns som att jag får tänka lite extra på hur jag går så att jag inte ska trilla då det känns skumt runt knäna... Lite domningsvarning typ...

    *Igår kom ett helt nytt symptom.. Helt plötsligt började det domna i läppar och bak i svalget. Kändes lite som en kraftig allergisk reaktion. Jag blev livrädd men avvktade hemma och det gick över..
    Samma sak hände idag och jag hade inte ätit på länge när det hände så jag tror inte att det är allergi...'

    VÄRK
    *Plötslig Värk (dels som kommer och går och kan sitta var som helst, tex vid vristen eller i bakhuvudet osv.. känns som att någon slår in en glasbit i kroppen alltså gör megamegaont i 30 sek-5 minuter och försvinner sedan av sig självt helt)
    *Extrem (tränings?)värk efter liten fysisk ansträngning
    *Molande värk i rygg/mage, kommer främst under natten när jag legat stilla flera timmar. Då gör det ont i rygg/mage och så ont att det gör ont att bara andas djupt.

    Det märkliga är att om något händer med något av barnen, som för två månader sedan när ena barnet blev sjukt och var sjukhusliggande.. Då är det som att jag får oanade krafter.. Kanske adrenalinpåslag? och orkar mycket mer plötsligt..
    Men sen dippar jag rejält och blir dålig ett par dagar efteråt..
    du har möjligen inte funderat på "ehlers danlos syndrom" ?
  • Anonym (Jag)

    Jag åt sertralin förut,har varit medicinfri i 2 år och mått bra.Har jobbat ca 40% på timmar för att jag mår bäst av det.Nu sökte jag mitt drömjobb och fick det.Det var 65%.Men första 3 månaderna är 100%.Och sen jag fick veta har jag haft ångest.Hjärtklappning,svårt att andas,orolig.Jag känner inte stress och oro.Jag lova mig själv och min familj att förbli medicinfri.Vad ska jag göra?Jag vill verkligen jobba men nu känns det som ångesten tar över.Jag börjar 1 juni.Hinner jag börja med antidepressiva?Jag vill inte leva med ångest.Imorse vakna jag av ångest.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?