• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (ida)

    Något som jag tycker är otroligt jobbigt är att hålla efter hemmet. Innan jag blev sjuk så var jag pedant, allt var fint och städat och på sin plats. Men efter att jag blev sjuk så raserade hemmet. Högar av disk, damm överallt, rörigt, smutsiga kläder osv. Jag hatar att ha det så här men har ingen ork att ta itu med det, eller ens hålla efter det när det väl ser någorlunda ok ut.

  • Anonym (tjej -85)

    jag blir så arg på mig själv för all min ilska och frustration går ut över min sambo.
    jag vill inte att det ska vara så, och blir ännu mer ilsken och förbannad på mig själv när jag skäller och skriker på honom.
    sen är jag så rädd för hur mina barn ska klara det här med mig. de är så små fortfarande.

    jag känner bara att jag inte får plats i mig själv längre. det är för trångt. jag måste uuuut.

    ibland vill jag bara bort, bort, bort, få bo själv och inte bry mig om någon annan, sen får jag dåligt samvete för mina barn, jag vill absolut inte vara utan dom.

  • Anonym (tjej -85)

    det värsta är att jag skäms så otroligt mycket över min otacksamhet att jag, som är en fullt frisk människa med sambo, underbara barn, ett hus, jag kom in på den utbildning jag ville och har ok ekonomi,, att jag har dessa psykiska symtom när jag BORDE vara nöjd och glad eftersom jag är frisk och utan sjukdom.

    jag skäms över att berätta för min omgivning att jag faktiskt inte mår bra, och vad jag lider av.

    jag skäms när det finns andra i min omgivning som dör unga i cancer, som blir förlamade i diverse olyckor, som mister sina barn osv.

  • Anonym (ida)
    Anonym (tjej -85) skrev 2010-05-31 20:30:46 följande:
    det värsta är att jag skäms så otroligt mycket över min otacksamhet att jag, som är en fullt frisk människa med sambo, underbara barn, ett hus, jag kom in på den utbildning jag ville och har ok ekonomi,, att jag har dessa psykiska symtom när jag BORDE vara nöjd och glad eftersom jag är frisk och utan sjukdom. jag skäms över att berätta för min omgivning att jag faktiskt inte mår bra, och vad jag lider av. jag skäms när det finns andra i min omgivning som dör unga i cancer, som blir förlamade i diverse olyckor, som mister sina barn osv.
    Fast du har inte valt detta. Utbrändhet är ju en sorts sjukdom, och inget man bara får för att man vill. Det tyder ju också på att du är en ambitiös person som ger mycket av dig själv, annars hade du inte mått så dåligt nu. Så ha inte dåligt samvete om du lutar dig på andra nu. Din kropp har sagt ifrån, oavsett vad du tycker om saken.
  • Sommartroll

    Hej
    Jag är aktiv i en anna tråd  ang xtra slag

    Men vill ändå berätta här hur min ångest ser ut
    Min ångest handlar om min oro för att Dö framför allt då i en hjärtsjukdom

    Jag har under dom senaste åren gjort ett otal ekg ( detta halv år 6 st ).....
    Fått en kärkransröntgen
    Gjort arbets ekg
    Kollat blodfetter
    Blodtryck mm
    Gjort gastroskopi 
    Jag har gort alla undesökningar man kan  nästan flera gånger om
    Alla RESULTA  är bra

    Men ändå oror jag mig för min hälsa
    Jag oroar mig också för små som stora saker
    Jag bara ältar och ältar

    Mina symtom är  oftast
    Ont mitt i bröstet   ungefär som en smal slips
    Ont i vänster arm
    Kan få plötslig yrsel
    Var rädda om er kram

  • Anonym (fd stressad)

    Nu har jag varit med om grymt mycket mer stress än de flesta men när jag var som mest stressad så har det tagit sig i fysiskt uttryck genom vätskande exem och ulcererande sår.
    Neurologiskt har jag fått synrubbningar, pavor nocturnus, hypnagoga hallucinationer och kataplektiska anfall (misstänker att jag höll på att utveckla narkolepsi, man kan få det pga stress).
    Psykologiskt har det mest varit mardrömmar.
    Det är lite läskigt, hur kraftigt kroppen kan reagera på stress, faktiskt.

  • Anonym (Sara)

    Oj, vad jag känner igen mig i detta!!

    Har vart hos läkare och idag fick jag tillslut citalopram och atarax utskrivet. Någon annan som har någon medicin som hjälp för att hantera detta?

  • lisis1

    Hej!

    Jag har inte fått någon diagnos än, har varit hos neurolog som kollat magnetkamera-röntgen av hjärna och ryggmärgsprov. Jag mår så fruktansvärt dåligt och undrar om detta kan vara framkallat av stress? Vad tror ni? Jätte-tacksam för svar, är så orolig Gråter.  (kopierar in listan på symptom min läkare bad mig skriva)

    Kram till alla där ute!


    Symptom


     


    Allt började med magproblem i Januari-09. Sean fick jag ont i musklerna runt höfterna, speciellt när jag skulle lyfta höger ben. I oktober så började problemen med benen, en dag orkade jag knappt gå och det kändes som jag inte orkade lyfta dem, domningarna i foten började då också. I december fick jag troligtvis virus på balansnerven och i februari -10 opererade jag bort en knöl på halsen. Nedan kommer tydligare beskrivningar av symptomen:


     


    Ont i alla muskler i kroppen, varierar lite dag från dag Stumhetskänsla i musklerna ”Konstig” känsla i benen, som att jag inte orkar lyfta dem ibland. Det känns som det är knäna som inte orkar, Ont i leder, speciellt hand- och fotled på vänster sida. Fotleden känns speciellt på mornarna, då måste jag röra mig ett tag innan det blir bättre. Knakar mycket i lederna Vibrerar i vänster häl, konstant. Nu har känseln där minskat. Domnar lätt bort i händer/fötter. Känns som det vibrerar i benen till och från, speciellt när jag ska sova Muskelryckningar Ont i musklerna på ovansidan av ”under-armarna”, det känns som jag inte orkar lyfta armarna. Det börja krampa när jag håller i mobilen ett tag till exempel. Yrsel, har troligtvis haft virus på balansnerven i december-09. Magproblem, började i januari 09. Ingen diagnos, men det finns spår av inflammation i tarmen enligt undersökning. Orkar väldigt lite fysiskt, tex. så kan jag inte cykla upp för en kort uppförsbacke, det gör för ont i lårmusklerna. Ångest, men jag tror det beror på att jag känner mig orolig för symptomen. Opererade bort en knöl på halsen i feb-10, godartad. Domnar bort vid svanskotan om jag sitter ett konstigt ett kort tag, dessutom domnar det där om jag behöver gå på toaletten. Ont vid hjärtat, men inte konstat. Kommer då och då, speciellt när jag vilar. Försvinner efter ett tag. Återkommande illamående vid ansträngning i samband med yrsel Blodbrist, har bara varit ett prov som visade minsta godkända värde, annars har jag alltid legat under. Rysningar/frysningar då och då, ibland från fötterna upp till huvudet. Känns som växtverk i benen, som att jag inte kan vara stilla, utan måste springa, vilket jag inte kan pga ovanstående problem. Då och så en brännande känsla precis under huden, det hettar i musklerna liksom. (ben och armar) Onormalt trött till och från
  • Anonym

    Jag hade panikångest pga stress för 10 år sedan och det kändes som att jag hade alla knasiga symptom under vår himmel.
    Bröstsmärtor, känslor av att någon drog åt ett rep över bröstkorgen, känselbortfall i bröstkorg och arm.
    Ja, sådana trevliga saker.
    Inget fysiskt fel hittades.

  • Anonym

    Glömde tillägga.Känner igen det där med spänningar i käke och hals också.Det strålade ner från käken till halsen.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?