• Äldre 20 Jan 15:03
    1213185 visningar
    2084 svar
    2084
    1213185

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (Funde­rsam)
    Äldre 13 Feb 08:25

    Hur många är det av er som är sjukskrivna? Jag har varit sjukskriven för utmattningssyndrom sedan i början av november. Känner mig bättre än i början men det varierar mycket från dag till dag. Alla planerade aktiviteter tar emot och mycket energi. Har hjärtklappning vilket också syns på flera olika slags EKG jag gjort. Matt i kroppen och muskelryckningar i nacken/huvudet som gör att jag ibland inte ens kan dricka kaffe! Hos kuratorn gråter jag jämt och mycket men det känns bra efter, Går på Citalopram sedan i mitten av december. Har dagliga skakningar..

  • Anonym (emmy)
    Äldre 13 Feb 14:05

    Jag är sjukskriven sen ett par veckor tillbaka, också för utmattnings syndrom. Började med medicin ( sertralin ) förra torsdagen, ska trappa upp den sakta.. 
    Har verkligen mått jätte dåligt med massa fysiska symtom som yrsel, darrningar, hjärtklappning... :( 
    De sista två dagarna har jag känt liiite mer ork men är fortfarande väldigt trött och "känslig" stressar upp mig för minsta lilla. 
    Härom dagen skulle jag skjutsa en vän till Stockholm och jösses så stressad jag blev att köra i den trafiken ( har aldrig haft problem med det innan) men nu kändes det som jag bara ville där i från. Bilar precis överallt! usch! 

  • Anonym (svårå­ngest)
    Äldre 15 Feb 20:52

    Någon som drabbats av hudutslag, petekier?? 


     


    Jag har nu haft 2 små prickar som troligtvis är petekier, blödning i kärlet som är som små punkter i huden. Endast 2 stycken.. Jag DÖR snart av oro, det står en massa om leukemi och sådana hemska sjukdomar när man söker på petekier.. 


    Har en tid för undersökning den 7mars men känns som en evighet tills dess..

  • Äldre 15 Feb 21:27

    Fan:( jag som mått bra ett tag nu så igår upptäckte jag som blåmärken på halsen. Det försvann efter någon timme, vanligtvis skulle jag inte bry mig eftersom de försvann men min moster skrev åk till akuten. Jag åkte och redan i receptionen sa de att de såg inget på halsen och trodde det var smuts, något från kanske jackan, hon sa de att får jag svårt att svälja eller svårt att andas skulle jag åka in. Nu ligger jag här vettskrämd och vet inte om det är något farligt eller bara ångest. Vill åka till akuten men tänk om det bara var skit, men kollade och är rädd att något ska komma tillbaka och tycka mig se lite på halsen ändå. Vad ska jag göra :(

  • Anonym (emmy)
    Äldre 15 Feb 22:18

    Du behöver nog inte oroa dig alls. Speciellt inte eftersom det försvann :) försök koppla av , KRAM 

  • Äldre 15 Feb 22:30

    Rädd att det ska komma tillbaka, fokus har legat på halsen extremt mycket idag och jag har kollat fall det är borta eller inte. Sen började det kännas konstigt i halden under kvällen men antar det kan vara ångesten. Men man kan ju inte sluta tänka att OM det inte är ångesten. Kram tack snälla!

  • Anonym (ånges­t 3)
    Äldre 15 Feb 22:51

    problem med magen, hjärtklappning, kallsvettas, tryck känsla i bröstet.

    domningar i ansiktet

    yrsel

  • Anonym (är det ångest­)
    Äldre 16 Feb 00:12

    Hej alla!

    Fick här om dagen diagnosen panikångest, men jag tvivlar. Det tillhör väl hela sjukdomsbilden egentligen ?
    Mitt första tvivel, hur långvariga är era attacker?
    Kan de vara som smärta i bröstet en hel dag?
    Kan de hålla på i timmar av stark smärta i attacker som varar i några sekunder till minuter? De kan komma som plötslig kramp i bröstet som får hela kroppen att krampa tills jag ligger i fosterställning och kvider. släpper snabbt för att dirket komma tillbaka. Kan hålla på av och till i timmar. Jag blir röd och varm när det händer, skakar och får andas mig igenom smärta. Efteråt mår jag illa blir trött och darrig, varm men vill ända kura ihop under något pga darrningskänslan. Jag får ont i huvudet efteråt.
    Det märkliga är att jag är inte rädd över något när det händer, jag har inte ångest när det händer, jag tänker inte på något särskilt, men funderar förstås på vad som pågår. Alvedon tar bort smärtan och effekten sitter i ca 3 timmar, Atarax som jag fått utskrivet hjälper inte. Lätta smärtattacker ihop med hjärtklappning får jag varje gång jag dricker kaffe, eller ett glas vin. samt vid fet mat. Kan verkligen kaffe orsaka panikångest?

    Har jag panikattacker eller är det något annat som är fel? Smärtan är alltid enkelsidig, en klar linje vid bröstbenet.

    Tacksam för svar från er som kanske vet?

  • Anonym (är det ångest­)
    Äldre 16 Feb 10:12

    Glömde ett symptom till, måste springa på toaletten jätte ofta efter en av de kraftigare attackerna, det känns som om njurarna blir överaktiva.
    Har nu vaknat på morgonen och har konstant ont i sidan under revbenen, som vanligt. Kan verkligen ångest sitta i konstant? Har  onda revben, är det bara den smärtan jag känner som stundtals blir värre och strålar ut i ryggen? Jag har lekt med mina barn, ätit frukost tillsammans, städat undan i köket, känner ingen som helst ångest över något utan mer konstaterar att jag har ont. Jag vet att mitt hjärta slår som det ska känner ingen oro för det. Men känner en viss oro för att något är fel i kroppen, men det är inget jag konstant tänker på. Har en läkar vän som inte heller tror på diagnosen. 

  • Äldre 16 Feb 15:15
    Anonym (svårångest) skrev 2014-02-15 20:52:16 följande:
    Någon som drabbats av hudutslag, petekier??  Jag har nu haft 2 små prickar som troligtvis är petekier, blödning i kärlet som är som små punkter i huden. Endast 2 stycken.. Jag DÖR snart av oro, det står en massa om leukemi och sådana hemska sjukdomar när man söker på petekier.. Har en tid för undersökning den 7mars men känns som en evighet tills dess..



    Jag har dessa petekier och har haft en hel månad. På mig är det inte två stycken utan hur mycket som helst. Jag oroar mig sjukt mycket över dem, precis som du säger om leukemi osv. Oron har resulterat i spänningshuvudvärk i tre veckor nu, som jag haft konstant morgon till kväll. Sökt in akut flera gånger pga petekierna men även för en helt sjuk magkatarr och tryck över bröstet. Typ blivit hypokondriker nästan. :(

    Läkarna säger att mina symtom säkert beror på stress och det enda de gjort är att ta blodprov på mig. De har säkert stuckit mig 5 ggr på en månad. Vet inte vad blodproverna visar, vill ju helst träffa en hudspecialist, ta prover på huden osv och bli ordentligt utredd. :(

    Var ute igår kväll och under kvällen kom fler och fler petekier och när klockan var fem i morse var hela underbenen täckta med dessa utslag. Det ser inte friskt ut alls. :(

    Om detta nu är stressutslag så vill ju jag veta vad jag kan göra för att minska stresshormonerna i kroppen. Att sitta inne kan jag ju inte heller göra.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?