• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Grymt instabil

    Hej, mycket bra tråd å många hjälpsamma svar.

    Jag har haft en känsla av svaghet och snabbt uttröttande muskler i vänster arm och ben. Har vart hos läkaren på vc som försäkrar mig att de inte e någon fara. Har som många andra vart rädd för MS och allt möjligt annat.

    Inte fått träffa någon neurolog så antar att mina besvär är lindrigare än många andras även om de inte känns så när man har grov hälsoångest.

    Haft kontakt med sjukgymnast och naprapat som båda tycker de låter som att jag e spänd i nacke/axlar som då orsakar detta. Benet får jag aldrig något svar på förutom att de kan va stressrelaterat. Vilket jag kan godta med tanke på att stress och ångest har jag levt med väldigt länge.

    Ett tips jag kan ge som hjälpt mig en hel del är att acceptera eran ångest och försök acceptera vad läkare berättar för er. Jag brukade vakna med riktigt grov ångest varje morgon å gick då direkt å tryckte i mig Atarax som jag fått utskrivet.

    En morgon bestämde jag mig att de inte funkade längre så jag låg kvar å lät ångesten omsluta mig. Jag låg där å tog djupa lugna andetag å accepterade vad jag kände i vänster arm. Efter ett tag la sig ångesten tillräckligt att jag kunde somna om igen. Sover fortfarande mycket oroligt på nätterna å vaknar ofta, men successivt har ångesten på morgonen å natten avtagit en hel del.

    Lycka till allihopa!

  • peppe75

    Ja MS har man oroat sig för många år hade nervryckningar och var orolig men nu er de borta iaf. Här om dagen oroade jag mig igen för MS då mina lår domnade lite framför datorn, bytte stol så jag inte sitter och dinglar med Benen och då försvann det, så mkt skit saker man stressar upp sig för

  • Kulligulla

    Fy fan för att vara hypokondriker! Jag har fobi för min egna kropp! Så fort något nytt symtom dyker upp tror jag det absolut värsta. Jag skrev ner alla sjukdomar som jag tror jag har eller kommer att få, tro mig den var en hel A4 med skrivet på dator och fick en läkare att signera att jag inte har eller kommer att få dessa! Det var läkaren som bad mig göra detta då hon är 120% övertygad om att det bara är min panikångest/hälsoånget och inget somatiskt fel. Jag vart så himla glad och trygg efter signaturen men detta lugn höll i sig endast en halv dag. Dagen efter kom åter tvivlet och just då var det om läkaren verkligen hade koll?

    Vet ni vilken medicin som har hjälpt er bli kvitt Hälsoångesten? Jag åt cipralex 5mg i tre år men sedan slutade den att fungera. Har prövat att höja C men spydde konstant i sex veckor. Har prövat mirtazapin men känner mig bara mer ovärklig. Har fått fobi för tabletter eftersom de ger så mycket mer symtom i kroppen som skrämmer mig så nu äter jag inget. Jag har gjort många undersökningar och alla är bra, läkarna säger att jag är helt frisk men jag har svårt att förstå detta uppenbarligen. När jag får panikattacker tror jag att jag skall dö strax, jag känner mig:

    muskelsvaghet, overklig, känns som halva ansiktet är förlamat, hjärtklappning, muntorr, yr, illamående med kräkningar, rädd att jag inte får luft, ser suddigt, ont i bröstet ibland, stark flykt känsla, vill uppsöka akutsjukvård så fort som möjligt, tar pulsen, tittar på naglar och läppar att jag får syre, vill inte sitta eller ligga ner när det händer utan stå upp för att kunna fly snabbt , känsla av att inte kunna röra mig eller gå.

    Fy detta är det fulaste jag kan berätta och inte är jag stolt. Denna tråden fick mig att lätta på hjärtat. Tack!

  • peppe75

    Bästa för mig har varit regelbundna tider 06:30 frukost senn konditions träning 1h ger endorfiner lunch samma tider allt funkar bäst för mig dessutom hund hjälper komma bort från självfokus.

  • Anonym (jagmedångest)

    Jag tänkte länka till min alldeles nya blogg här också. Jag är glad, samtidigt som jag blir ledsen över att vi är så här många som mår dåligt och lider av detta helvete. Jag har haft hypokondri/hälsoångest i många, många år, och det går lite upp och ner, och i skrivandets stund är jag inne i en rejäl svacka med övertygelse om att jag har cancer i ryggen bla. Kom gärna till bloggen och berätta era historier. Tänkte vi kunde stötta varandra och hjälpa varandra genom detta helvete. jagmedangest.blogg.se Kram allihopa

  • Anonym (10)

    Jag har haft fysiska symtom:
    - ont i magen
    - yrsel
    - täta urinträningar
    - blödningsrubbningar
    - sömnproblem
    - speedad
    - konstant trötthet
    - bortdomning i ansiktet
    - huvudvärk
    - ont i käkarna
    - hjärtklappning
    - klåda
    - konstant förkylning
    - halsont
    - ont i axlar och rygg

    mm mm

  • peppe75

    Trött

    Huvudvärk

    Ledvärk

    Trött i armarna

    Nervryckningar

    Svidande ögon

    Skakig

    Speedad

    Trött

    Andfådd

    Magproblem

    Domningar

    Värk i nacke

    Andfådd

    Glömsk

    Allt detta har pågått sedan min panikattack 3 år sedan läkare hittar inget fel bra värden. Oroar mig alltid för ngt MS ALS Cancer Parkinson. Problemen kommer i perioder kan ha mkt nervryckningar sen. Kan de försvinna typ ett år. Nu tex sjukt trött i armarna säkert för jag som otränad tränat häromdagen, oroar mig för det tom, men som sagt när något försvinner lyckas jag alltid hitta ngt nytt att oroa mig för. Konstant sjukdomar i huvudet får ångest av se och läsa om sjuka människor. Vill ha relation men ingen som skulle orka med mig tänker man

  • peppe75

    Glömde säga kan kissa ofta på kvällarna i perioder sover oroligt och lite. Ofta jan ngn arm eller hand domna på natten men det går oxå i perioder. Ska till naprapat o kiropraktor nu kanske har ngn central nerv u kläm då jag tidigare tränat och tävlat och plötsligt lagt av. Har tom gjort koloskopi och varit hos urolog men inga fel

  • Maria7702

    Hej, jag är i ungefär samma sits som du. Livrädd för att dö, och ständig ångest över farliga sjukdomar. Just nu är jag inne i en rejäl svacka och är övertygad om att jag har cancer i lever och bukspottkörtel :( Har inga svullna lymfar för tillfället, men det har hänt att jag haft det och då varit hos läkaren men inget annat har varit fel, dvs proverna har inte visat något. Sen har svullnaden gått tillbaka och jag har kunna lugna ner mig. Jag är glad att jag hittade den här tråden. Önskar inte min värsta ovän någon ångest, men är samtidigt glad att det finns fler som jag. Kram

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?