• Äldre 20 Jan 15:03
    1205078 visningar
    2083 svar
    2083
    1205078

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (Ånges­t)
    Äldre 24 Jan 13:04
    #41

    Har panik ångest och generellaiserat ångestsyndrom och är såklart känslig mot stress. Just nu har jag ögintics, huden har börjat bete sig väldigt märkligt. den e känslig, svullnar röd och you name it. Annars när jag e stressad får jag väldigt svårt och andas och rösten ändras ju pga av det. Ont i halsen då jag jag antagligen spänner mig i halsen. Ljud känslig (prassel med papper gör liksom ont! ) Irreterad , ångest i alla former. hhjärtklappning. pulserar i öronen.. Ja du ser listan kan göras lång..  

  • Anonym (nr2)
    Äldre 25 Jan 15:19
    #42

    Alla Ni som skrivit här, vilken hjälp har ni fått? Eller Ni har "bara" accepterat att det är såhär?
    Jag skulle VÄLDIGT gärna bli " frisk", men vet inte hur?
    Tack på förhand!{#lang_emotions_flower}

  • Anonym
    Äldre 25 Jan 15:37
    #43
    Anonym (nr2) skrev 2010-01-25 15:19:10 följande:
    Alla Ni som skrivit här, vilken hjälp har ni fått? Eller Ni har "bara" accepterat att det är såhär? Jag skulle VÄLDIGT gärna bli " frisk", men vet inte hur? Tack på förhand!
    Jag tar mediciner, Sertralin 150 mg och Atarax till natten och vid behov. Det tar ju självklart inte bort allt, men det har blivit mycket bättre.

    Sedan fick jag gå på självhjälpsföreläsningar som hölls av två psykologer. De var jättebra och jag lärde mig en hel del praktiska knep och hur jag ersätter dåliga tankemönster.

    I övrigt kan jag rekommendera KBT!
  • Anonym (gråte­r)
    Äldre 27 Jan 18:16
    #44
    +1

    Tack för att jag hittade den här tråden och fick se att andra har domningar i ansiktet. Fått det i ansiktet och i några fingrar + och några tår och mår skit, konstant ångest och rädd för att få stroke m.m

  • 1989
    Äldre 27 Jan 18:58
    #45

    När jag hade mina panikattacker för snart 2 år sen fick jag alltid svårt att andas. Kändes som att hela halsen och nacken blev stel och svullnade. Blev helt tjock i halsen,  som att strupen bara blev mindre och mindre och tillslut kunde jag inte andas. Mina andetag blev liksom "avklippta", svårt att förklara.
    Efteråt blev jag helt sjukt trött, kunde somna hur lätt som helst.

    Andingsbesvären var toppen på mina attacker, innan började det alltid som en klump i bröstet, känslan av att vara ensam och starka känslor av att något var fel.

    Har även haft svimningskänslor vid 3 tillfällen där jag tappat hörseln, sett prickar i synfältet och att känslan av att hela kroppen höll på att ramla ihop. Var och kollade upp det hos läkaren och fick göra massa undersökningar, men det visade inget fel. Tror att det kan ha varit någon slags attack det också. Har inte hänt igen sedan jag blev "frisk"

  • Anonym
    Äldre 27 Jan 18:59
    #46

    Glömde säga att jag även från tics runt ögonen och munnen när jag känner mig stressad.

  • Anonym (Jobbi­gt)
    Äldre 27 Jan 19:14
    #47
    Anonym (stress) skrev 2010-01-21 11:10:45 följande:
    Jag är sjukskriven för utbrändhetssyndrom och här kommer en lååång lista:Först dessa tecken under flera år som jag vägrade lyssna på: Yrsel (som att jag går på en båt i full storm, var tvungen att hålla mig i väggarna) framför allt i affärer, korridorer och liknande där det är olika avstånd och saker som rör sig Magproblem som diarré och illamående Matthet, skakighet, hög puls Domning i vänster sida av ansiktet, stickningar vänster arm, känsla av att munnen inte hänger med Flimmer framför ögonen, ögonen "rycker" Sammanbitna käkar och nergnisslade tänder Värk i nacke och axlar, huvudvärk Andningssvårigheter (vanligt när man är spänd av stress då bröstkorgen som egentligen ska vidga sig vid inandning blir stel och känslan bli att man inte kan andas ordentligt) Trötthet, orkar inte med det sociala livet utan går bara hem och vill vara själv efter jobbet Svårt att somna, vaknar under natten, vaknar tidigt Panikattacker Alltid ont i halsen, hostar upp slemkakor (läkaren tror att det beror på stressen men det är inte säkert) Värk i hjärttrakten (kommer ofta från magsäcken/magmunnen) Hypokondri (som kommer av alla symtom som man tror beror på allvarlig sjukdom) 
    Ungefär alla de här symtomen har jag också haft tilsammans med en overklighetskänsla, som om att jag inte riktigt kan delta i det som händer omkring mig. Försöker ta det lite lugnare men stressen ligger ofta precis under ytan.
  • Anonym (Jobbi­gt)
    Äldre 27 Jan 19:20
    #48

    Ticks har jag också runt ögonen under mycket stressiga perioder, måste verkligen försöka att ta det lugnare. Förra våren var jag extremt dålig och hela sommaren blev ett kaos och jag var ledsen och ovänn med min man väldigt ofta. I efterhand känner jag ju att allt (jag) bara kollapsade när jag tillslut fick vara lite ledig och slappna av.

  • Anonym (Stres­s)
    Äldre 27 Jan 19:33
    #49

    Jaa, jag känner igen det där med overklighetskänsla. Det känns som om jag bara går omkring i en dröm ibland och inte kan fokusera. Jag glömmer saker... Som precis sagts, som jag ska göra. Jag kan glömma att gå av bussen vid rätt hållplats.

    En gång så löste jag ett korsord och det var en bild på en mycket känd människa i Sverige. Jag kunde inte komma på namnet. Jag hade det på tungen hela tiden, men jag kunde inte komma på namnet. Det tog över ett dygn innan jag kom på namnet! Det var lite läskigt.

    Jag är så tacksam för att jag kan sova trots allt detta. Har sällan problem med det. Dock är mitt sömnbehov omättligt, men jag kan iaf sova. Jag ska vara EXTREMT stressad och upprörd för att jag inte ska lyckas komma till ro.

    Jag hade också haft ticks  runt ögonen ibland.

  • Anonym (gråte­r)
    Äldre 27 Jan 19:35
    #50

    Kan ni få som att det känns som att delar av kroppen inte hänger med? Som overklighetskänslor fast i delar av kroppen? Som att ni inte känner t.ex  ena benet lika bra som det andra benet m.m?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?