• Heliotrop

    35+ som fått första barnet del 11

    Elfte tråden för oss som är 35+ och 40- och som har fått vårt första barn -08!

    Våra tidigare snacktrådar:
    Nr 1 www.familjeliv.se/Forum-11-263/m23212830.html
    Nr 2 www.familjeliv.se/Forum-11-237/m26343599.html
    Nr 3 www.familjeliv.se/Forum-11-241/m29189755.html
    Nr 4 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m32145729.html
    Nr 5 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m34669057.html
    Nr 6 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m37570554.html
    Nr 7 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m40578189.html
    Nr 8 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m43331168.html
    Nr 9 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m45748797.html

    Kalendertråd med våra kom-i-håg-datum och presentationer:
    Nr 1 www.familjeliv.se/Forum-11-237/m23871239.html
    Nr 2 www.familjeliv.se/Forum-11-237/m27102503.html
    Nr 3 www.familjeliv.se/Forum-11-241/m29189718.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-21 11:39
    Nr 10: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m48140229.html

  • Svar på tråden 35+ som fått första barnet del 11
  • Heliotrop

    Här fortsätter vi på nya tråden, den gamla har gått ur tiden såg jag.

    Grattis till fantastiska sminkinköp Ekis! Ja jäklar, det var ingen liten summa - men nu är du fullekiperad på make up-fronten .

    På tal om matsituationen så är nog vi dom dom med slappast inställning. J har varit knepig med maten väääldigt länge, men eftersom hon går upp som hon ska och snarare är knubbig än smal så har vi valt att ligga superlågt.

    Hon äter bra på dagis ska tilläggas. Hon brukar alltid börja snacka om att hon inte vill ha mat när det är middagsdags, men jag bara ställer fram maten och sedan sätter vi oss. Hon petar och petar och vi sitter och pratar och bryr oss inte ett vitten. Ibland äter hon kanonbra och ibland nästan inget alls. Men vad ska man göra? Jag försöker tänka att jag kan bara skapa möjligheten att äta, och att det ska vara lugnt runt matbordet - inte mer.

    Ett stort problem som vi har är att J blir skogstokig om jag och P försöker prata ed varandra. Då kastar hon maten och tallriken åt alla håll och skriker som en liten gris. Phu! Då blir jag alltid så himla trött och ryter väl nåt om att "Dumheter, vad gör du? Vi måste också få prata". Och sedan är den middagsfriden pajad....

    Ja ja - en gör så gött en kan!

  • Fracklands

    Åh, vad bra Helis att du skapat en ny sida. Ska försöka sprida den lite diskret till de andra!

    Ja, jag hoppas att matsituationen inte urartar mer. Igår åt han nästan en deciliter makaroner och 7 köttbullar utan att vi sa ett ljud. Han var heller inte förbannad eller tjurig. Idag åt han 2 1/2 skiva blodpudding med lingonsylt och bacon. Inga diskussioner, inget krångel. INGENTING! Jag är helt chockad. Jag hoppas att min teori med förskolan faktiskt stämmer.

    Idag hade jag grafisk kommunikation B. Repetition mest. Det känns bra men jag inser att jag fortfarande har dålig fantasi... :-O

    Jag håller med dig Helis, en gör så gött en kan!

  • ekbacken

    Åh va bra med ny tråd! Såg just att den gått ut och inte hittade jag den nya via sök så jag tänkte skapa en ny men hittade inte det heller. Bra med folk som kan! Antar Fracks att du skickade till alla, även dom som sällan skriver...

    Helis jag tror att ni gör helt rätt när ni inte bryr er om hon äter eller inte. För som du säger så äter hon ju bra på dagis och går upp i vikt så då är nog allt som det ska.
    Vi försöker som sagt att vara coola men det är svårt alla gånger. Är det hans favvokäk så äter han dock hyfsat så egentligen borde jag inte beklaga mig. Neos kusin är dessutom en som verkligen inte äter någonting någonsin och han växer i alla fall som han ska.

    Jag måste nog komplitera mitt sminkinköp med ytterligare en ögonskugga. Jag köpte en som var 3-delad i ljusbrun färg. Dock valde jag en för ljus.... när man satte det på sig så syntes det knappt. Det blev en blandad kompott av märken, bla Clinique. Antar att du har koll på deras 3-stegsgrej? Jag fick en lite provpåse och jag undrar bara vad nr 2, den där "spriten som det ska duttas med har för funktion. Vet du det?
    Tänkte jag skulle köra med alla prover jag fick ett tag och se om det gör någon skillnad.

    Fracks, känner du några rörelser än?

  • ekbacken

    Nu har jag gästbokat "läsarna" . Hoppas jag inte glömde någon.... Jag la till Rowanda, Xanni och Längtar Mycket. Det känns som om jag glömt någon.....

  • Tjet

    *Hastar in..J* Jag är här, Ekis! Och du är välkommen in till mig nu om du vill! *Hastar ut igen...*


    Esther är här! 11/1-08
  • Catti41

    Nåt litet avtryck för att få upp tråden i favvisar och sen hasta vidare. Jag har dåligt med tid nuförtiden för datorn. Mellan heltidsjobbet och halvtidskursen och livet, liksom.

    Ses nån fredag? 12:e??

  • L M

    Tack Ekis for lanken! 


    Har har vi haft en seeeg sjukvecka. Lillskrutten har haft hand- foot- and mouthvirus (hostblasor, om ni tanker prickar over o...) Nu ar han feberfri sa forhoppningsvis kan vi komma ut och gora nat roligt i helgen. Blir ju sa trakigt att bara vara inne en hel vecka...
    Jag upplever att C ater battre till lunch an middag. Vid middagen kan han ofta krangla och saga att han inte vill ha. Skjuter undan tallriken och vagrar ata...Vi forsoker ocksa att inte gora sa stor affar av det, men det ar lattare sagt an gjort ibland... man blir ju sa frustrerad att man sjalv skulle vilja slanga tallriken i golvet.... Ibland nar han marker att man borjar bli lite irriterad om han inte ater borjar han gora roliga grimaser for att man ska skratta.... ja, ja vad gor man? Haller med Heliotrop - en gor sa gott en kan!
    Nagon mer som visat tendenser att inte vilja sova dagtid langre? Manga dagar de senaste veckorna har C inte somnat alls pa dagen. Vi lagger honom alltid vid 13-tiden sa han far chans att sova, men flera ganger har vi fatt ta upp honom igen efter nan timme eller sa. Han verkar inte jattetrott pa eftermiddagen heller. Kanns lite tidigt att sluta sova dagtid redan..? Mamma behover ju en liten paus pa dagen ju... Det kanske ar annorlunda nar de gar pa forskolan, det blir mer intensiva dagar for dem da.
    Nu verkar det iaf som han sover.
    Ha det gott!
    Stolt mamma till Carl
  • Fracklands

    Jag är i plugget och L och D ska åka och bada idag. Jag är jätteavis, fast jag hade ju ändå fått stå i vassen.

    Ekis: Det var en rejäl summa du köpt smink för! Jiha! Grattis! Vi vill se bilder på festsminkning och klänning sen när du varit på fest!
    JAAA, jag känner små fiskstjärtssnärtar nu. Jättehäftigt. Flera gånger om dagen. Och man kan nästan skönja ett sova/vaken-mönster.
    På onsdag nästa vecka ska vi på stora UL. Jag är i 17+4 idag.

    Ciao

  • Vide

    Godmorgon! Min vana trogen så börjar jag dagen den 22 januari med att delar av slemproppen går... precis som förra gången! Så nu får vi se vad som händer. Ska det bli samma dag eller inte?!? Fortsättning följer... Tacksamma om ni inte skriver nåt på FB om detta dock, vill inte riktigt lägga ut förlossningsstatus där {#lang_emotions_gravid}

    Har dock inga värkar än men på bb trodde de nog att det kunde komma under dagen. Nåja, vi får väl packa ner lite födelsedagspresenter till A i fall vi måste åka in idag. Men det kan ju dröja en vecka till också så jag kanske stressar upp mig i onödan. Nu måste jag slå in presenter och göra klart för morgondagen så att den kan firas med oss eller med farmor och farfar!


    Håll nu tummarna för att bebisen inte vill komma just imorgon!

Svar på tråden 35+ som fått första barnet del 11