Inlägg från: skogstjejen19 |Visa alla inlägg
  • skogstjejen19

    Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?

    Jadu med risk för att få ordstryk nu, men jag tar den risken.....

    Jo jag tycker att dom som har barn sen innan 1 eller 5 spelar ingen roll, biologiska eller ej, dom ska få vänta längre, om man är helt barnlös ska man enligt mig få chansen till iallafall 1 barn inom rimlig tid, och betyder det gå före familjer med barn så får det så vara.

    nu kanske ni tror att jag säger såhär PGA att vi ej fått barn ännu och att när vi har barn kommer tycka att det är dumt att barnlösa ska gå före, såå nej jag tror inte jag kommer tycka så, men kan ju självklart ej vara säker.
    men jag hoppas att jag fortsätter vara den jag är även efter jag blivit mamma.

  • skogstjejen19
    Cerdrica skrev 2010-01-22 23:39:51 följande:
    Barn är ingen rättighet och med ett sådant system skulle väldigt många adopterade barn inte kunna få syskon. Verkligen inte rättvist mot barnen tycker jag. Vi valde att inte göra IVF utan att gå direkt på adoption. Vi valde dessutom att adoptera ett lite äldre barn med särskilda behov vilket gjorde att vår första adoption gick, med dagens mått, snabbt. Skulle vi sen inte få lov att adoptera ett till för att andra harvat runt i IVF-träsket och sen väntar åratal på ett litet barn utan "skavanker" skulle få barn före oss för annars är det inte rättvist mot dom???? Näääää knappast va. Det går inte att göra ett rättvist system. Vissa har knappt råd med en adoption, andra med hur många som helst. Något par börjar tidigt och hinner med flera adoptioner andra kommer in i adoptionsvärlden så sent att de riskerar att inte få något barn alls. I slutänden är det barn man söker föräldrar till, inte tvärtom och som adoptant kan man inte ställa krav. Jobbigt under väntan men det är ju inte mycket att göra åt saken, ibland måste man liksom gilla läget. Eller nej, det behöver man inte göra heller men som sagt, det är så det är, vad man än tycker om det. För övrigt tycker jag inte man ska adoptera om man gör det för att hjälpa ett stackars barn. Den uppfattningen har tack och lov de flesta hemutredare också.
    nu harvade vi runt i IVF bara pga att jag inte fick adoptera pga ålder.

    Och pga att jag litade på utredarna i våran kommun,
    så ställde vi oss inte i kö innan jag var 25,
    för enligt dom fick man inte stå i kö, men med facit i hand menade dom att vi inte fick stå i kö för utredning, men vi tolkade det inte så utan att vi inte fick stå i kö innan jag var 25, så dagen jag var 25, ställde vi oss i kö trodde vi, men pga organisationens slarv så tog det 4 månader innan dom fick till det.

    Vi är öppna för SN och en ganska hög ålder om man jämför med folk omkring oss, nu passar vi tyvärr inte in på alla länder pga en sjukdom och pga ålder.

    Jag fattar väl själv att det inte funkar att släppa förbi alla barnlösa.
    Nu sa jag inom rimlig tid, inte att barnlösa hela tiden ska springa förbi.

    men detta var en tanke från mig man får tänka precis vad man vill.

    Jag tycker som dig, att man inte ska adoptera om man vill rädda ett stackars barn.
Svar på tråden Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?