Inlägg från: Petrova |Visa alla inlägg
  • Petrova

    Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?

    Fiyali skrev 2010-01-22 15:17:49 följande:
    Det var ju inte riktigt så jag menade. Det jag sa är helt korrekt, sen att alla dessa barn inte är till befogenhet att adoptera är ju en annan sak. Men att som kvinna välja att hjälpa ett annat barn istället för att föröka sig själv tycker jag är en stark sak och det stödjer jag till 100%
    Jag tycker det är en stark sak att familjer inte behöver bestå av blodsband utan att det räcker med kärlek. Om man tittar på hur en adoption ser ut över hela bardomen så är det barnet som gör en stark insats. Barnet har inte bett om att bli adopterat. Adoptivföräldern däremot har adoption som sin högsta dröm i livet hoppas jag.

    Vi som köar till adoption ska vara tacksamma att möjligheten finns och jag tycker inte det är upp till mig att bestämma vem som ska få adoptera. Om det bedöms att en familj med två barn är för adoptivbarnets bästa så varför inte?
  • Petrova
    Manchester skrev 2010-02-01 18:20:14 följande:
     Jag håller dessutom med dem som skriver att en graviditet är minst lika mycket rotande i intima detaljer som en adoption. Vår utredare är väldigt trevlig och vi kände oss aldrig kränkta eller onödigt granskade. Hon är så tydlig med att hon vill något bra. Hon vill att barnet ska komma till väl förberedda föräldrar och hon vill att föräldrarna ska veta vad de ger sig in på. Hon får en att tänka, helt enkelt. Jag kan inte minnas någon enda fråga kring sexlivet, annat än att hon undrade om vi alls har något. Och det tycker jag är relevant. Många som väljer adoption har först gått igenom diverse behandlingar för att bli gravida. Det kan ta kål på vilket sexliv som helst och om man inte lyckas hitta tillbaka till varandra som man och kvinna finns nog en risk att hela äktenskapet havererar. Att inte leta efter sådana risker vore ansvarslöst av en adoptionsutredare. Däremot är det nog ovanligt att utredaren vill ha mer detaljer än så.
    Rotande i intima detaljer hör ju även till när man utreds som barnlös och går igenom IVF osv. Fråga nr 1 är "har ni sex och hur mycket?". Jag är rätt okänslig av mig och tycker det är ok att ligga uppfläkt och bli petad i vid det ena VUL-et efter det andra, och det kanske blir lättare eftersom det inte hittats några fel på oss. Men man kan ju tänka sig en massa saker som skulle kunna upplevas som jobbigt. T ex att lämna spermaprov, att mannen kan ta det hårt om provet är dåligt, att läkare påpekar att man väger för mycket osv. Och sen om behandlingen lyckas så får man allt det andra jobbiga med graviditet ovanpå... Även om man föder sina barn så kan det komma en massa frågor från BM som ska hålla koll så att det inte finns psykisk misshandel i förhållandet eller liknande. Vissa BM tar i alla fall detta väldigt allvarligt. Och är man inte gifta så får man gå och bekräfta att man legat med varandra vid rätt tidpunkt... Även om man fött ett provrörsbarn... Bäst att inse att inget sätt är enkelt. Men det är nog väldigt olika från person till person vad man upplever som obehagligt.
Svar på tråden Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?