• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    ulli: Jag hade också mage tidigt, många på jobbet som frågade när jag var i v.8 om jag var gravid... När jag var hos bm i v.9 berättade jag det så hon kände på magen... å kände inte ens livmodern ovanför blygdbenet...{#lang_emotions_embarassed} Så hon kunde garantera att det i varje fall inte rörde sig om 3-4 st!  Magen fortsätter växa, men ska på ul 1/2 å får väl se då hur det ser ut!

  • ebyl

    evell: Jag är sjuksköterska å har läst diabeteskurs, å på den kursen hade vi en föreläsare som förespråkade insulin till typ 2:or så fort som möjligt! Han menade att man tjänade på det, främst patienten med också sjukvårdskostnader å dyl... Så jag tycker verkligen du ska ligga på å få fortsätta med insulin efter graviditeten!! Det vanliga är ju annars kost-tabletter-insulin, men han sa att typ 2:or skulle må mycket bättre på insulin tidigt!
    Angående godissug så låter jag helt enkelt bli att ha hemma. Det kanske tar några dagar/veckor om man är riktigt sugen sen ska väl det västa ha gått över. Försök hitta något annat å inte tänka på godis, hur lätt det nu är..

    Fiyali: Jag gick upp 16 kg förra gången, den här gången har jag gått upp 5 hittills (v.18+0 imorrn).  Vet aldrig vart det slutar..

  • ebyl

    Fixaren: Jag äter a-fil 3%, ev lite hårdbröd nersmulat alt. Icas Gott liv müsli, ibland kanel i. Endast. På helgerna kokar jag ett ägg med kaviar, dricker te å ev att jag tar en macka med leverpastej/ost på! Jag köper inte supergrovt bröd som smular sig i munnen utan bara bröd som inte har socker, sirap eller glukos bland ingredienserna förrän på slutet. Försöker ju att inte äta så mycket bröd då det höjer bs en del så därför är jag inte mer noga än så...
    Har nog nojja på fil den här grav. Blir nog 5 dl på morgonen å 5 dl på kvällen...

  • ebyl

    Annars kan du väl lägga i något bär eller frukt i filen/naturella yoghurten? Eller drar bs iväg då också? Jag har gjort egen sylt som jag smyger ner ibland, fast då blir det till att öka insulinet!

  • ebyl

    Tjohoo: Åh vad spännande!! Önskar man hade så nära ändå...
    Lycka till!

  • ebyl

    Tjohoo: Jag blev igångsatt med Iris, det funkade jättebra (finns att läsa på min sida)! Det kan ju hända mycket på två dagar, du kanske är mer redo då!?

    Fiyali: Som diabetiker har man ju sämre förbränning, så det är klart du kan skylla lite på diabetesen!

  • ebyl

    Ulli32: Jag är 28 år (idag ) å har haft diabetes sen -95. Bor i Sundsvall...

    Jag äter fil (nähä!?:) med russin, banan å hårdbröd i. Fast idag åt jag av mina nybakade kanelbullar... Man måste ju passa på!

  • ebyl

    Tack! Känns lika meningslöst som de tidigare 5 åren dock...

  • ebyl

    Ni som varit på tidiga ul/vul; Är det standard för diabetiker där ni bor?
    Jag har inte fått göra någonting sen v.9 då jag var på inskrivning på spec.mvc.  Där pratades det bara också. Är nu i v. 18+2 å har inte tid på spec.mvc förrän 9/3 å då lyssna på hjärtljuden. De har slutat göra det innan ul eftersom de anser det onödigt att utsätta barnet för onödiga ul-vågor (eller vad det är).
    Förutom ett läkarbesök hos diab.läk å ett hos diab.ssk. Det har jag varje månad, träffar dem varannan gång.
    Så i praktiken skulle jag kunna inbilla mig.. Förutom med tanke på utebliven mens å gigantisk kula då!

    Wille: Prova soppan jag la in receptet på härom veckan, om det inte var gamla soppor som du redan hade vill säga.. Jag älskar också soppor!!

  • ebyl

    tredjejuli: Jag har noll erfarenheter av sjukskrivning vid diabetes så jga kan tyvärr inte komma med några smarta lösningar. Men tycker det verkar konstigt. Men måste du jobba nätter då? Tänkte om din chef inte har ett dag/kväll-schema till dig istället? Så slipper du ev vara sjukskriven. Det är väl arbetsgivaren som i mesta möjliga mån ska lösa dina problem om det inte funkar med schemat? Så är det ju iaf med havandeskapspenning...

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare