Inlägg från: LinneaWookie |Visa alla inlägg
  • LinneaWookie

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej!

    Nu verkar det vara lääänge sedan någon skrev i denna tråd och jag hittar inga nyare heller.... Men jag slänger in ett inlägg här ändå utifall att.

    Jag har haft typ 1 sedan jag var 12 (är nu 30) och plussade precis efter flera misslyckade IVF-försök. Vi försökte först naturlig väg i över ett år, och när vi började utredningen visade min killes spermaprov på alldeles för lågt antal, därav att vi valde att försöka med IVF. Blev gravid i oktober efter första vändan (färskt embryo) men det slutade dessvärre i MF i v9. Sen körde vi två vändor med frysta embryon som inte fäste alls.
    Nu för några veckor sedan fick vi ut fler färska och gjorde en återföring 10/4. Nu har jag ganska precis plussat på tre olika test och det KÄNNS väldigt positivt denna gång trots alla misslyckanden. 

    Blocksockret brukar periodvis vara lite högt på morgnarna, speciellt strax innan mens (och det var det även nu) men mensen kom aldrig och istället blev det plus på stickan . I natt började jag ställa ett larm strax innan 03:00 för att kontrollera BS och ta någon enhet snabbverkande om det är på väg upp. Har inte någon sensor på armen, har aldrig velat ha, testar hellre ofta och går upp en gång på natten om det verkar behövas. Vaknar alltid om BS blir lågt men det höga känner jag inte av.

    Vet inte om någon annan kommer vara aktiv i denna tråd under denna tid men jag testar och ser  

  • LinneaWookie
    Sandy91 skrev 2019-04-25 11:35:13 följande:

    Hej, jag har precis plussat. Jag har haft diabetes sen 97 och är 28 idag. Vi har ett barn sen tidigare så detta blir andra graviditeten. Har en dexcom och skulle verkligen rekommendera att du provar sändare, blodsockret blir kaos... Asså helt värdelöst, skulle aldrig klara att ligga på målvärde mellan 4 och 8 utan att få veta om det var påväg upp eller ner. Tycker den verkligen är till stor hjälp :) hoppas vi kan följas åt, och grattis till plus!!!


    Åh tack! Och detsamma <3 

    Ja jag förstår verkligen fördelarna, men jag skulle noja så över att den felkalibreras och inte stämmer, har hört en del som sagt att den inte visar rätt, och jag skulle ändå känna att jag vill testa vanligt för att kolla så det stämmer.... MEN om det visar sig att det blir helt kaos (det verkar ju inte bli så för alla) så får jag överväga det i ett senare skede. 

    Kul att följas åt!
  • LinneaWookie
    Sandy91 skrev 2019-04-25 12:30:49 följande:
    Tack :D

    Jo det är klart, jag kalibrerar min 2ggr/dygn så har aldrig märkt att den visat fel. Är mest tacksam för kontrollen det ger :)

    Har du några symptom än?
    Förstår  

    Alltså eftersom jag gjorde det med IVF så har man ju symptom mest hela tiden, dels redan innan p.g.a. hormonsprutorna man tar innan äggplock och dels lite av vagitorerna man tar för att "play it safe" och stärka slemhinnan. Så ömma bröst och svullen mage har jag ändå nu... Svårt att avgöra vad som är vad. Enda säkra symptomet är väl utebliven mens än så länge . Du då?
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare